Yakıt Tasarrufu için 11 Kolay Yol

blog

Yakıt Tasarrufu için 11 Kolay Yol

Yakıt tasarrufu için 11 kolay yol ile araç yakıt tüketimini düşürebilir, bu tasarrufunuz ile paranızı başka ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz.

Benzin ve mazot fiyatlarının yüksek olmasından hemen hemen herkes şikayetçi. Peki bu masraflarımızı nasıl düşürebiliriz ? İşte yakıt tasarrufu yapmanızı sağlayacak ipuçları;

1.Daha az yolculuk yapın

Birkaç saat park halinde olan bir arabayı düşünelim, motoru soğuduğu zaman ilk kalkıştan sonra ilk 7 – 8 km daha fazla yakıt tükettiğini biliyor muydunuz? Önerimiz, günlük küçük yolculuklarınızı 1 büyük yolculukta toplamanız. Böylece arabanın motorunu soğutmadan tüm rotanızı tamamlayabilirsiniz. Sadece günlük işlerinizi ayrı ayrı yapmamaya dikkat edin. Örneğin; markete ve gazete bayiine gitmeniz gerekiyorsa bunlar için ayrı ayrı yolculuklar değil tek bir yolculuk yapmaya dikkat edin. Böylece araba yakıt tüketimini düşürerek yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

blog

2.İş çıkışı saatlerinde araba kullanmamaya çalışın

Trafikte saatlerce sıkışmaktan daha kötü ne olabilir? Bu oldukça sıkıcı olmakla birlikte çok maliyetli bir durum da olabilir. Trafikte arabayı her durdurduğunuzda, arabanız tekrar harekete geçebilmek için büyük bir miktar yakıta ihtiyaç duyar ve bu sırada yakıt tüketimi bir hayli artar. Bu konudaki önerimiz trafik saatlerinde araba sürmemeniz ama günümüz şartlarında ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Trafik saatlerinde sık sık yolda oluyorsanız, önünüzdeki arabaların neler yaptığını dikkatlice izleyip onlara göre sabit-yavaş bir hız ile devam etmek; hızlanıp sonra durmaktan çok daha verimli ve tasarruflu olacaktır.

blog

3. Avantajlı Akaryakıt Anlaşmalarını Kullanın

Tüm süreçlerin ücretsiz ve online olarak yapıldığı OfisPaneli aracılığı ile indirimli akaryakıt kullanabilir ve yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. OfisPaneli, şirketlere avantajlı anlaşmalar sunan online bir araçtır ve sizin için akaryakıt tedarikçileri ile iletişime geçerek, avantajlı fiyatları önerir. Ayrıca araçlarınızın yakıt tüketimi ile ilgili detaylı raporlara OfisPaneli ile ulaşabilirsiniz.

blog

4.Camlarınızı kapatın

Şehir içi yolculuklarda pek geçerli olmasa da şehir dışında veya otobanda hızlı gidiyorsanız arabanızın dış şekli oldukça önemlidir. Araba tasarımcıları buna aerodinamik diyorlar ve sürtünmeyi azaltmak için çok uğraşıyorlar. Böylece aracın olabildiğince pürüzsüz olmasını istiyorlar. Aslında rüzgar sesini duyuyorsanız o anda yakıt tüketimi daha fazla demektir. Arabanızın dış şeklini çok fazla değiştiremezsiniz fakat camları ve sunroof’u kapatarak durumun daha da kötüleşmesini engellersiniz. Yılın büyük kısmında havalandırma ile idare edip, hava çok sıcak olduğunda klima kullanmanız sizin için en iyisi olacaktır.

blog

5.Port bagaj konusunda dikkatli olun

Bu durum da camları açık bırakmak gibi fakat daha kötüsü. Port bagajınız boş olduğunda bile sürtünmeyi oldukça arttırıyor ve arabanızın daha fazla yakıt tüketmesine neden oluyor. Son yıllarda çıkan port bagaj üniteleri hızlı ve kolay bir şekilde yerinden çıkarılabiliyor. Kullanmadığınız zamanlarda port bagajından kurtularak yakıt tasarrufu yapabilirsiniz.

blog

6.Gereksiz ağırlık taşımayın

Tıpkı insan vücudu gibi arabalar da fazla ağırlık taşıdıkları zaman fazla efor sarf ederler. Gerek olmadığı zamanlarda ağır bir sırt çantası taşır mısınız ? Cevabınız hayır ise arabanız için de aynısını deneyin ve yakıt tüketimini azaltın.

blog

7.Kontrollü Hızlanın

Arabayla yolculuk yapmanın en ideal yolu yaklaşık 80 km/saat sabit hızla -en yüksek viteste- gitmektir. Eğer sabırlı ve bilinçli bir sürücüyseniz yakıt tüketimini düşürebilirsiniz, bu kadar basit. Sollamadan kaçının demek çok da gerçekçi bir öneri değil fakat buradaki önemli nokta bir sonraki ışığa kadar kontrollü hızlanarak daha sonrasında durmadan sabit hızla devam edebilmek.

blog

8.Gaz pedalına çok fazla basmayın

Bu yöntem insanları her zaman şaşırtmıştır. Yüksek viteste yolculuk yapıyorsunuz diyelim, vitesi düşürmemek için gaza daha sık basıp hızı korumaya çalışıyorsunuz ama bu aslında arabanın daha fazla yakıt tüketimi yapmasına sebep oluyor. Eğer otomatik vitesli bir araba kullanıyorsanız hangi viteste kullanacağınızı siz seçmediğiniz için böyle bir problem olmayacaktır.

blog

9.Klima kullanımını azaltın

Arabanızda klimayı sürekli olarak kullanmak size çekici gelebilir. Soğuk havalarda camların buğulanmasını engeller ve arabanın içi sıcak mı diye düşünmek zorunda da kalmazsınız. Bunların tümü avantaj gibi görünse de aslında epey fazla yakıt tüketimine neden olur. Size önerimiz, çok fazla sıcak olmadıkça klima kullanımından kaçınarak araba yakıt tüketimini düşürün.

blog

10.Hız limitlerine bağlı kalın

Eğer kurallara uymayıp hız limitinin üzerinde bir süratle yolculuk ederseniz -özellikle otobanlarda- normal yol süresinden daha kısa zamanda istediğiniz yere varırsınız. 320 km’lik bir yolu ortalama 112 km/saat hız yerine 128 km/saat hızla giderek yol sürenizi yaklaşık 20 dakika kısaltabilirsiniz fakat bu da arabanıza fazla yakıt tükettirecektir. Dikkatli olun, bu 20 dakikalık kısalma size pahalıya mal olabilir.

blog

11.Lastik basıncını düzenli olarak kontrol edin

Düşük lastik basıncı, arabanın harekete geçebilmesi için daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Önerimiz, her 15 günde bir 5 dakikanızı ayırıp lastik basıncını kontrol etmeniz.

blog

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA