Ertelemeyi Bırakın ve Aksiyona Geçin

blog

Ertelemeyi Bırakın ve Aksiyona Geçin

“Bir gün” dediğiniz zaman aslında bugün.

Dünyaya yeteri kadar yakından bakarsanız; bir tezgahın arkasına, küçük bir kabinin veya kutu gibi bir ofisin içine sıkışıp kalmış ve hayatından bıkmış insanlar göreceksiniz.

Aslında fırsatlar dünyasında yaşıyoruz ve bu hayatta gerçekten her şey mümkün. Fakat mümkün olan her şeyin yoluna taş koyabilecek bir durum da mevcut: ne yazık ki çalışmak zorundayız.

Şimdi biraz klişe sözler duyacaksınız ama aslında altında yatan anlam daha derin. Hayallerinin peşinden git, asla pes etme gibi önerileri herkes verebilir. Siz de başkalarına aynı tavsiyeleri verirsiniz. Bu büyük yalanların altında yatan temel gerçek ise aksiyona geçmenin gerekliliği. Tüm hayaller, planlar ve hedefler; aksiyon alınmadıkça bir işe yaramaz. Hatta aksiyona geçmek de bazı durumlarda yeterli değildir, başarının temel anahtarı stratejik aksiyonlar almaktır.

İnsanlardan sürekli “bir gün hayallerini” duyuyorsunuzdur. Bir gün hedeflediğim yere geleceğim, bir gün tüm borçlarımı sıfırlayacağım, bir gün süper bir arabam olacak…

Acaba hangi gün?

Bu insanlar, hatta sen de, ben de oturduğumuz yerden bir işe başlamanın ve kısa sürede maddi özgürlüğe kavuşmanın hayallerini kuruyoruz. Daha da basiti, sağlıklı ve harika bir vücut hayali kuruyoruz. Yineliyorum, oturduğumuz yerden.

Hepimiz kendimize somut ve mantıklı hedefler koyma konusunda çok başarılıyız fakat iş, bu hedeflere ulaşmak için aksiyon almaya gelince o çok sevdiğimiz yerimizden kalkmak dünyanın en zor işi gibi geliyor. Hedeflere ulaşma yolunda çok sayıda etken olsa da doğru planlama ve aksiyonun önemi yadsınamaz.

Örnek olarak, bazı girişimciler hemen sonucu görmeye eğilimlidirler, bunun için müthiş bir heyecana sahiptirler fakat sonra işler bir anda fiyaskoyla sonuçlanır. Peki bu bir başarısızlık mıdır ? Hayır, çünkü denenmedi bile. Deneme bile yapmadığınız bir konuda başarısız olmanız mümkün değil. Başarının en temel anahtarı, daha önce de söylediğim gibi ayrıntılı planlama ve stratejik aksiyonlardır. Hiç başlanmamış bir işin kendi kendine başarıyla sonuçlanmasını beklemek kesinlikle hüsranla bitecektir.

Jon Acuff’a göre; “Hayaller kurmak eğlencelidir. Gelecekte olabilecek şeyleri konuşmak da. Ama bunlar için harcanan efor hiç de eğlenceli değildir.”

Hayal kurmak tabii ki güzeldir ve bunda yanlış olan hiçbir şey yok. Gelecekte olacağınız yeri, kullandığınız arabayı, yaşadığınız evi – ya da malikaneyi – düşünüp motive olmanız da çok güzel. Dediğim gibi tek problem bu motivasyonların havada kalıp sizi harekete geçirememesi. Şimdiden kendinize yatırım yaparak bu hayaller için basamakları yavaş yavaş da olsa çıkabilirsiniz. Ve ilk yatırım için en ufak bir aksiyona geçmek bile yeterli olabilir. Bu yüzden ertelemeyi bırakın ve küçük de olsa bir adım atın.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA