Şirketinizin Yükselmesini Sağlayacak 5 Ekip Yönetimi Stratejisi

blog

Şirketinizin Yükselmesini Sağlayacak 5 Ekip Yönetimi Stratejisi

Yüksek başarılar yakalamış olan şirketlerle dolu, oldukça fazla rekabetçi olan bir sektör içerisinde sadece birkaç girişimci; sürekli ve hızlı büyüme yolunda en önemli ve kilit faktörün ekip yönetimi olduğunu fark etmiştir. Ekip yönetimi söz konusu olduğunda bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri her stratejinin ille de büyük oranda etki etmek zorunda olmadığıdır. Yani amaçladığınız sonuçları hemen alamayabilir veya farklı stratejiler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Şirketinizin ya da markanızın gelişim göstermesi ve başarılı olması yolunda etkili yapılan ekip yönetimi çok büyük bir önem taşır.

Şirkete değer katacak şekilde akıllıca kurulmuş ve verimli yönetilen ekipler sayesinde oldukça başarılı olan birçok Orta Doğulu şirket bulunmaktadır. Şirkete değer katmayı başaran elemanlar karşılığında çalışma arkadaşları tarafından da saygı görür. Dubai’da hizmet veren Gig Tricks’in CEO’su Amir Shaikh’e göre bir şirketin ne kadar başarılı ya da başarısız olacağını tahmin etmek için çalışanların yönetim hakkında ne düşündükleri incelenmelidir. Shaikh, “Ekibinize yönetici olduğunuzu değil de lider olduğunuzu gösterdiğiniz zaman, liderliği ekibe harmanlamayı ve çalıştığınız kişilerde güven duygusu oluşturmayı başarmış olursunuz. Başarılı bir şirketin sırrı da zaten budur” diyerek yönetimin önemini vurguluyor.


 
Birçok girişimci; ekip yönetimi alanında etkili stratejiler geliştirmek için gerekli zaman yatırımının yapılması sonucunda, uzun vadede olası iletişim sorunlarının önüne geçildiğini ve böylece ortaya çıkacak olan yetersiz kalmış ekip performansının engellendiğini ve sonuç olarak ise markanın saygıdeğerliğini kaybetme riskinin düştüğünü gözlemlemiştir. Eğer iş sahibi, CEO, ekip lideri ya da proje yöneticisiyseniz işinize uygun bir şirket kültürü oluşturmak sürecinde zorluklarla karşı karşıya gelmiş olabilirsiniz. İşte ekibinizi etkili yönetmenize ve şirketinizi bir seviye yükseltmenize yardımcı olacak 5 yöntem:

1. Pozitif bir kurumsal kültür oluşturun

blog

Şirket kültürü oluşturmak ve şirketinizin inandığı fikir ve değerlere netlik kazandırmak, benzersiz ve verimli bir çalışma ortamının temellerini oluşturur. Kuracağınız pozitif bir şirket kültürü, çalışanlarınızın performanslarına pozitif yansır çünkü çalışanlarınız özel ve önemli bir bütünün parçasıymış gibi hissedeceklerinden dolayı şirketinize daha fazla değer katmak için motive olacaktır. Misyonlarınızı belirtebilir, şirket kültürünü çalışanlarınıza ağızdan anlatabilir ya da yeni elemanları işe alırken onları işe alıştırma süreçleri gerçekleştirebilirsiniz. Elemanlarınızın şirket kültürünüzü iyi bir şekilde anlamalarından emin olduğunuz zaman daha işe yeni başladıkları gibi verimli bir performans sergilemelerini de sağlamış olursunuz.

Şirket kültürünüzü oluşturmanın en iyi yollarından biri açık ve net bir vizyon ve misyona sahip olmanız ve gerekli zamanı kullanarak bunlar hakkında elemanlarınızla detaylı konuşmanızdır. Böylece ekibinizi, şirketin vizyon ve misyonu hakkında bilgilendirmiş ve şirketin görüşlerini desteklemeleri için motive etmiş olursunuz. Herkes aynı amaç için çalıştığı, bunu yapmaktan keyif aldığı ve şirketinizin fikirlerini anladığı zaman işinizde önemli boyutlarda büyüme ve gelişme kaydedebilir ve kazancınızı yükseltebilirsiniz.

2. Sağlıklı iletişim yöntemleri geliştirin

blog

Sağlıklı iletişim stratejileri geliştirerek ekibinize iyi bir örnek olun. Çalışanlarınıza zaman verin ve onların endişelerini ve fikirlerini dinleyin. Elemanlarınızın çalışma ortamlarında yaşayabilecekleri olası problemleri bu yöntemle tespit edin ve sorunlarını çözmeye çalışın. Emaillerin arkasında saklanırsanız, iletişim sorumluluğunu başka bir proje yöneticisine verirseniz ya da elemanlarınızın önemli endişelerine cevap vermezseniz, elemanlarınız sizi iletişim kurmanın imkansız olduğu bir kişi olarak görecekleri için ciddi iletişim problemleri yaşarsınız ve bu da şirketinize olumsuz yansır.

Olası anlaşmazlıklara karşı ekibinize iletişim stratejileri ile ilgili egzersizler yaptırın ve elemanlarınızın hem birbirleriyle hem de yöneticilerle iletişim kurmalarını sağlayın. Böylece daha uyumlu bir çalışma ortamı oluşturursunuz ve elemanlarınız hem dinleyerek hem de konuşarak sizinle etkileşimde bulunur. Çalışan etkileşimini yükselttiğiniz zaman elemanlarınız daha fazla paylaşır ve yönetimden gelen yapıcı eleştirilere daha fazla açık olur. Tüm bunlar sonucunda daha fazla büyümeniz için motive olan elemanlar şirkete kişisel boyutta kattıkları değerin farkına varırlar ve daha iyi performans göstermeye istekli olurlar.

3. Elemanlarınızı takdir edin ve ödüllendirin

blog

Harika performans gösteren elemanlarınızı takdir ettiğiniz zaman daha fazla çalışmaları için motive edersiniz ve kendilerini değerli hissetmelerini sağlarsınız. Büyük bir ekip yönetiyorsanız kişisel çabaları ve harika performansları tespit etmek zorlayıcı olabilir. Bu gibi bir durumda aylık amaçlanan rakamlara ulaşmayı başarmış elemanlarınız için aylık iş yemeği düzenleyebilirsiniz ya da mükemmel performansları sonucunda önemli başarılar elde eden ve çok çaba sarf eden elemanlarınıza onları tebrik eden bir email yollayabilirsiniz. Verme eyleminin arkasında güçlü bir psikoloji vardır, elemanlarınıza ihtiyaç duydukları şeyleri verdiğinizde onlar da size vermek isteyeceklerdir ve çoğu zaman daha bile fazlasını vereceklerdir.

4. Eğitime yatırım yapın

blog

Yüksek potansiyele sahip olan yetenekli elemanlarınızın işlerinde uzmanlaşmasını ve şirketinize daha da fazla katkı sağlamasını istiyorsanız onları eğitecek programlara mutlaka yatırımlar yapmanız gerekir. Eğitim programlarınız sonucunda yetenekli elemanlarınız daha da yüksek performans göstermeye başlar. Workshoplar uygulayabilir, elemanlarınızı konferanslara yollayabilir ya da şirket içerisinde eğitim seanslarına ev sahipliği yapabilirsiniz. Teknolojinin de gelişmesi ile birlikte şirketlerin yönetim şekilleri de değişti, bu yüzden eğitime yapılacak olan yatırım daha da önem kazandı ve elemanlar tarafından duyulan bir ihtiyaç haline geldi. Hem sanal hem de yüz yüze olan kanallar aracılığı ile yapılan eğitimler sonucunda elemanlarınız yeni beceriler kazanacağı gibi gösterdikleri performansta da ciddi gelişimler gösterecektir.

5. Kaynakları ve çalışma ortamlarını inceleyin

blog

Elemanlarınıza sunduğunuz çalışma ortamı ve kaynaklar, onlardan neler beklediğinize göre olmalıdır. Eğer ekibinizin şirketinize önemli katkılar sağlamasını ve yüksek başarılı sonuçlar elde etmesini istiyorsanız, kendilerinden beklediğiniz bu amaçlara ulaşması için ekibinizin ihtiyaç duyacağı kaynaklara yatırım yapmaya hazır olmalısınız. Olumlu sonuçlar elde etmeniz için canlı ve mutlu bir çalışma ortamının da çok büyük yardımı olacaktır. Çalışılan ortamın insan psikolojisi üzerine önemli bir etkisi olduğundan dolayı ofise mutlaka yatırım yapılmalıdır. Böylece elemanların iş birliği içerisinde mutlu olarak çalışması için ihtiyaç duyulan kaynaklar ve çalışma ortamı sunulmuş olur. Sonuç olarak ise ekibiniz çalışmak için ofise gelmekten bile keyif duymaya başlar.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA