Şirketinizin Yakıt Giderlerini Düşürmenin 3 Kolay Yolu

blog

Şirketinizin Yakıt Giderlerini Düşürmenin 3 Kolay Yolu

Sürekli artan akaryakıt fiyatları, planlanandan fazla yakıt tüketen araçlar, birçok işletme için baş ağrısı olmaya devam ediyor. Eğer siz de bunlardan biri iseniz, bu yazı sizin için çok faydalı olabilir.

Özellikle çok sayıda aracı olan ve satış/destek ekipleri sürekli sahada olan şirketler için akaryakıt masrafları en büyük gider kalemlerinden biri. Bir de araçları kullanan çalışanlar düzenli şekilde takip edilmiyorsa iş içinden çıkılmaz bir hale gelebiliyor.

İş harici kullanımlardan veya araçların kötü ve hor kullanılmasından patronların ne yazık ki haberi olmuyor. Buna benzer olarak araçların ne kadar yol yaptığından da… Aslında bunu takip etmek hiç zor değil.

Hatta akaryakıt masraflarını düşürmek de hiç zor değil.

Şimdi okuyacağınız adımları takip ederek akaryakıt giderlerinizde hatırı sayılır bir düşüş yakalayabilir ve tüm araçlarınızı kontrol altına alabilirsiniz.

1. Avantajlı Akaryakıt Anlaşmaları Yapın

blog

Şirket araçlarınız için yapacağınız akaryakıt anlaşması ile yakıt masrafınızı büyük oranda düşürebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu anlaşma ile hem paranızın bir kısmı cebinizde kalır, hem de tek fatura sisteminin kolaylığı ile mali işlemlerdeki zaman kaybınız da minimuma iner. Ayrıca sizi ve çalışanlarınızı akaryakıt fişi toplama, raporlama derdinden de kurtarır. 

Yapacağınız anlaşma sonrası alacağınız Taşıt Tanıma Sistemi ile her yakıt alımında ödeme yapmayacağınız için istasyonlarda harcadığınız zamanı artık harcamazsınız. 

Şirketinize bağlı ister 1, ister 100 aracınız olsun, akaryakıt anlaşmasından faydalanmanız mümkün. 

Tüm süreçlerin internet üzerinden, en basit şekilde yürüdüğü OfisPaneli aracılığıyla indirimli akaryakıt anlaşması yapabilirsiniz. OfisPaneli, şirketlere avantajlı anlaşmalar sunan bir araçtır ve sizin için akaryakıt firmaları ile iletişime geçerek şirketiniz için en avantajlı fiyatları bulmaya çalışır. Ayrıca araçlarınızın akaryakıt tüketim raporlarına da OfisPaneli ile ulaşabilirsiniz.

Hemen buraya tıklayarak şirketiniz için akaryakıt anlaşması yapmak üzere fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

2. Araç Takip Sistemi Kullanın

blog

Araçlarında takip sistemi kullanan şirketlerin, yakıt giderlerinde %15’e kadar düşüş olduğu gözlemlendi. Siz de araç takip sistemleri kullanarak şirket araçlarınızı internet üzerinden anlık takip edebilirsiniz.

Araç takip sistemi ile gereksiz yakıt tüketimi ve kötü kullanıma bağlı yıpranmaları önleyebilir, iş dışındaki kullanımlarını azaltabilir, işe başlama ve bitirme zamanlarını kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca iş dışı kullanımların önüne geçerek gereksiz yapılan sürüşleri azalttığınız gibi ani hızlanma ve yavaşlamalar, aşırı hız yapılması gibi sorunlardan kaynaklanan fazla yakıt tüketiminin önüne geçebilirsiniz.

Araç takip sistemi, iş harici yakıt kullanımını engeller, böylelikle siz de akaryakıt giderlerinizden tasarruf edersiniz. Aynı zamanda şirket araçlarının takibi ve organizasyonu sonucunda ortaya çıkan iletişim giderlerinizi de düşürmüş olursunuz.

Buraya tıklayarak OfisPaneli ayrıcalığıyla avantajlı araç takip sistemi için fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

3. Küçük Ayrıntıları Gözden Kaçırmayın

Daha az yolculuk yapın

Arabaların motoru soğuduğu zaman, kalkıştan sonra ilk 7-8 km daha fazla yakıt tüketirler. Bu yüzden eğer yapabilirseniz, günlük yolculuklarınızı 1 büyük yolculukta toplayın.

İş çıkışı saatlerinde trafikte kalmamaya çalışın

Arabalar trafikte her durduğunda, tekrar kalkışa geçmek için büyük bir miktar yakıta ihtiyaç duyarlar. Eğer mümkünse, önünüzdeki aracı izleyerek sabit-yavaş bir hızla devam etmeye çalışın. Aracınızı ne kadar durdurursanız o kadar iyi.

Camlarınızı kapatın

Camdan gelen rüzgar sesini duyuyorsanız, bilin ki aracınız o anda daha fazla yakıt tüketiyor.

Gereksiz ağırlıkları taşımayın

Hiç gerekli olmadığı bir anda ağır bir sırt çantası taşır mısınız? Arabanız için de aynısını düşünün.

Lastik basıncını düzenli olarak kontrol edin

Arabanın lastik basıncı düşük ise, harekete geçebilmesi için daha fazla yakıt tüketecektir. 15-20 günde bir lastik basıncınızı kontrol edin.

Klima kullanımını azaltın

Klima kullanımı sandığınızdan daha fazla yakıt tüketimine sebep olabilir. Dikkatli kullanın. 

Port bagaj kullanımına dikkat edin

Port bagajınız boş olduğunda bile sürtünmeyi arttırarak arabanızın daha fazla yakıt tüketmesine neden oluyor. Bu yüzden kullanmadığınız zamanlarda port bagajından kurtulun.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA