Şirket Uzantılı E-Posta Hesabı Nasıl Açılır?

blog

Şirket Uzantılı E-Posta Hesabı Nasıl Açılır?

Şirket uzantılı kurumsal e-posta adresi açmak zor ve zahmetli görünse de basit adımları izleyerek hızlı bir şekilde herkesin yapabileceği bir işlemdir.

Eğer küçük işletme sahibiyseniz ve müşterilerinizle e-posta yoluyla konuşuyorsanız, e-posta adresinizin gmail.com, hotmail.com, yahoo.com gibi adresler olması ile iletisim@sirketadiniz.comdestek@sirketadiniz.com veya pazarlama@sirketadiniz.com gibi adresler olması arasında oldukça büyük fark vardır. Pazarlamanın temel kurallarından biri sayılabilen “itibar”, insanların markanızı nasıl gördüğü ve onun zihninde nasıl bir etki bıraktığı ile ilgilidir. Ve potansiyel müşterilerinizin aklında yer edinmeniz için marka bilinirliğinizi maksimum düzeye çıkarmanız gerekir. Marka algınızı yükseltmeniz için de yapabileceğiniz basit işlemlerin başında şirket uzantılı e-posta adresi almak geliyor.

Öncelikle yapmanız gereken şirketiniz için bir alan adı (domain) satın almak. Örneğin, www.ofispaneli.com. Bu alan adı için yıllık ortalama 50-75 TL harcarsınız. Alan adınızı aldıktan sonra bilgilerinizin saklanacağı bir depolama alanına (hosting) ihtiyacınız olacak. Hosting fiyatı ise şirketinizin ihtiyaçlarına göre değişecektir. Bazı firmalar için 100 MB’lık bir alan yeterli olabilirken bazı firmalar için ise 500 MB’lık alan gerekebilir bu yüzden hosting alırken firma gereksinimlerinizi düşünerek hareket etmeniz önemlidir. Belki de bu konuda küçük bir danışmanlık almanız sizin için en iyisi olacaktır.

Bu noktaya geldikten sonra, hosting paketiniz ile birlikte bir de e-posta paketi alarak gerekli ayarlar ve yönlendirmeler yapıldıktan sonra seçtiğinizi şirket uzantılı e-posta adresini kullanmaya başlayabilirsiniz. Hosting seçiminde olduğu gibi, e-posta ayarları ve yönlendirmeleri için hosting sağlayıcınızla görüşmeniz ve onlardan destek almanız iyi olabilir.
Bir diğer yöntem ise, daha kolay ve kullanışlı olan Google G Suite ile, şirket uzantılı e-posta adresinizi Gmail hesabı gibi kullanmak. G Suite ile kurumsal e-postanız için 30 GB depolama alanı ile, Microsoft Outlook ve diğer e-posta istemcileriyle uyumlu bir e-posta yönetimine sahip olursunuz. Ayrıca mobil cihazlarınızdan da şirket e-postanıza kolayca ulaşabilirsiniz.

G Suite ile sahip olacağınız özellikler şunlardır;

  • Kurumsal e-posta
  • Google Takvim
  • Google Gruplar
  • Google Talk
  • Google Dokümanlar

https://gsuite.google.com/intl/tr/products/gmail/ adresi üzerinden Gmail Kurumsal E-posta kullanımı için hesabınızı oluşturup kısa süre içinde yönetebilirsiniz. Siz başvurduktan sonra, istediğiniz e-posta adresinin uzantısının gerçekten sizin olup olmadığının kontrolü için hosting tarafında Mx kaydı oluşturmanız istenecektir. Bu kayıtlarla ilgili tüm gerekli bilgiler size Google tarafından gönderilecektir.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Google Yönetim sayfasında Kullanıcılar (users) sekmesinde ekip arkadaşlarınız için e-posta adreslerinizi oluşturabilir, var olan kullanıcıları görebilir, yetki ve izinlerini düzenleyebilirsiniz. Kullanıcı başına 30 GB’lık e-posta depolama alanınız olduğunu ve her kullanıcı için 5$ -10$ ücreti aylık olarak vermeniz gerektiğini ayrıca hatırlatmak isterim.

 Küçük işletmeler için G Suite kullanımı ile ilgili detaylı bilgiyi https://gsuite.google.com/intl/tr/solutions/small-business/ adresinde bulabilirsiniz.

Kurumsal E-Posta Sağlayıcısı Nedir?

Kurumsal e-posta almanın bir diğer yolu ise gelişmiş sağlayıcılardan yararlanmaktır. Türkiye'de e-posta hizmeti veren birçok kuruluş bulunur. Bu kuruluşlar vasıtasıyla da tıpkı G Suite gibi kurumsal e-posta alabilirsiniz. 

Google veya Microsoft gibi sağlayıcılar yerine, kurumsal e-posta sağlayıcılarını tercih etmeniz durumunda başta depolama alanı olmak üzere birçok farklı avantajdan da yararlanabilirsiniz. Kurumsal e-posta sağlayıcılarının sağladığı avantajlardan bazıları şöyle sıralanır: 

  • 100 GB gibi yüksek depolama alanları
  • Bir veya iki gün gibi sürelerde silinmiş e-postaları kurtarma
  • Microsoft Exchange gibi sistemlerle entegrasyon

Ancak yukarıda sıraladığımız avantajlar, genel avantajlar olarak adlandırılabilir. Satın alınan paketlere ve sağlayıcıya göre yararlanılabilecek avantajlar değişiklik gösterir. 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA