İşe Servisle Gidenlerin Çok İyi Bildiği 7 Durum

blog

İşe Servisle Gidenlerin Çok İyi Bildiği 7 Durum

1. Ofise en rahat ulaşım

İşe servisle gitmek en rahat ve huzurlu ulaşım şeklidir. Toplu taşımada yaşanılan in-bin yorgunluğu veya araba kullanırken trafikte yaşanılan gerginlikten uzaklaşılmasını sağlar; rahatça ofis ve ev arası yolculuk yapılır.

gif

2. Fazladan uyku fırsatı

Tamam, servis ile ofise ulaşılıyor olması nedeniyle biraz erken kalkılıyor olabilir. Ama servis yolculuğu ofise gidene kadar size ekstra uyuma fırsatı tanır. Akşamları ise eve dönüş yolunda dinlenme olanağıdır. Yağmur, çamur, kar tanımaz size sımsıcak bir ortam tanır. Mistir mis…

gif

3. Herkes yerini bilsin

İşe yeni başlayanlar için en zor bölüm serviste nereye oturacağıdır. Her koltuğun sahibi bellidir, yılların çalışanları elbette serviste de yerlerini belirlemiştir. Hal böyle olunca yeni işe başlayanlar servisin eski yolcularının “orası benim yerim” tavırlarına gücenmeden, deneme yanılma yöntemiyle yerini belirler.

gif

4. Dedikodu kazanı

Farklı departmanlardan çalışanların bir araya geldiği servisler, şirket haberlerinin en hızlı yayıldığı yerler olarak bilinir. Gün içinde ofiste olan tüm gelişmeler, diğer departmanlarda yaşanan son olaylara dair haberlerin tümü iş çıkışında serviste duyulabilir. Servis, dedikodunun diğer adıdır!

gif

5. Bu müzik kimin tarzı?

Ortak müzik zevki bulmak hep zor olmuştur. Servisler kalabalık olduğu için müzik zevkleri değişir; radyo kanalı konusunda genellikle sorun çıkar. Müzikte uzlaşı sağlandığında ise müziğin sesinin yüksekliği mutlaka bir çalışanı rahatsız edecektir.

gif

6. Servisi bekletenler

Her sabah alınacağı saati bilmesine rağmen ısrarla geç gelen bir çalışan mutlaka vardır. “Bırakıp gidelim, bu kaçıncı?” nidaları serviste yükselir. Geciken arkadaş servise binince, herkes bir uyku haline bürünür, konuşanlar bir anda susar, servis devam eder… Haliyle ertesi gün aynı işleyiş de yine sürer.

gif

7. Yakın dostluklar oluşur

Trafik süresince yapılan sohbetler ile servisteki iş arkadaşlıkları yakın dostluklara dönüşebilir. Kimi zaman iş çıkışında servis ekibi tarafından yemek organizasyonları yapılır, kimi zaman hafta sonu buluşmaları. Aynı zamanda bu yakınlık, farklı departmanlarda çalışanların birbirlerinin işlerini de kolay yürütmesine, hızlandırmasına ve birbirlerine iş konusunda destek olmasına da fırsat tanır.

gif

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA