Bir Pazarlama Klişesi: Back to School

blog

Bir Pazarlama Klişesi: Back to School

Back to School kampanyalarının startı Eylül ayında verildi ve halen devam ediyor. Artık bir “sezon” olma klişesini yıktı diyebiliriz; bunun nedeni hem e-ticaret hem de birden fazla alanda alışveriş yapılabiliyor olma şansı. Satışların bir bölümü bahsettiğimiz gibi e-ticaret diğer bölümü ise perakende ile gerçekleşiyor. Kampanyanın startı verilmeden önce gerekli hazırlıkların yapılması halinde verimli bir dönüş alınabiliyor. Peki back to school döneminde neler yapılabilir?

Back to School Kampanyası Nedir?

Genellikle Ağustos-Eylül aralığında gerçekleştirilen Okula Dönüş kampanyaları olarak adlandırıyoruz. Ülkemizde çoğunlukla İlköğretim, Ortaöğretim ve Lise eğitimi alan öğrencilere yönelik düzenleniyor. Ancak akılda her zaman bir soru olması gerekiyor; eğitim alanlar yalnızca 6-17 yaş aralığında mı? Lisans, yüksek lisans ve doktora gibi eğitimler alan öğrenciler de dahil edildiğinde yaş aralığı oldukça genişliyor ve aynı dönemde farklı satın alma gereksinimine sahip olan bu segmentin de eğitimleri start alıyor. Bu çerçevede doğru bir kampanya planı hazırlanması için önce hedef kitlenin belirlenmesi gerekiyor; çünkü yaş aralığı yüksek olan bir kesime çizgi karakterleri defter satmanız mümkün olmayabilir.

Back to School Kampanyası Nasıl İlerliyor?

Her tüketicinin satın alma niyetini anlamak satışlarınızı artırmaya yardımcı olur. Demografik verilerin ötesine geçen datalar için iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Perakendecilerin bunu doğru zamanda planlaması için teknoloji platformlarından destek alması büyük bir avantaj olabilir.

Ülkemizde ebeveynler ve öğrenciler alışverişlere ağırlıkla okulların açılmasına 3 veya 4 hafta kala başlıyor. Kampanyanızı bu dönemi göz önünde bulundurarak planlamalı ve ürünlerinize mağaza veya e-ticaret sitenizde bu tarihlere uygun olarak yer vermelisiniz. Back to School kampanyalarında, satış odaklı başarılı bir promosyon önerisi yapılması ve bunun duyurulması gerekiyor. Sınırlı süreye dayanan bu kampanyada yer alan fiyatların sizin markanıza özel olduğunu duyurmanız önemli bir nokta. Bu amaçla yapılan e-posta ve sosyal medya çalışmaları büyük önem taşıyor. Müşterilerinize yönelik farklı fiyat ve ürün çeşitleri sunduğunuzu belirterek bir adım öne çıkmanız gerekiyor. Böylece hem markanıza olan ilgiyi artırmış hem de bir sonraki dönem için yeni müşteri kazanma şansı yakalamış oluyorsunuz.

E-postalarınızı Dikkate Alın

Bir önceki yıl gerçekleştirdiğiniz Back To School kampanyanızda e-postalarınızla sitenize yönelen ve satın alım yapanlara yönelik farklı bir kampanya düzenleyebilirsiniz. Onlara yapacağınız özel indirimler ile daha sadık müşteriler kazanma şansını yakalayabilirsiniz. Sitenizden sıkça çocuk ürünleri alışverişi yapan müşteri kitlesine özel kampanyalar da düzenlemeniz mümkün.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA