Video İçerikler Pazarlama Stratejilerini Ele Geçiriyor

blog

Video İçerikler Pazarlama Stratejilerini Ele Geçiriyor

Teknolojinin sürekli gelişmesi, iletişim stratejilerinin de yeniden şekillenmesini gerektiriyor. Çünkü teknolojik gelişmelerin toplumsal yansımaları, hedef kitle davranışlarının değişmesine yol açıyor. Örneğin eskiden TV reklamları iletişimde oldukça önemli bir yer ediniyorken artık yerini online videolara bırakıyor. Çünkü artık insanların internette harcadıkları vakit, TV başında harcadıkları vakitten daha fazla. Üstelik TV karşısında zaman geçirilirken bile bir yandan da mobil cihazlarla internete bağlanıldığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda online videoların önemi çok daha belirginleşiyor. Bunu fark eden firmalar, artık iletişim stratejilerinin ilk sıralarına mutlaka video içerik ekliyor.

Türkiye’de video içerik üretimi konusunda sektörün öncü şirketi olan VideoSanat’tan edindiğimiz bilgilere göre, video marketing’i bu kadar önemli kılan 5 maddeye bakalım:

1. Artık Herkes Video İzliyor.

Konu hakkında yapılan tüm araştırmalar, internet kullanıcılarını çok büyük bir kısmının her gün mutlaka video içerik tükettiğini gösteriyor. Hatta öyle ki neredeyse herkes her gün yaklaşık 1 saatini video izleyerek geçiriyor. ZenithOptimedia’nın açıklamasına göre bu süre 2017’de 1 saat’i aşacak. Video izlenme oranlarının ve video marketinge yönelimin son yıllarda sürekli artış göstermesi ve bu artışın bugün de devam ediyor olması video içerikleri, kaçınılmaz bir iletişim stratejisi haline getiriyor. Twitter kullanıcılarının %82’si her gün Twtitter üzerinden video izlerken, Facebook kullanıcılarının tamamına yakını her gün facebook üzerinden video izliyor. Üstelik Hubspot’a göre, internet kullanıcılarının %45’i her gün sadece Facebook veya Youtube üzerinden 1 saatten daha fazla video içerik tüketiyor. TechCruch’ın araştırmalarına göre Facebook’ta her gün 100 milyon saat video izleniyor. Yine Hubspot’un verilerine göre tüketicilerin %43’ü, markaların pazarlama stratejilerinde daha fazla içerik görmek istiyor.

2. 2017’de Tüketici İnternet Trafiğinin Büyük Kısmını Videolar Oluşturacak

Video izleme oranlarının hızla artmaya devam etmesi ve buna paralel olarak markaların da video içeriklere yönelmesi ile 2017 yılında internet trafiğinin %74’ünün online video içeriklerden oluşacağı tahmin ediliyor. HighQ’nun araştırmasına göre sadece birkaç ayda internete yüklenen video içerik sayısı, Televizyonun icadından bu yana üretilen tüm TV reklamlarının sayısından daha fazla. Ayrıca pazarlama uzmanlarının %52’si video içerikleri en iyi yatırım geri dönüşü sağlayan ve en yüksek verimi kazandıran iletişim aracı olarak görüyor. Aynı zamanda pazarlamacıların %93’ü pazarlama, satış ve iletişim stratejilerinde video kullanıyor. B2B şirketlerin %96’sı ise 2017’de iletişim planlarına video içerik eklemeyi düşünüyor. Tüm bu istatistikler göz önünde bulundurulduğunda, giderek artan video içeriklerdeki bu artışın 2017’de de büyük bir hızla artmaya devam edeceği görülüyor.

3. Tüketiciler, Hakkında Video izledikleri Ürün veya Hizmeti Daha Güvenilir Buluyor.

Tüketicilerin %57’si hakkında video izledikleri ürün veya hizmetin daha güvenilir olduğunu düşünüyor. Bu güvenilirlik hissi, söz konusu videonun niteliğiyle de alakalı olmakla birlikte; video içerik hazırlamak daha zahmetli ve çağa uygun bir strateji olduğu için diğer iletişim materyallerine kıyasla video ile daha fazla oluşturulmaktadır. Üstelik videonun hareketliliği; yani canlılığı, tüketiciler üzerindeki gerçeklik duygusunun artmasını sağlar. Tüketicilerin büyük bir kısmı, videosunu izledikleri ürünün, basılı materyalde görünen üründen daha kaliteli olduğunu veya daha gerçeği yansıttığını düşünüyor. Bu durum da satın alma eğilimine doğrudan etki ediyor.

4. Videolar, Diğer iletişim Materyallerine Oranla Daha Akılda Kalıcı ve Anlaşılabilir.

Videolardaki ses ve görüntü akıcılığı, herhangi bir metinde satırlarca veya sayfalarca anlatılmak istenen şeyin çok kısa sürelerde aktarılmasını sağlıyor, üstelik daha anlaşılabilir olduğu için izleyicinin hafızasında daha uzun süre yer ediyor. Marka prestijinin artmasında da doğrudan rol oynayan video içerikler, akılda kalıcılık özelliğiyle marka bilinirliğini de artırıyor. Anlatılmak istenen şeyi ses, yazı ve görsel üçlemesinin birleşimiyle aktarmak, kullanıcının konuyu basit ve zahmetsiz bir şekilde anlamasını sağlıyor. Bu yüzden sadece ürün veya hizmetler için değil, şirket içi çalışmalarda, mailinglerde ve toplantılarda da video içerik kullanmak, ilgili konuya değer katarak işlevselliğini artırırken, özellikle müşteri tarafıyla gerçekleştirilen görüşmelerde videoyu kullanan tarafın elini oldukça güçlendiriyor.

5. Videolar Hedef Kitle Üzerinde Yüksek Etkileşim Sağlıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi artık internet kullanıcılarının tamamına yakını video içerik tüketiyor. Öyle ki sadece Youtube’da izlenen günlük video sayısı 3 milyardan fazla. Özellikle sosyal medya platformlarında video paylaşım oranlarında büyük artış görünüyor. Cisco’nun 2015 yılı verilerine göre akıllı telefonların ve tabletlerin iyice yaygınlaşmasıyla birlikte mobil cihazlar üzerinden video izleme oranları %532 oranında artış gösterdi. Evet, yüzde beş yüz otuz iki! Kişi başına düşen video paylaşım sayısı ise dünya genelinde %75 yükseldi. Hem tekil kullanıcılar hem de markalar ve kurumlar dikkate alındığında, sadece Facebook haber kaynağında paylaşılan video sayısı son 1 yılda 3,6 kat arttı.

Tüm bu verilerin ışığında rahatça söyleyebiliriz ki video içerikler iletişim stratejilerini ele geçiriyor ve bunu yapmakta da oldukça haklı sebepleri var.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA