Sadece Organik Sosyal Medya Takipçilerine Odaklanın

blog

Sadece Organik Sosyal Medya Takipçilerine Odaklanın

Sosyal medyanın, markalaşma ve reklamcılık alanlarına olan etkisinin çığır açacak nitelikte olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sosyal medya platformlarını kullanan milyonlarca potansiyel müşterilerden yararlanmak isteyen ve bu amaç doğrultusunda her türlü sosyal medya platformlarında hesaplar açan markaların sayısı seneler boyunca büyüme gösterdi ve göstermeye de devam etmekte. Sosyal medya sayesinde oldukça küçük olan bir marka bile sınırlarının ötesine çıkarak kendini büyütmeyi başarma şansına sahip.
Sosyal medyadaki erişimin bu kadar geniş olmasıyla birlikte yeni sorular ortaya çıkmaya başladı. Sadece organik sosyal medyaya mı odaklanmalı yoksa ödenebilir reklam seçeneklerinden de yararlanılmalı mı? Satın alınabilir sosyal medya hizmetlerinin ne kadar da akıl çelici ve göz alıcı bir seçenek olduğunu kabul ediyoruz. Fakat markanız için organik sosyal medyanın neden çok daha iyi olduğunu anlamanız oldukça büyük bir önem taşıyor.

Organik sosyal medya bedava promosyon anlamına gelir

Cebinizdeki en ufak parayı harcama gereksinimi olmadan bile organik aramalardan gelen promosyonların tadını çıkarırsınız. Organik aramalar sosyal medya algoritmaları ile birlikte çalışır. Bu aramalarda; daha önceki aramalara, sosyal medya platformuna ve kullanıcının diğer online aktivitelerine göre tavsiye edilen sonuçlar karşınıza çıkar.
Durum böyle olduğundan dolayı markanızın duyurulması için bir kuruş bile harcama yapmak zorunda kalmazsınız. Yani hiçbir ücret ödemeden markanız yeni kişilere duyurulur. Ayrıca sizin markanızla benzer ilgi alanlarına sahip potansiyel müşteriler arama yaptıklarında, tavsiye edilen sonuçlar arasında şirketiniz çıkar. Örnek olarak, kartvizit bastırmak için kaliteli bir online baskı şirketi arayan bir kişi, arama aktivitesine göre aynı işi yapan ilgili şirketlerin sonuçlarını alacaktır.
Bahsi geçen bu organik aramalar, özellikle geniş bütçeye sahip olmayan startuplar ve küçük işletmeler için oldukça faydalı ve işe yarayan bir faktördür.

Organik sosyal medya tekrarlanan masrafların azalmasını sağlar

Sosyal medyada markanızın reklamını yapmak istiyorsanız, hangi sosyal medya platformunu seçtiğinize göre farklı farklı ödemeler yapmak zorunda kalacaksınız. Bu ödemeler sadece bir paylaşımınızın sponsorlu içerik olarak öne çıkarılmasını kapsayabilir ya da tüm paylaşımlarınızın belirli bir süre boyunca öne çıkarılması için de olabilir.
Alınan reklamların süresi bittikten sonra reklamlarınız sosyal medyadan kaybolur. Yani daha fazla reklam satın almak için ödeme yapmadığınız sürece normal organik aramalara devam etmek zorunda kalırsınız. Sonuç olarak ise reklamlara sürekli olarak yatırım yapmak kendini tekrarlayan bir masraf haline gelir. Bunun yerine organik aramalara daha fazla yatırım yaparak daha statik ve kalıcı seçeneklere yönelmenizi tavsiye ederiz. Kalıcı ve bilgi verici bir websitenizin olması, sosyal medya platformlarındaki varlığınız ve kartvizitlerinizin olması gibi.

Organik sosyal medya daha adil bir değerlendirme yapmanızı sağlar

Sosyal medyadaki organik erişiminizin artmasıyla birlikte alacağınız sonuçların, verdiğiniz emeklere ve sosyal medya platformlarındaki çalışmalarınıza bağlı olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.
Böylece nasıl bir performans gösterdiğinizin değerlendirmesini daha sağlıklı bir şekilde yapabilirsiniz. Sonuç olarak ise sosyal medyadaki çalışmalarınıza ve diğer online aktivitelerinize, değerlendirmeleriniz doğrultusunda bir yol çizme imkanınız olur. Doğru adımları atarak organik arama performansınızın yüksek boyutlarda gelişme göstermesini sağlayabilirsiniz.

Organik sosyal medya sayesinde güvenilirliğiniz ve inanılırlığınız artar

Müşterilerin gözünde, sponsorlu satın alınmış reklamlarla öne çıkmak yerine tamamen organik sosyal medya aramaları ile öne çıkmak çok daha önemlidir. Bunun bir nedeni olarak, organik aramalarda reklam almadan o kadar yüksek sonuçlarda tavsiye edilen bir firmanın hizmet ve ürün kalitesine sonuna kadar inanmış olduğunu gösterebiliriz. Yani o firmanın pazarlama stratejilerinde başarılı olmak için sadece reklam satın almaya ihtiyaç duymadığı anlamına gelir. Bu nedenden dolayı da insanlar o tip şirketlere daha fazla güvenir.
Bundan dolayı sadece, başka şirketlerin sunamadığı benzersiz bir ürünü ya da hizmeti duyurmak istediğiniz zaman reklam satın alın. Örneğin evcil hayvanların fotoğraf baskısını yapan bir şirket satın alınan reklamlardan yararlanabilir. Fakat nikah ve düğün gibi günler için özel davetiye basımı yapan bir şirketin reklam satın almasına gerek yoktur çünkü asıl reklamı yapacak olan şey organik aramalardır.

Konu organik aramalar olduğunda başarının en önemli faktörü anahtar kelimelerdir. Sadece biraz SEO araştırması yaparak hiçbir ücret ödemeden kazanç elde etmeniz mümkün.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA