9 Adımda E-Ticaret Sitenizi Google’da Yüksek Sıralara Taşıyın

blog

9 Adımda E-Ticaret Sitenizi Google’da Yüksek Sıralara Taşıyın

Aranılabilirlik, bir e-ticaret sitesinin kazancına doğrudan etki eden bir faktördür.

KISSMetrics tarafından 18.000 tane e-ticaret mağazası üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; bu e-ticaret sitelerine gelen trafiğin %30.5’i; Google, Yahoo, Bing ve diğer çeşitli arama motorları dahilinde yapılan organik aramalardan geldiği ortaya çıkmıştır. Yani bu, her 3 ziyaretçiden bir tanesinin yaptığı bir organik arama sonucunda sitenizi bulmuş olduğu anlamına geliyor.
Bunun yanı sıra arama motorlarında yüksek seviyelerde çıkmak, müşteri kazanımına ayrılan sermayenin azalmasına ve daha fazla satış yapılmasına da neden oluyor. Her bir e-ticaret sitesi sahibi; şirketlerinin büyüme stratejisi dahilinde, organik arama sonuçlarını geliştirmek ve iyileştirmek için en etkili SEO yöntemlerini tespit etmeli ve bunlara ayak uydurmalıdır.
İşte Google arama sonuçlarında daha yüksek seviyelerde çıkmanız için size yardımcı olacak çok önemi 9 ipucu:

1. Google’ın derecelendirme algoritmasını yakından tanıyın

Organik derecelendirmenizi optimize etmek istiyorsanız Google’ın arka sınırları dahilindesiniz demektir. Bu yüzden arama sonuçlarında çıkacak olan sitelerin hangi faktörlere göre Google tarafından sıralandırıldığını ve derecelendirildiğini, yani kısacası Google algoritmasının nasıl çalıştığını çok iyi anlamanız gerekir. Google algoritmasının hesaba kattığı bu faktörleri, e-ticaret sitenizin trafik almasına yardımcı olacak, mutlaka uygulamanız gereken kuralları içeren bir kullanma kılavuzu gibi düşünebilirsiniz. Google, algoritmasına sürekli olarak sitelerin derecelendirmesini değiştirecek güncellemeleri ve yeni kuralları eklemektedir. Mesela Google Penguin gibi öne çıkan güncellemeler sonucunda, eskiden her site tarafından tercih edilen “siteyi belirli anahtar kelimelerle doldur” gibi geleneksel SEO stratejileri artık geçmişte kaldı.

2. SEO’nun içerik odaklı doğasını iyi anlayın

Son zamanlarda Backlinko tarafından, uzun yazılar ile Google arama sonuçları dereceleri arasındaki bağlantı üzerinde yapılan bir araştırma sonuçlarına göre; Google aramalarında ilk sırada çıkan sonuç ortalama olarak 1980 kelime içeriyor. Düşük kaliteli yazıları ve anahtar kelimelerle dolup taşan anlamsız yazıları azaltma amacını taşıyan yeni algoritmalar Google’a sürekli olarak ekleniyor. Sonuç olarak eskide kalan SEO teknikleri çok büyük bir değişim geçirmek zorunda kaldı. Şimdiki SEO teknikleri, kelime odaklı optimizasyon yerine, içerik odaklı optimizasyon gerektiriyor. Google’ın değişen algoritmaları sonucunda açığa çıkan modern SEO teknikleri, okuyucuların dikkatini çekecek ve öğretici pazarlama tekliflerinin doğrudan içeriklere eklenmesine odaklanıyor.

3. Belirli bir grubu hedef alan kelimeleri ve kelime öbeklerini kullanın

En çok kullanılan arama kelimelerinde o kadar çok sıkı bir rekabet var ki, sıradan bir e-ticaret mağazasının bu rekabete dahil olması bir hayli zor hatta imkansız. KISSMetrics’e göre reklamlarla ilgili uzun kuyruklu anahtar kelimelerin hepsi aşırı sık kullanılıyor. Sonuç olarak ise ortalama bir e-ticaret şirketi tarafından bu kelimelere olan erişim imkansız hale geliyor. KISSMetrics’in yaptığı yoruma göre; “Yeni açılan bir e-ticaret sitesinin, bu yüksek trafikli anahtar kelimeleri kullanarak Google’da ilk 3 sırada yer alma şansı hiç yok.” Bu nedenden dolayı, rekabet seviyesi daha az olan, benzersiz ama aynı zamanda kolayca tanınabilen ve markanızla ya da şirketinizle ilişkilendirilebilecek anahtar kelimeleri tespit etmeniz çok daha akıllıca bir yöntem.

4. E-ticaret siteniz için bir blog oluşturun

Moz ve BuzzSumo tarafından 1 milyon sayfa üzerinde yapılan bir sistematik incelemeye göre “1000’den fazla kelimeye sahip olan içerikler, daha kısa içeriklerden çok daha fazla sıklıkta paylaşılıyor ve link ediliyor.” Daha uzun içerikler eklerken, markanızla ilgili olan ve benzersiz anahtar kelimelerini de SEO amaçlı kullanarak, e-ticaret sitenizin daha geniş kitleler tarafından keşfedilmesini sağlamış olursunuz. Zaten Google genel olarak ziyaretçilere yeni şeyler öğreten ya da ziyaretçilerin ilgi çekici bulduğu içerikleri üreten siteleri ödüllendirdiği için bir blog oluşturmak harika bir strateji. Arama motorlarında daha yüksek sıralarda çıkmak ve Google derecenizi artırmak için, size özgün anahtar kelimeleri kullanarak hazırlayacağınız yazıları paylaşmanın en ideal yolu bir blog oluşturmaktır.

5. Sosyal medyanın gücünden mutlaka yararlanın

SearchEngineWatch tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; sosyal medya, tüm sitelerdeki trafiğin %2.8’ini kapsamaktadır ve bu istatistik asla küçük görülmemelidir. Sosyal medyadan kazanılan bu trafik oranı ilk başta biraz düşük görünüyor olabilir. Fakat sosyal medyadan gelen trafik çok daha değerlidir çünkü bir sosyal medya platformundan ziyaret eden müşterilerin kazanılması ve bu kişilerle etkileşim kurmak daha basit bir hale gelir.
Bu nedenden dolayı Google’da yüksek seviyelerde derecelendirilmek için sosyal medya aracılığı ile sitenizi kullanıcıların beğenisine sunmak çok önemli bir yöntemdir. Bunu etkili bir şekilde yaptığınız zaman şirketinizin güvenilir ve başarılı olduğunu gösterebileceğiniz sosyal kanıta da sahip olursunuz. Hayat dolu ve dikkatli hazırlanmış olan sosyal medya profillerinizle, kullanıcıların gözlerini kamaştırmayı ve sitenize daha fazla ziyaretçi çekmeyi başarmanız hiç de zor değil.

6. Müşterilerinizin gözünde olumlu bir itibar kurun

Sitelerin elde ettiği itibar ve ün de Google’ın site kalitesini derecelendirirken kullandığı faktörler arasında yer alır. Kaliteli bir müşteri desteği sunmaya özen gösterin ve müşterilerinizin ihtiyaçlarına sürekli ve hızlı olarak cevaplar verin ve onlara özel çözümler üretin. Sonuçta hizmet kalitenizden memnun kalan müşterileriniz yardımıyla ağızdan ağza dolaşacak pozitif bir ün kazanır ve e-ticaret mağazanızın erişim kapasitesini bir hayli genişletme imkanınız olur. SidelineSwap, bu tip bir ün kazanmanın ne kadar değerli olduğunu gösteren başarılı bir 2. el saat satış sitesidir. SidelineSwap blogunda “öne çıkan satışlar” bölümünde başarılı satışları gösterilerek ziyaretçilere ve potansiyel müşterilere güven veriyor.

7. Influencerlara ücretsiz ürünler gönderin ya da promosyon kodları ve indirim çekleri verin

Influencer pazarından elde edilen kazançlar gerçekten de çok önemli boyutlarda. Adweek’in raporuna göre; influencer kullanan pazarlama stratejilerinde yatırıma göre alınan kazanç oldukça etkileyici seviyelere ulaşıyor. Raporun sonuçlarına göre; “2014 yılında Influencer Pazarlama Programını kullanan şirketler, ortalama olarak harcadıkları her 1 dolar karşılığında 6.85 dolar kazanç elde etti.” Çoğu zaman birlikte çalışacağınız influencera bedava ürünler yollamayı tercih edebilirsiniz. Ya da influencera verilen promosyon kodu aracılığıyla kaç tane satış yapıldığına bağlı olarak influencera ödeme yapmayı kabul edebilirsiniz. Böylece şirketiniz sağlam temeller üzerinde büyümeye başlar. Vloglarda çıkmak ve ürünlerinizi öven bir influencer kitlesine sahip olmak, Google’ın gözünde de itibarınızı artıracaktır.

8. Amazon gibi popüler sitelerde de satış yapın

Statista’ya göre Amazon, 300 milyon aktif müşterisi ile pazarın çok büyük bir payını oluşturuyor. Aynı Google gibi Amazon’un da kendine has olan bir arama motoru ve özgün derecelendirme algoritması var. Amazon’da satış yaptığınız zaman iş yaptığınız halka açık platformların sayısı da arttığı için, online ortamda paylaşılan müşteri incelemeleri ve yorumları sayesinde daha geniş çaplı kitlelere erişim sağlama imkanına sahip olursunuz. Bu da daha fazla potansiyel müşteri kazanımı ve satış yapma anlamına gelir.

9. Gerçekten de kaliteli içerikler ürettiğinizden emin olun

Backlinko’ya göre Google’ın algoritması, siteleri derecelendirirken 200 farklı faktörü hesaba katıyor. Bu faktörler arasında; içeriğin uzunluğu veya kısalığı, kelimelerin doğru yazılıp yazılmadığı, dil bilgisi kurallarına uyulup uyulmadığı, outbound link yoğunluğu ile kalitesi ve içeriklerin hangi sıklıkta yayınlandığı gibi etkenler yer alıyor. Anlaşılacağı gibi Google, okumaya değer olan içeriklerin üretilmesine büyük önem veriyor. Bu yüzden algoritmaya etki eden bu karmaşık faktörleri yerine getirmek için tek yapmanız gereken şey sürekli olarak yüksek kaliteli içerikler üretmektir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA