Sık Yaşanan Kargo Problemleri ve Çözüm Önerileri

blog

Sık Yaşanan Kargo Problemleri ve Çözüm Önerileri

En sık yaşanan kargo problemleri ve çözüm önerileri ile kargo sorunları yaşamanız durumunda nasıl davranmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. İşte en sık yaşanan 7 kargo problemi;

1. Adrese Teslim Edilmeyen Kargo

Adrese teslim edilmeyen kargo, genellikle kargo firmasının sizi adresinizde bulamamasından kaynaklanır. Eğer kargo görevlisi adresinize ulaştığı anda sizi bulamamış ise, adresinizde bulunamadığınıza dair bir bilgi formu bırakılır. 3 iş günü içerisinde belirtilen şubeye gidip kargonuzu teslim almanız beklenir.

Adresinize hiç ulaşmamış ve bilgi sahibi olamadığınız kargolar için ise en yakın şubenizi arayıp takip numarası veya isim soy isim ile kargonuzun durumunu sorgulamanız gerekir. Şube bilgi vermiyorsa veya yanlış bilgilendirme yapıyorsa çalıştığınız kargo firmasının genel merkezine ulaşıp kargonuzun durumunu sorabilir ve sorun yaşadığınız şubeyi bildirerek işlem yapılmasını sağlayabilirsiniz.

2. Geç Teslimat Problemi

Geç teslimat problemleri, çalıştığınız kargo firmasının yanı sıra talep ettiğiniz ürünü kargo firmasına ulaştıracak olan firmaya da bağlı olabilir. Eğer arada böyle bir firma yok ise, yani direkt olarak kargo firması ile çalışıyorsanız; şehir içi veya yakın şehirler arası için 1-2 gün, daha uzak şehirler arası için 2-4 gün ortalama teslimat süresi bulunmaktadır.

Kargoların şubeye ulaşması gecikebilirken, şubeye ulaşıp adresinize bir türlü ulaşmayan gönderiler için şubenizle iletişime geçip gönderim talebinde bulunmanız yararınıza olabilir. 1-2 günden fazla süreyle şubede bekletilen ve adresinize gönderilmeyen kargolar için genel müdürlüğe ulaşıp ilgili kargo için işlem yapılmadığını belirterek şikayette bulunabilirsiniz. Bunun dışında şubeye ulaşan kargoyu kendiniz teslim almanız da bir seçenek.

3. Şubeye Ulaşamama Problemi

Şubeye ulaşamama problemi yaşıyorsanız, aradığınız telefon numarasının doğruluğunu teyit etmek için genel merkeze ulaşıp ilgili şubenin güncel iletişim bilgilerini alabilir ve bilgi teyidi yapabilirsiniz. Diğer bir yol ise, eğer şube size yakınsa gidip olan biteni öğrenmek.

4. Çağrı Merkezi Problemleri

Çağrı merkezi problemleri, genelde müşterilerin kargo firmasının çağrı merkezine hiç ulaşamaması veya ilgili birime aktarılırken telefonda uzun süre bekletilip cevap alamaması problemlerini kapsıyor.

Böyle bir sorun yaşadığınız takdirde, çağrı merkezine tekrar ulaşıp az önce yaşadığınız problemi anlatarak probleminize çözüm arayabilirsiniz. Tekrar aynı sorunu yaşadıysanız ve ilgili birim yanıt vermiyor ise ilgili kargo firmasının iletişim adresine, yaşadığınız sorunu, varsa gönderi numaranız ve kişisel bilgilerinizi içeren bir e-posta göndererek çözüm arayışına girebilirsiniz. Yine cevap alamıyorsanız farklı bir kargo firmasına geçmeniz gerekiyor olabilir.

5. Kaybolan Kargo

blog

Kaybolan kargo, bir müşterinin başına gelebilecek en kötü durumdur. Eğer gönderilen bir ürün teslim adresine ulaşamadı ve bulunamıyorsa müşteri olarak kayıp kargo için dilekçe vermeniz gerekiyor. Kargo gönderimi sonrasında size verilen fatura/irsaliye/teslimat belgesi ile birlikte kayıp dilekçesini ilgili firmaya ulaştırmalısınız. Bununla birlikte, taşınma sırasında kaybolan ürünün faturasını da vermelisiniz. Böylece kaybolan ürünün değeri kadar geri ödeme alabilirsiniz. Elinizde ürünün faturası yok ise, dilekçenizde bunu belirtip, piyasa değerinin araştırılması ve tutarlı bir geri ödeme yapılması için talepte bulunabilirsiniz.

Tüm bunlardan ayrı olarak, değerli bir ürün gönderimi yapacaksanız kaybolma riskine karşı kargonuza sigorta yaptırmanız mantıklı olabilir. Gönderiye sigorta yaptırırken, taşınan ürünün faturasını da ibraz ederek, kaybolması durumunda zararınız direkt olarak sigorta tarafından karşılanacaktır.

Kargo anlaşmanızı OfisPaneli ayrıcalığı ile yapın,
işletmenizin giderlerini yarı yarıya düşürün.

ÜCRETSİZ TEKLİF AL

6. Personel Davranışları

Personel davranışları ile ilgili şikayetlerin büyük çoğunluğu, personelin ilgisizliği, kaba üslubu veya saygısızlığı ile alakalı olmakta. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda şube müdürüne durumu bildirmeniz iyi olabilir. Fakat size karşı kötü davranan kişi zaten şube müdürüyse tek çare genel merkeze ulaşıp bu durumu bildirmek. Hiç biri o anki probleminize bir çözüm değil fakat, en azından sizin yaşadığınız sorunu başka müşterilerin yaşamamasını sağlayabilirsiniz.

7. Adresten Teslim Almama

Adresten teslim almama problemi genellikle firmalar tarafında yaşanmaktadır. Firmalar, bir kargo anlaşması olmadan kargo şubesinin personelini adresine çağırıp gönderisinin alınmasını talep ediyor, şube personeli de kendi yoğunluğu arasında bunu atlayabiliyor veya o sırada şube çalışanlarının hepsi dağıtımda oluyor ve dönüşte adresten teslim almaya gitmiyorlar.

Bu durumdan şikayet eden firmalar için en iyisi bir kargo anlaşması yapmaktır. Kargo anlaşmanız olması durumunda size bağlı bir şube olacak ve adresinizden teslim almama gibi problemler yaşamayacaksınız.

Avantajlı kargo anlaşması yapmak için OfisPaneli’ni kullanabilirsiniz. Böylece indirimli kargo gönderebilir, panelinizde kurye çağırabilir ve harcama takibini tek platform üzerinden yapabilirsiniz.

Siz de kargo gönderileri hakkında yaşadığınız sorunları ve olası çözüm yöntemlerini yorum olarak yazabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA