Kredi Garanti Fonu (KGF) Nedir, Kimler Yararlanabilir?

blog

Kredi Garanti Fonu (KGF) Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Kredi Garanti Fonu (KGF), banka kredilerinde teminat problemi yaşayan KOBİ’lere ve diğer işletmelere kefil olarak, bu işletmelerin finansmanında banka kredisi kullanabilmelerine imkan sağlar.

Kredi Garanti Fonu öncesinde, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, banka kredisi çekebilmesi için yüksek bir teminat gerekliydi. Bu da KOBİ’lerin kredi limitlerinin arttırılmasında büyük bir engel teşkil ediyordu ve işletme ile banka arasında çözülemeyen bir problem olarak karşımıza çıkıyordu. KGF, KOBİ’lere sağladığı kefalet ve üstlendiği risk ile küçük işletmelerin banka kredisi çekebilmesini ve daha hızlı şekilde ekonomiye katkıda bulunmasını amaçlıyor. Kredi Garanti Fonu’nun temel amacı, genç girişimciliğin gelişmesi ve ekonomiye katkıda bulunması. Böylece yeni teknolojilerin gelişimi desteklenebilecek ve istihdam artışı sağlayabilecek küçük işletmeler, işlerine yatırım yapabilecekler.

Türkiye’deki işletmelerin %99,8’ini, toplam istihdamın %77,8‘ini oluşturan KOBİ’lerin, finansmana ulaşmasına yardım eden KGF, teminat destekleri ile ekonominin can damarı olan KOBİ’lerin en büyük yardımcılarından biri diyebiliriz.

Kredi Garanti Fonu’nun Özellikleri Nelerdir?

  • Kefalet tutarı, en fazla 12.000.000 TL’dir ve kredi tutarının %85’i ile %100’ü oranları arasında değişebilir.
  • 12.000.000 TL’lik kefalet üst limiti KOBİ’ler için geçerlidir. KOBİ dışı işletmeler için bu rakam 200.000.000 TL’ye kadar yükselebilir.
  • Yeni iş kurma, yeni işyerine taşınma, ithalat, ihracat, yeni teknoloji kullanımı, hammadde alımı gibi işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik birçok kredi için kefalet verilebilir.
  • KGF tarafından uygulanan komisyon oranı, kredi kullanım tarihinde %0,03 olup, başka bir ücret/komisyon uygulanmamaktadır.
     

*Kredi Garanti Fonu şartları ve özellikleri, anlaşmalı bankalar arasında farklılık gösterebilir.

Kredi Garanti Fonu’ndan Kimler Yararlanabilir?

Vadesi geçmiş vergive SGK borcu bulunmayan, iflas, fesih, iflas erteleme ve konkordato sürecinde olmayan, bankalarda kanuni takibe intikal etmiş borcu bulunmayan, başvuru tarihine göre; erkek girişimciler için en az 1, kadın girişimciler için ise 2 yıldan az süreyle faaliyet göstermekte olan bütün kadın girişimciler, genç girişimciler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, serbest meslek mensuplarıtüm KOBİ’ler, KOBİ olmayan seyahat acenteleri, gemi inşa işletmeleri ve havayolu şirketleri KGF teminatlarına başvurabilir.

KFG için Proje Kriterleri Nelerdir?

  • Proje; kârlı ve sürdürülebilir olmalı
  • KGF tarafından alınacak riskin boyutu kabul edilebilir olmalı
  • Proje ekibi, deneyimli ve alanında yetkili olmalı
  • Proje, istihdam artışını sağlayacağını gösterebilmeli
  • Prjoe, kredilendirme kriterlerine uygun fakat, teminat problemi nedeniyle kredi alma güçlüğü yaşamalı.

Kredi Garanti Fonu’na Nasıl Başvurulur?

Kredi Garanti Fonu’ndan yararlanmak için, bankanıza başvuruda bulunabilirsiniz. Dosyanızın Kredi Garanti Fonu’na gönderilmesi ile birlikte, kredi başvurunuz banka tarafından onaylandıktan sonra 2 hafta içerisinde kefalet talebiniz KGF tarafından sonuçlandırılacaktır.

 

Detaylı bilgi için https://www.kgf.com.tr/index.php/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA