Sizi Harika Bir Lidere Dönüştürecek 10 Yönetim Tavsiyesi

blog

Sizi Harika Bir Lidere Dönüştürecek 10 Yönetim Tavsiyesi

Başarılı bir kariyer sahibi olmak istiyorsanız ihtiyacınız olan şeyler sadece iyi bir fikir ve düzenli bir çalışma sistemi değildir, yanınızda doğru insanların bulunması da gerekir.

Ve bu insanlarla en iyi şekilde çalışabilmeniz için liderlik vasfı yüksek bir yönetici olmanız çok önemli. Aksi takdirde yanınızda bulunan insanlar doğru kişiler de olsa, onlarla kurduğunuz iletişim ve güven çerçevesi doğru olmadığı zaman başarılı bir ekipten yine bahsedemeyiz.

Öğrenilmesi ve uygulanması oldukça kolay 10 yönetim tavsiyesi ile çalışma arkadaşlarınızla daha iyi bir iletişime sahip olabilir ve harika bir lidere dönüşebilirsiniz;

1. Asla vazgeçmeyin.

Evet, çok klişe. Fakat doğru anlaşıldığı ve uygulandığı durumlar için belki de verilebilecek en iyi tavsiye.

Girişimci, yönetici veya patron, siz kendinize ne diyorsunuz bilemem. Hangisi olursanız olun, bu sıfatların üçü de iradesiz ve güçsüz insanlar için değildir. Aksine; yeteneklerinin, fikirlerinin farkında olup onlara sonuna kadar inanan, mevcut takım arkadaşlarıyla çalışmaktan gurur duyan kişiler içindir.

Üzerinde çalışmaya başladığınız bir projeden daha sonra vazgeçmek – ister büyük ister küçük bir proje olsun – kendinize olan inancınızı kırmaktan başka bir şey değildir.

Pardon, bir de sizin öncülüğünüzde bu işe girişen ekip arkadaşlarınızın inancını kırmaktır. Ki bu çok daha önemli.

2. Çevrenizdeki insanlar olmadan bir hiçsiniz, bunun farkında olun.

Aklınıza gelen bir fikri, yanınızda doğru insanlar olmadan uygulamaya dökebilmek yüz kat daha zordur.

Yaptığınız iş için, mümkün olan en iyi insanları bulmak için çabalayın. Harcadığınız zamanı hiçbir zaman boşa gitmiş olarak görmeyin, çünkü doğru ekip olmadan başarılı olamayacağınızı artık biliyorsunuz. Doğru ekibi kurduktan sonra ise tüm gücünüzü bu ekip ile en verimli çalışma sistemini kurmak için harcayın.

3. Hem akıl hocası hem de arkadaş olun.

En sağlam iş ilişkileri; karşılıklı saygı ve yeni şeyler öğrenebilme ikilisinden oluşur. İyi bir lider olarak siz, ekibinizdeki herkesin genel bilgi seviyesini ve yeteneklerini daha da geliştirmesi ile yükümlü olabilirsiniz ama; aynı zamanda sizin de her zaman onlardan öğreneceğiniz yeni şeyler olmalı. Tıpkı onların sizden olduğu gibi.

4. Güçlü bir karaktere sahip olun.

İnsanların, idol olarak gördükleri kişilerdeki ortak payda kendilerine en güçlü biçimde inanmalarıdır. Hiç kimse, kendine inanmayan birine inanıp onun yolundan gitmek istemez. Kendilerine ne kadar güvendikleri, pozitif veya negatif olmaları ya da tutarsız olup olmaları hiç önemli değil.

Yaptığınız seçimlerin veya yaptıklarınızın ardından oturup doğru mu yaptım acaba diye düşünmek sadece kendinize olan güveninizi negatif etkilemez, size inanan ekip arkadaşlarınızı da etkiler. Bu yüzden güçlü bir karaktere sahip olup tüm seçimlerinizin ve yaptıklarınızın arkasında durmanız hem sizin, hem de yanınızdaki insanlar için oldukça önemli.

5. Gelişen bir iş, gelişen insanlarla mümkündür unutmayın.

Neredeyse herkes daha fazla gelişmeye açıktır, sizin gibi.

Pozitif bir profesyonel hayat deneyimi sadece geliştirme içermez, öğrenme ve gelişme üzerinde de pozitif etkileri vardır.

Bir lider olarak sizin yapmanız gereken ise; küçük hataları göz ardı edip, takım arkadaşlarınızı geliştirmek için çabalamak ve onları cesaretlendirmek, batırdıkları işler için onları utandırmak değil. Ayrıca onlar için, özgüvenlerini arttırabilecekleri fırsatlar yaratmak.

Ve şunu kabullenin, iyi bir lider olsanız bile her zaman daha iyisi olabilirsiniz. 

6. Başarısız olma ihtimali her zaman vardır, sizi durdurmasına izin vermeyin.

Şahsen ben, hiçbir konuda başarısızlığı olmayan bir şirket veya lider duymadım.

Başarısızlık korkusuyla hareket etmektense, korkusuzca hatalar yapıp her hatanızı bir deneyim olarak görmeniz, gelişiminiz için oldukça önemli. Hayatınızın devamında en azından, bir başarısızlık karşısında ne yapmanız gerektiği konusunda daha sakin kararlar verebilirsiniz. Çünkü daha önce kendinize başarısız olma şansı tanıdınız ve öğrendiniz.

7. Küçücük bir denizde kocaman bir balık olmaya çalışın.

Küçük bir balık olarak kocaman bir denizin kalabalığını yönetmeniz mümkün değil. Bu yüzden bu koşulu tersine çevirin. Yönetemeyeceğiniz bir takım kurmayın. Baskıcı bir tavır sergilemeden, karşılıklı saygının olduğu bir otorite kurun.

8. İşe en iyi olduğunuz yerden başlayın. Sonra geliştirin.

Bir işte harika olmayı mı yoksa birkaç işte orta düzeyde olmayı mı tercih ederdiniz? Muhtemelen ilk seçenek size de yakın geliyor.

Bir işe giriştiğiniz zaman, o işi spesifik bir alanda “1 numara” yapacak olan kısma odaklanın. Bunu bir kez yaptığınız zaman işin odağını belirlemiş ve bir sonraki büyük hamlenizi planlayarak daha sağlam adımlar atabilirsiniz.

9. Mütevazi olmaya devam edin.

Liderlik vasfı ile egoyu birbirine karıştırmayın, mütevazi olun. Güç aslında onu sürekli kullanmanıza gerek duymamaktır.

İnsanların içinden gelerek sizi takip etmesini ve örnek olmasını sağlayın.

10. İnsanların çalışkan liderlere daha fazla güvendiğini unutmayın.

Harika bir lider olmak, ofiste oturup insanların hatalarını yakalamaya çalışmak değildir. Tam tersi, ellerinizi işin her tarafına bulaştırmaktır. Hatta şirketinizdeki en çalışkan kişi siz olmalısınız. Bu, şirketinizde işlerin nasıl yürüdüğü hakkında size net bir bilgi verecek, çalışanlarınızla da daha samimi ve yakın ilişkiler kurmanıza imkan verecektir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA