Yeni Çalışma Ortamına Kolay Uyum Sağlayabilmeniz için 5 Önemli İpucu

blog

Yeni Çalışma Ortamına Kolay Uyum Sağlayabilmeniz için 5 Önemli İpucu

İş mi buldunuz? Yeni bir işe mi başladınız? İşinizde başarı yakalamanız ve mutlu olmanız için yeni çalışma ortamına uyum sağlamak zorunda olduğunuzu unutmayın. Adaptasyon süreciniz ne kadar hızlı ve sağlıklı gelişirse sizin için o kadar iyi olacaktır. İş hayatına yeni başlayan biri de olabilirsiniz, başka bir şirkette veya başka bir alanda çalışmak için iş değiştiren biri de olabilirsiniz, hiç fark etmez. Başarılı olmak için bu yeni ortama uyum sağlamak zorundasınız.

Peki ama çalışma şeklini bilmediğiniz bir yerde, hiç tanımadığınız insanlarla, belki hiç tanımadığınız bir bölgede iş ortamına nasıl mı uyum sağlayacaksınız? Uyum sürecinizi hızlandırmak ve kolaylaştırmak için sizinle 5 önemli ipucu paylaşıyoruz. İpuçlarını dikkate alarak iş hayatını daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Hemen başlayalım:

1- Çalışmaya başlamadan önce kurum ve iş hakkında bilgi edinin

gif

İşe başlamadan önce, çalışacağınız şirket hakkında detaylı bilgi edinin. Şirketin büyüklüğü, ne iş yaptığı, müşterileri, çözüm ortakları hakkında bilgi sahibi olmanız uyum sürecinizde işleri daha kolay bir hale getirecektir. En önemlisi ise çalışacağınız pozisyonla ilgili detaylı bilgi edinmeniz. Pozisyonunuzun iş tanımı nedir, ne iş yapacaksınız, amacınız ne, sizden önceki neler yapmış, bu pozisyonda başarılı olmak için olmazsa olmaz mesleki bilgiler nelerdir gibi konular hakkında bilgi edinmek, işleri sizin açınızdan kolaylaştıracak ve adaptasyon sürecinizin iyi geçmesine destek sağlayacaktır.

2- İlgili kişilere işinizle ilgili sorular sorun ve not tutun

İş süreçlerinden kurum kültürüne kadar merak ettiğiniz tüm konular hakkında soru sormaktan çekinmeyin. Önemli gördüğünüz konularda bilgi alın ve bunları bir yere not edin. Anlamadığınız bir konu hakkında daha olumlu intiba bırakmak için anlamış gibi görünmeye çalışmayın. Er ya da geç anlamadığınız görülecek veya siz kendi çabanızla anlayana kadar boş yere çok vakit kaybedeceksiniz. Bu yüzden anlamadığınız şeyleri sorarak öğrenin ve öğrendiklerinizi unutmamak için not alın.

3- İş arkadaşlarınızla tanışın ve sosyalleşin

Karşılaştığınız insanlarla selamlaşın ve tanışıp konuşun. İnsanlarla sohbet etmekten çekinmeyin. Sohbetinizde mesafeyi korumaya dikkat edin, yeni tanıdığınız insanların hoşuna gitmeyecek şekilde iletişim kurmaya çalışmayın, kibar olun. İş arkadaşlarınızın ya da iş yerinizin düzenlediği etkinliklere katılın.

4- İş arkadaşlarınıza yardım edin

gif

Yardım sever olmak hayatın her alanında iyi bir özelliktir. Bu yüzden iş arkadaşlarınıza da elinizden geldiğince yardım etmeye çalışın. İnsanlara yardım etmek, onları mutlu etmek sizin de mutlu olmanızı sağlar. İnsanlara yardım etmekten keyif alın, çünkü güzel bir şey yapmaktan keyif almak gerekir.

5- İşinizi iyi yaptığınızdan emin olun

Yeni işe uyum sağlamanızdaki ve başarılı olmanızdaki en önemli konuların başında işinizi iyi yapmak gelir. Çalışkan olun ve işinizi iyi yaptığınızdan emin olun. İşinizi iyi yapmak, hem iş arkadaşlarınızın hem de yöneticilerinizin takdirini kazanmanızı sağlar ve saygınlığınızı artırır. Kendinizi gelişime kapatmayın ve sürekli gelişerek işinizi daha iyi yapmaya çalışın. Unutmayın, işinizi iyi yapmazsanız diğer maddelerin hepsini büyük bir özveriyle gerçekleştirmiş olsanız dahi başarıyı yakalayamazsınız.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA