En Değerli Çalışanlarınızı Mutlu Etmenin ve Şirketinizde Tutmanın Yolları

blog

En Değerli Çalışanlarınızı Mutlu Etmenin ve Şirketinizde Tutmanın Yolları

Bir şirketin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri; markaya yüksek değer katan nitelikli çalışanların emekli olmaları, istifa edip başka bir şirkette iş aramaları ve varolan işlerinde çalışmaya devam edemeyecek kadar kendilerini mutsuz hissetmeleridir. Odaklanmanız gereken asıl öncelik, ortalama niteliklere sahip elemanlarınızı değil, yüksek seviyeli niteliklere sahip yıldız çalışanlarınızı mutlu etmektir. Çünkü şirket kazançlarının büyük bir kısmı onların katkıları sonucunda oluşur.

Çalışanlarınızı mutlu etmenin en iyi yolu nedir?

Maaş zammı yapmak bir çalışanınızın varolan pozisyonda çalışmaya devam etmesine yardımcı olabilir ama herkesin önceliği para olacak diye bir şart yoktur. Birçok insan çalışmak için seve seve ofise gelebilecekleri, ofisteki moralin iyi olduğu ve çalışma arkadaşlarıyla yakın ilişkiler kurabilecekleri bir iş arıyor. O zaman bu harika çalışanlarınızı mutlu ederek uzun bir gelecek boyunca şirketinizde çalıştırmaya devam etmenize yardımcı olacak ipuçlarına bir göz atalım.

Harika sağlık sigortası imkanları sunun

Herhangi bir sağlık sorunu yaşandığında devlet hastanelerinden randevu almak tam bir kabustur. Bundan dolayı bir şirketin özel sigorta ödemelerini karşılaması, çalışanların o şirkette kalmaya devam etmeleri için çok önemli bir nedendir. Eğer şirketiniz diş sağlığı sigortası ya da göz sağlığı sigortası gibi farklı tipte sigorta poliçeleri sunuyorsa, tüm bunlar en ince detayları ile birlikte çalışanlarınıza açıklanması gerekir.
Birçok şirket sahibi ve işveren özel sağlık sigortasıyla uğraşmak istemiyor. Bundan dolayı özel sağlık sigortası imkanları sunan patronlar, elemanlarını çok daha uzun bir süre boyunca şirkette tutmayı kolaylıkla başarabilir.

Evden çalışma imkanları sunun

Çoğu çalışanın aklında yer alan ve hayalini kurduğu bir numaralı ayrıcalık evde çalışma imkanına sahip olmaktır. Sürekli olarak bir hafta içerisinde birkaç gün evde çalışma izni vererek en yetenekli ve nitelikli elemanlarınızı şirketinizde tutmaya devam edebilirsiniz. Hafta içinde birkaç gün evde çalışma sürecine alışmaya çalışan bazı kişilerin performans verimliliğinde düşüş gözlemlenebilir. Zaten bu da evde çalışma imkanı sunmanın bir dezavantajıdır.
Fakat tam aksine bazı profesyonellerin ise evde çalışma imkanına sahip oldukları için verimlilik seviyeleri daha da artış gösterebilir. Çünkü artık sabah ofise geldiği gibi ilk iş gereksiz toplantılar ve dedikoducu çalışma arkadaşları ile uğraşmak zorunda kalmazlar. Evde çalışmanın getirdiği özgürlük neredeyse hiçbir şirket tarafından tanınmıyor. Bu nedenden ötürü bu imkanlara sahip bir şirkette çalışanlar kişiler orada çalışmaya devam etmeye çok daha fazla istekli olurlar.

Tekliflere karşılık verin

Nitelikli bir çalışanınıza diğer şirketlerden gelen tekliflere karşılık vermeniz gerekir. Gelen tekliflere karşılık vermek, yetenekli elemanlarınızı şirkette tutmanın oldukça önemli bir yöntemini oluşturur. Ancak bir elemanınız iki dakikada bir yönetime yeni tekliflerle geliyorsa bunlar gerçek olmayabilir. Gelen bir teklife karşılık vermenizi isteyen çoğu çalışanın asıl amacı maaş zammı almaktır. Fakat diğerleri ise sadece egolarının tatmin olmasını ister. Çünkü bu insanlar kendi istekleri ne olursa olsun, şirketiniz tarafından değerli ve önemli görüldüğünü bilmek ister. Bu yüzden bu tip insanlar için sizinle birlikte çalışmaya devam etmesini istediğinizi kendilerine belirtmek onlar için yeterli olabilir.

Her bir çalışan ayrıcalıklara ve imkanlara sahip olmaya bayılır

Bir sene boyunca maaşlı izin sürelerini sadece birkaç gün artırmak bile, bir çalışanın gözü önünde maaş zammı ile eşit önem taşıyabilir ve bu kişileri şirketinizde tutmak için oldukça etkili bir yöntem olabilir. Öğle aralarında ücretsiz enerji içecekleri ve kahve imkanları sunmanız da işe sağlam adımlarla başlamanıza yardımcı olur. En basitinden ücretsiz öğle yemeği imkanları sunmak, özellikle eğitim borçları ile uğraşmakta olan genç çalışanlarla dolu bir şirket için uygulanabilecek en iyi stratejilerden biridir.
Ofisinizde bir spor salonu olması bile çalışanlarınızın sağlığı ve kondüsyonlarına ne kadar önem verdiğinizi gösterir. Ayrıca bir spor salonuna sahip olmak, elemanlarınızın günlük egzersizlerini yapmaları için ofise daha erken gelmelerinde bile ikna edici bir faktör olabilir. Sabah egzersizi sonucunda uykusunu üzerinden atmayı başarmış bir eleman, birkaç bardak kahve içmeden kendine gelemeyen bir çalışandan çok daha verimli bir performans gösterir.
Yazıdan da anlayacağınız gibi nitelikli elemanlarınızı şirketinizde çalıştırmaya devam etmek için birçok farklı proaktif yaklaşım mevcuttur. Fakat alacağınız sonuçlar tüm bu emeklere değecektir. Yetenekli elemanlarınızı mutlu etmek için gerekli zaman ve para yatırımını mutlaka yapmanız gerekir. Böylece bu elemanlarınız daha yüksek kapasitede ve verimlilikte çalışmaya ve sonuç olarak ise size daha yüksek kazançlar getirmeye devam ederler.

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA