Şirketler Nasıl Dijital Pazarlama Yapmalı?

blog

Şirketler Nasıl Dijital Pazarlama Yapmalı?

Teknolojinin ve dijital kanalların gelişimi ile birlikte varlığını sürdürmek isteyen büyük küçük işletmelerin hepsi dijital kanallara yatırım yapmak zorunda kaldı. Dijital pazarlama süreçlerine dahil olmayan herhangi bir markanın potansiyel müşterilerine ulaşması neredeyse imkansız.

Tabii dijital pazarlama yaparken aynı zamanda doğruları yapmakta çok önemli. Günümüzde her mecranın kendine has bir kültürü ve üslubu bulunuyor, bu açıdan markalar kendilerini örnek vermek gerekirse Twitter’da farklı, Facebook’ta farklı iletişim dilleri ile ifade ediyorlar.
 
En basitinden bu bile dijital pazarlama ile iyi kanalize olmamız gerektiğinin kanıtı niteliğinde.
 
Dijital pazarlama Stratejinizi belirlemeden önce bu yazımızı okumanız bu denli bir önem taşımakta.

Hedef Kitle Çok Önemli!

blog

İşin en başında en optimum hedef kitleyi bulmak zor olacaktır. Bu yüzden pazarlamaya başlamadan, daha doğrusu reklamlarınıza potansiyel müşterilerinizin nasıl tepki verdiğini görmeden optimizasyon yapamazsınız. Hedef kitle seçiminiz gibi en az onun kadar önemli bir diğer husus oluşturduğunuz hedef kitleyi takip edip, zamanla bu hedef kitleyi optimize etmektir.

Hedef kitle belirlemeden dijital kampanya yönetmeye çalışmak deyim yerindeyse “intihar” demektir. Çünkü pazarda çok fazla kişi bulunuyor. Bir örnekle açıklamak gerekirse güncel verilerden yola çıkarak; Facebook’un dünya üzerinde 900 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Çok fazla uzağa gitmeyelim Ülkemizde Facebook’un 45 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Facebook’un dünya üzerinde 900 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Çok fazla uzağa gitmeyelim Ülkemizde Facebook’un 45 milyondan fazla kullanıcıs bulunuyor.

Kaynak: https://www.clicksus.com/facebook-reklamlari/

İyi filtrelenmemiş hedef kitle, aslında markanız ile alakası olmayan kişilere gereksiz yere reklam göstermek demektir. Dolayısıyla gereksiz yere maliyetlerinizi arttıracaktır.

Doğru Kanalları Seçin!

blog

Her girişim / marka / ürün ‘ün farklı kanalda müşterisi bulunmaktadır. Bunu kısaca hemen örnekle açıklamak istiyorum;

İş dünyası profesyonellerini ilgilendiren bir CRM yazılımı satıyorsanız bu ürününüzün reklamını LinkedIn’de yapmak, Twitter’da yapmaktan çok daha faydalı olacaktır.
 
Bu twitterda müşterim yok anlamına gelmemektedir. LinkedIn üzerinde reklamınızın gözükmesi ve potansiyel müşterinizi burada yakalıyor olmanız. Potansiyel müşterinin, müşteriye dönüşme oranını yukarıya çekecektir.

Sürekli Olun, Bilinilirlik Sağlayın!

blog

En önemli konulardan bir tanesi süreklilik. En fazla yapılan hatalardan bir tanesi de bu. Genelde küçük işletmeler kısa dönemlerde büyük başarılar elde etmeyi amaçlar, fakat dijital dünyanın büyüklüğü ve herhangi tekil bir kişinin gün içerisinde gördüğü reklam sayısını hesaba katarsak, hedef kitlenizin karşısına devamlı çıkmanız marka bilinilirliğiniz açısından çok önemli bir yer edecektir.

Bu sebeptendir ki bir çok marka ReMarketing (Yeniden pazarlama) modeline büyük önem vermektedir. Sürekli olarak müşterilerinize ürününüzü göstermeniz akılda kalıcı bir şekilde yer etmenize ve o an satışa / müşteriye dönüşmese dahi orta vadede size müşteri olarak dönmesini sağlayacaktır.

Takip Edin, Sürekli Gelişin

blog

Hem reklamlarınızı hem dijital reklam pazarını takip etmek zorundasınız. Hedef kitle ile ilgili anlatım yaptığımız kısımda bahsettiğimiz gibi, hedef kitle & reklam performansını devamlı olarak takip ederek geliştirmeler yapmak bu işin doğasında vardır. Takip edemediğiniz ve hatta bunu otomatik bir hale getirmediğiniz hiçbir tanıtım modeli, sizi ileriye taşımayacaktır. Çünkü neyi iyi neyi kötü yaptığınızı göremeyeceksinizdir.

Takipler sonucunda belki CTA (Call To Action) metninde bir revizeye, belki buton renginde bir ton koyultmaya ya da hedef kitle ile ilgili ufak tefek değişiklikler yapma fikirlerine kapılabilir.
 
Ama takip edemiyorsanız, bunların hiç birini rasyonel bir şekilde yapamazsınız.
 
Reklamlarınızın takibini yapmak için reklam verdiğiniz bir çok mecranın kendi analiz araçlarını kullanabilirsiniz. Dijital pazarı takip etmek için dijital pazarlama bloglarını takip edebilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA