GPS Takip, GPS Cihazı ve Fiyatları
Araç takip sistemlerinde en önemli detay GPS olarak görünmektedir. GPS teknolojisinin olmaması halinde ise takip işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşmemektedir. Günümüzde bireysel ve kurumsal amaçlar olmak üzere hemen hemen hayatımızın her alanında yer alan GPS teknolojisi, araç takip sistemlerinde de sıkça kullanılmaktadır. Araçlara takılan cihazın içerisinde bulunan GPS teknolojisi sayesinde anlık olarak konum takibi yapılmaktadır.
ARAÇ TAKİP TEKLİFİ ALGPS Nedir?
Uydu takip sistemleri olarak geliştirilen ve ilk aşamada askeri amaçlarla kullanılan GPS, daha sonra bireysel olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Takip ve yer bulma konusunda olmazsa olmazlar arasında bulunan GPS, günümüzde telefon, navigasyon, uydu ve askeri amaçlarla kullanılmaya devam edilmektedir. Uydular sayesinde birçok işlem çok daha kolay bir hale gelmektedir.
Global Positioning System yani Küresel Konumlama Sistemi anlamına gelen GPS’in çalışma mantığı ise oldukça kolaydır. Uzaya gönderilen 32 adet uydu bulunmaktadır. Dünya etrafında sürekli dönmekte ve düşük sinyaller yaymaktadır. GPS alıcısı sayesinde ise bu sinyaller toplanmakta ve işlenmektedir. Daha sonra kullanıcıya doğru bir konum hizmeti verilmesi amaçlanmaktadır.
GPS Cihazı Nedir?
Uzayda bulunan uyduların gönderdiği sinyalleri işleyerek kullanıcıya bilgi aktaran ürüne GPS cihazı denilmektedir. Uydular dünya etrafında dönerken kendi aralarında sanal bir çizgi oluşturmaktadırlar. Daha sonra bu hayali çizgiler dünyayı tek bir noktada kesmektedirler. Çizgilerin tek noktada kesiştiği yer ise GPS cihazıdır. Bu cihaz sayesinde gelen sinyaller işlenmekte ve navigasyon ya da diğer teknolojik aletler aracılığıyla konum tespiti yapmaktadır.
GPS Takip Nasıl Yapılır?
Firmalar tarafından AR-GE çalışmaları sonrası geliştirilen cihazlar, araçlara takılmaktadır. Bu cihazlar dış etkenlere karşı dayanıklı bir şekilde üretilmiştir. Cihaz ise GPS teknolojisini kullanarak yer tespiti yapmaktadır. Daha sonra GPRS bağlantısı ile veri merkezine aktarılmakta ve bilgiler işlenmektedir. Kullanıcılar ise web tabanlı olarak ya da mobil uygulamalar ile araçların takibini yapabilmektedirler.
Bağlantının düşük olduğu tünel ya da garaj gibi yerlerde ise sistem pasif olarak çalışmaktadır. Bu durumda ise takip anlık olarak yapılmasa da cihaz depolama işlemi görmektedir. Sinyal gelmesi halinde bilgiler tekrardan yönlendirilebilir ya da harici bir depolama ile aktarılabilmektedir.
GPS Takip Sisteminin Avantajları Nelerdir?
Şirketler tarafından da sıkça kullanılan GPS takip sistemi, kullanıcıya çeşitli avantajları sunmaktadır.
- GPS takip sistemi sayesinde aracın anlık olarak konumu tespit edilebilmektedir. Bunun yanı sıra aracın hızı hakkında da bilgi sahibi olmak mümkündür.
- Park etme, durma, başlangıç ve bitiş gibi noktalarda da GPS kolay bir takip imkanı sunmaktadır.
- GPRS sisteminin kullanılması için baz istasyonlarının desteklediği alanlarda bulunmak gerekmektedir. Bu da her daim takip imkânı sunmamaktadır. Ancak GPS sistemleri dünya üzerinde açık görüş olan her yerde sinyal alabilmektedir. GPRS sinyallerinin bulunmadığı noktalar GPS devreye girmekte ve kesintisiz hizmet sunmaktadır.
GPS Fiyatları
GPS fiyatları alacağınız hizmetin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak son dönemde telefonlarımızda bile kolaylıkla kullanılabilen GPS, onun daha ucuz bir ürün haline gelmesine sebep olmuştur. İhtiyaç olan sektörel çözümlerin sunulması halinde GPS fiyatları daha belirgin olabilmektedir.
Yorum Yap
E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir