Dijital Pazarlamacılar için 17 Ücretsiz Online Pazarlama Kursu

blog

Dijital Pazarlamacılar için 17 Ücretsiz Online Pazarlama Kursu

Günümüzde çok fazla sayıda online pazarlama kursu var. Hatta bunu söylemek bile aslında bu kursların hangi boyuta ulaştığını yeterince etkili bir şekilde açıklayamayabilir. Aslında bu biraz sinir bozucu bile olabilir çünkü o kadar çok pazarlama kursu var ki; zamanı geçmiş trendleri öğreten, zaten daha önceden bildiğiniz gereksiz teorik bilgileri ve stratejileri gösteren ve doğal olarak tamamen zaman kaybı olacak kursları kaliteli kurslardan ayırmak doğal olarak çok güç.

Eminiz ki bu düşünce içerisinde olan ve kaliteli bir kurs bulmak isteyen birçok pazarlamacı vardır. Bu yüzden sizin için 2018 yılının en kaliteli ücretsiz pazarlama kurslarını araştırdık ve sonuçları bir araya getirdik.


Kursları araştırırken şu kriterlere dikkat ettik:
– Kursu veren kişi,
– Kursun kaç kişi tarafından alındığı,
– Kursun ortalama inceleme ve yorum skoru,
– Kursun hangi seviyedeki pazarlamacılar için olduğu,
– Kursta interaktif egzersizlerin olup olmadığı,
– Kursun 2018 yılının pazarlama trendlerine uygun olup olmadığı,

Tüm bu kriterleri inceleyerek sizin için hazırladığımız listeyi aşağıda bulabilirsiniz. Yalnız listede yer alan kursların herhangi bir faktöre göre sıralanmamış olduğunu da belirtelim.

1. HubSpot Akademisi İçerik Pazarlaması Sertifika Kursu

Kursun Kurucuları: Justin Champion, Guillaume Delloue, Joe Del Bene, Casey Linehan, Jami Oetting, Kit Lyman, Sujan Patel, Lindsay Thibeault
Kursun Konusu: İçerik Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç
HubSpot Akademisi kursu toplamda 9 farklı profesörü bünyesinde barındırıyor. Lindsay Thibeault ve Justin Champion gibi ün kazanmış HubSpot çalışanları ve Sujan Patel gibi popüler pazarlama influencerleri tarafından dersler veriliyor. Sertifika programı dahilinde 12 tane video dersi alıyorsunuz ve bu derslerin süreleri 4.5 saatin biraz altında. Her ders için bir sınav var, yani kursun toplamda 12 tane sınavı bulunmakta.
Kursu tamamladığınız zaman içerik pazarlaması konulu bilgilerinizin temelini sağlam atmış olacağınız için, bu bilgilerin üzerine yenilerini rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Kurs dahilinde hikaye nasıl anlatılır, nasıl oluşturulur, nasıl duyurulur ve hazırlanan içerikler başka bir amaca göre nasıl değiştirilir gibi konular hakkında bilgiler öğreneceksiniz. Kursta ilerleme kaydettikçe egzersizleri tamamlamanıza yardımcı olacak ders kitapları da edineceksiniz.

Bu sertifika programını toplam 137.000’den fazla pazarlamacı tamamlamıştır. Kursun başarılı olarak tamamlanması için kurs sonunda size sunulacak olan 45 soruluk bir sınavdan geçmeniz gerekiyor.

2. Buffer ile Sosyal Medya Reklamcılığına Giriş

Kursun Kurucuları: Brian Peters
Kursun Konusu: Sosyal Medya Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç
Buffer Dijital Medya ve Sosyal Medya Yöneticisi Brian Peters yardımıyla, bu ücretsiz Skillshare kursu dahilinde sosyal medya pazarlaması hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz. Kursun yaklaşık olarak 3.700 tane öğrencisi mevcut ve hakkında 200 tane olumlu inceleme yapılmış.
Kurs dahilinde verilen dersler şöyle:
Kelime haznesini arındırma,
Kampanya hedefleri belirleme,
İzleyici kesimlerini hedefleme,
İkna edici görsel içerikler oluşturma,
Uzun vadede başarı için kampanyaları tekrarlama ve optimize etme.

3. Ahrefs Akademisi


Kursun Kurucuları: Tim Soulo, Kathryn Aragon
Kursun Konusu: SEO, İçerik Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç, Orta, İleri
Ahrefs’in kursu, kaliteli içerik pazarlaması ile ilgili en önemli ve kilit faktörleri kapsıyor. İşte kursta alacağınız dersler:
Anahtar kelime araştırması,
Rekabetçi araştırma,
Link oluşturma,
Link edinimi,
Stratejik SEO.
Kurstaki her derste tavsiye edilen stratejilerin ne kadar da işe yaradığını göstermek amacıyla sağlam kanıtlar va örnekler de sunuluyor. Ayrıca kursa yeni videolar da sürekli eklenmekte.
Eğer bu pazarlama kursunun Ahrefs’in ürünleri için oluşturulan bir reklam kampanyası olduğunu düşünüyorsanız bir hayli yanılmış olursunuz. Kurs dahilinde size Ahrefs’i nasıl kullanacağınız öğretilmiyor, bunun yerine Ahrefs’in araçları kullanılarak kaliteli online pazarlaması yapmanız için gerekli temel ve en iyi yöntemler hakkında bilgi veriliyor. Kurs dahilinde öğreneceğiniz her türlü bilgiyi Ahrefs’in ürünlerinin dışına da taşıyabilirsiniz.

4. Moz SEO Eğitimi Kursu

Kursun Kurucuları: Rand Fishkin
Kursun Konusu: SEO
Kursun Seviyesi: Başlangıç
Moz’un kurucusu Rand Fishkin bu ücretsiz SEO kursunu Udemy’de veriyor. Kurs 4.3’lük bir skora sahip ve daha geçen sene güncellendi. Kurstaki dersler, Fishkin’in bir hayli ün kazandığı beyaz tahta formatında veriliyor. 3.5 saatlik kursun yaklaşık olarak 150.000 tane öğrencisi var ve kurs tamamlandığında size bir sertifika veriliyor.
Öğrenci incelemelerine göre kurs, egzersizler yapmaktan daha çok teorik bilgiler içeriyor. Bu yüzden eğer SEO konusuna daha yeni başlıyorsanız; egzersizler içeren HubSpot kursunu almadan önce teorik bilgi birikiminizi geliştirmek için öncelikle bu kursu almanız daha mantıklı olacaktır.
İncelemeler bu konuda haklı çünkü videolarda herhangi bir egzersiz ya da çalışma sayfaları bulunmuyor. Ancak Fishkin’in beyaz tahta videoları gerçekten de çok yardımcı.

5. Pinterest’i Parasallaştırmaya Kapsamlı Giriş Rehberi


Kursun Kurucuları: Nicholas Carroll, MBA, MS
Kursun Konusu: Sosyal Medya Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç
Pinterest, pazarlama dünyasının oldukça etkili sırlarından biri ancak birçok pazarlamacı Pinterest’i görmezden gelmeyi tercih ediyor. Peki Pinterest’i kullanmak sizin çalışmalarınıza fayda sağlar mı? Bu sorunun cevabını Nick Carroll tarafından Udemy’de verilen Pinterest pazarlaması kursunda alabilirsiniz.
Kurs dahilinde Pinterest’ten daha fazla ziyaretçi almanın yollarını öğreneceksiniz. Kursun ortalama puanı 4.2 ve 1.400’den fazla öğrenci tarafından alınmış. Kurs en son Nisan 2018 tarihinde güncellenmiştir.

6. Constant Contact’in Yaz Serisi Email Pazarlama Kursu


Kursun Kurucuları: Miranda Paquet ve Constant Contact ekibi
Kursun Konusu: Email Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç
Constant Contact, pazarlamacılar için ücretsiz bir yaz serisi email pazarlaması kursu oluşturdu. Kursun beş bölümü bulunuyor ve fazladan bir bölüme de sahip. Bu bölümler dahilinde plan hazırlama, email tasarımı ve email listenizi büyütme gibi email pazarlaması ile ilgili konular hakkında geniş kapsamlı bilgiler öğreneceksiniz.
Her bir ders; hem video kayıtlarına hem de egzersiz yapabileceğiniz çalışma sayfalarına, sınavlara ve daha fazla gelişim göstermeniz için gerekli ekstra kaynaklara sahip.

7. Twitter Flight School


Kursun Kurucuları: N/A
Kursun Konusu: Sosyal Medya Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç
Twitter Flight School’a başlamadan önce Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Kurs daha çok Twitter’a çok yeni olan kişilere özel olarak tasarlanmıştır ve kurs kapsamında Twitter’a giriş, içerik planlaması için kapsamlı rehber ve kampanya hedeflerine ulaşma gibi dersler yer alıyor. Kurs iki saat altında tamamlanabilir nitelikte ve her bir ders kendi dahilinde birçok video içeriyor.

8. Reklamlar için Google Akademisi


Kursun Kurucuları: N/A
Kursun Konusu: PPC (Pay-Per-Click) – Tıklama Başına Maliyet
Kursun Seviyesi: Başlangıç
Google’ın sunduğu reklam hizmetlerine nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız Reklamlar Akademisi kursu tam da size göre. Küçük ve kısa dersler sayesinde Google reklamlarına nasıl başlamanız gerektiğini bu kurs sayesinde öğrenebilirsiniz.
Kurstaki dersler şu konuları içeriyor:
Programatik reklamlar,
Adwords,
Çift tıklama,
Video reklamları.
Reklamlar için Google Akademisi kursunun en büyük avantajlarından biri her türlü cihaz üzerinden alabilmeniz ve kendi öğrenme hızınıza göre gelişim kaydedebilmenizdir. Videolara ek olarak interaktif egzersizler sayesinde öğrendiklerinizi pratiğe dökebilir ve kısa quizler yoluyla kendinizi sınayabilirsiniz.

9. 2018 SEO Eğitimi Kursu: Şirket Büyümesi için Sürdürülebilir Trafik Oluşturma


Kursun Kurucuları: Matthew Howells-Barby
Kursun Konusu: SEO
Kursun Seviyesi: Başlangıç, Orta
2018 yılı için SEO konusunda en yeni ve güncel bilgilere sahip, interaktif egzersizler içeren ücretsiz kurs budur. Çoğunuzun daha önceden de bileceği gibi arama motorları algoritmalarını sürekli değiştiriyor ve şimdiki algoritmaya göre konu bazlı içerikler öne çıkarılıyor. Bu yüzden SEO trendleri bu algoritmalara adapte olmak zorunda kaldı.
Bu HubSpot Akademisi kursu yaklaşık olarak toplam 1 saat süren 15 videodan oluşuyor. Ayrıca kurs dahilinde bir sürü egzersiz ve bu egzersizleri tamamlamanıza yardımcı ders kitapları da sunuluyor. Kursta quiz ve sınavlar da var.

10. İş için Instagram Hikayeleri Nasıl Kullanılır


Kursun Kurucuları: Taylor Loren, Stephanie Gilbert, Bob Wolfley, Jennie Yoon, Rene Montelongo
Kursun Konusu: Sosyal Medya Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Başlangıç, Orta
Daha önce duymayanlar için Later’ın, Instagram içeriklerini daha önceden programlamanızı sağlayan bir uygulama olduğunu belirtelim. Bu yüzden Later uygulaması, Instagram ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrenmeniz için ders amaçlı kullanımı oldukça ideal olan bir program.
Birçok farklı Instagram kursu program dahilinde var ama bize göre en ilgi çekici kurs Instagram Hikayeleri oldu. Kursu, size öğretilecek olan stratejileri kendi hesaplarında kullanmış ve Instagram Hikayeleri’nde başarıyı yakalamış olan kullanıcılar tarafından veriliyor.
Instagram Hikayeleri’ni neden kullanmalısınız, Instagram Hikayeleri stratejileri nasıl oluşturulur ve uygulamaya konur gibi en temel bilgiler kurs kapsamında öğretiliyor.

11. E-Ticaret için Email Pazarlaması: Satışları Artacak İpuçları ve Araçlar


Kursun Kurucuları: Ariana Hargrave
Kursun Konusu: Email Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Orta
Mailchimp’in VIP Hizmetler Direktörü Ariana Hargrave tarafından verilen e-ticaret için email pazarlaması kursunun neredeyse 6000 tane öğrencisi ve toplamda 231 tane pozitif incelemesi bulunuyor.
Kurs dahilinde hiçbir ekstra efor sarf etmeden Mailchimp kullanarak email pazarlama çalışmalarınızı otomatikleştirme, optimize etme ve kişiselleştirme yollarını öğreniyorsunuz. Email pazarlaması konusunda temel seviyedeki bilgilere daha önceden sahip olan kişiler için bilgi birikimlerini genişletmek amacıyla bu kurs oldukça ideal.

12. Sosyal Medya Eğitimi 2018


Kursun Kurucuları: N/A
Kursun Konusu: Sosyal Medya Pazarlaması
Kursun Seviyesi: Orta
Hootsuite tarafından verilen bu dev kursta 97 tane video ve 27 tane sınav yer alıyor. Bunlara ek olarak ihtiyacınız olacak kaynakları bilgisayarınıza indirebilir ve yardımcı makalelere de ulaşabilirsiniz.
Kurs öncelikle Facebook, Twitter ve Youtube gibi popüler sosyal medya networklerine giriş yapıyor ve sonrasında bu sitelerdeki profillerinizi optimize etme ve etkili bir sosyal medya stratejisi uygulama için bilmeniz gereken her şeyi size öğretiyor. Bu kursu alan öğrenciler aynı zamanda takipçilerinden nasıl birer topluluk oluşturabilecekleri ve sosyal medya pazarlamasının temel prensipleri hakkında da bilgi edinecekler.

13. Bing Reklamları Eğitimi


Kursun Kurucuları: N/A
Kursun Konusu: PPC (Pay-Per-Click) – Tıklama Başına Maliyet
Kursun Seviyesi: Orta
Eğer Bing Reklamları tarafından resmen tanınmış bir profesyonel olmak istiyorsanız almanız gereken kurs budur. Bu kurs Bing’in kendisi tarafından verilen resmi bir eğitim programıdır. Kurs dahilinde Bing reklamları ile verimliliği artırmanın, bilgi raporlamanın ve reklam kampanyalarını organize etmenin yolları öğretiliyor. Kurs kapsamında çok fazla sayıda yazılı ders materyali olduğu için video izlemek yerine makale okumaya kendinizi hazırlamanızı öneririz.
Bu kursu tamamlamanın başka bir avantajı ise Bing’in üyeler rehberinde sertifikalı profesyonel olarak kaydedilmenizdir.

14. HubSpot Akademisi Email Pazarlaması


Kursun Kurucuları: Isaac Moche, Tom Monaghan, Andrea Francis
Kursun Konusu: Email Pazarlaması
Kursun Seviyesi: İleri
HubSpot Akademisi’nin Email Pazarlaması Sertifika programında; yaşam döngüsü pazarlama, email atılacak hesapların yönetimi ve bölünmesi, tasarım, fonksiyonellik, teslim edilebilirlik, analitik, optimizasyon ve test etme gibi konuları kapsayan dokuz tane ders yer almaktadır. Bu kurs beş farklı HubSpot çalışanı tarafından veriliyor. Kurs kapsamında 24 tane videonun yanı sıra quizler ve egzersizler içeren çalışma kitapları da var. Kursu tamamlamak için geçmeniz gereken sınav yaklaşık olarak 2 saat sürüyor.

15. PPC University


Kursun Kurucuları: Larry Kim and the Wordstream team
Kursun Konusu: PPC (Pay-Per-Click) – Tıklama Başına Maliyet
Kursun Seviyesi: Başlangıç, Orta, İleri
WordStream, ücretsiz PPC University kursuyla biliniyor. Bu kurs dahilinde hiçbir video bulunmuyor ve ders materyallerinin neredeyse hepsi yazılı makalelerden oluşuyor. Eğer bunu hoş görebilirseniz PPC hakkında tonlarca bilgi edinme imkanınız oluyor. Kurs öncelikle en temel bilgilerle başlıyor. Mesela PPC nedir ve anahtar kelimeler nedir gibi. Sonrasında yeniden pazarlama, AdWords ile mobil ve arama takibi gibi daha gelişmiş taktikleri öğretiyor.

16. Google Primer


Kursun Kurucuları: N/A
Kursun Konusu: Genel Pazarlama
Kursun Seviyesi: Başlangıç, Orta, İleri
Pazarlama hakkında birçok farklı konu hakkında bilgi öğrenmek ve konudan konuya geçmek istiyorsanız Google Primer uygulamasını yüklemenizi önemle tavsiye ederiz. Google Primer, pazarlama hakkında aklınıza gelebilecek her çeşit konu ile ilgili bilgileri öğrenmenize yardımcı olan bir mobil uygulamadır.
Kurstaki derslerin gidişatını ve hızını siz belirliyorsunuz. Dersler Google çalışanları gibi sektörde ün edinmiş ve yakından tanınan kişiler tarafından veriliyor. Kursun içeriği bir hayli interaktif ve uygulama dahilinde gerçekleştireceğiniz her bir eylem size gerçekten de yeni şeyler öğretecek şekilde tasarlanmış.

17. Google Digital Garage


Kursun Kurucuları: N/A
Kursun Konusu: Genel Pazarlama
Kursun Seviyesi: Başlangıç, Orta, İleri
Google Digital Garage, Google Primer uygulamasına benzerlik gösteriyor ama mobil yerine masaüstünden erişim sağlamanız gerekiyor. Kursta yer alan her ders için bir video ve bilgilerinizi test edecek quizler var. Derslerde “siteler nasıl çalışır” ve “bölgesel pazarlamaya başlangıç” gibi çeşitli konular yer alıyor.
Peki siz ne öğrenmek istiyorsunuz? Sizin için hem ücretsiz hem de ücretli en iyi pazarlama kurs programlarını detaylı bir listede sunduk. Şimdi harekete geçme sırası sizde. Artık hiçbir mazeretiniz yok.

Yakın gelecekte hangi niteliklerinizi geliştirmek istiyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümümüzde bizimle ve okuyucularımızla mutlaka paylaşmanızı rica ediyoruz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA