İşletmeler için Yaz Dönemi Pazarlama Tavsiyeleri

blog

İşletmeler için Yaz Dönemi Pazarlama Tavsiyeleri

Yaz aylarıyla birlikte gelen sıcak havalardan şikayet etsek de, bu güzel havalar şirketlerin kendini pazarlaması için güzel fırsatlar sunabiliyor. Şirketin sektörüne de bağlı olarak, küçük işletmelerin bazıları, satışlar ve genel büyümede dönemsel bir durgunluk yaşayabilir. Diğerleri ise bu dönemde yapacağı pazarlama kampanyaları ile işleri hareketlendirebilir.

Daha önce yaz dönemlerinde denenmiş ve başarılı olmuş 5 pazarlama ipucu ile yaz dönemini hareketli geçirebilirsiniz.

1. Özel ve tatil günleri için planlama yapın

Hem Ramazan Bayramı (Temmuz) hem de Kurban Bayramı (Eylül), bu yıl yaz aylarına denk geliyor. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da unutmamak lazım.

İnsanların hem kendileri hem de sevdikleri için bolca alışveriş yaptıkları bayram dönemleri için önceden hazırlıklı olmak çok önemli. Müşterilerin hoşuna gidecek, kendilerini veya ailelerini de mutlu edebilecek olan pazarlama kampanyaları bu özel zamanlarda normalden daha fazla dönüşüm alması çok olası.

Birbirini tamamlayacak şekilde fiziksel ve dijital pazarlama materyallerini bir arada kullanmak, markanızın müşterilere daha kolay ulaşmasına ve kampanyanızın daha iyi anlaşılmasına imkan verecektir.

Müşterilerin kalbini kazanacak bir hikaye ile bir pazarlama kampanyası oluşturmak, bu dönemlerde hem satışlarınızın artmasına hem de marka bilinirliğinizin net şekilde artmasını sağlayabilir.

2. Müşterileriniz için eğlenceli aktiviteler düzenleyin

Hepimiz benzer şeyleri duymuşuzdur; potansiyel iş ortaklarını ve en büyük müşterilerini büyük bir etkinliğe götürmek veya muhteşem bir gösteri merkezinde onlar için etkinlik düzenlemek. Bu tip organizasyonları yapmak, küçük işletmeler için oldukça zor ve maliyetlidir. Fakat bu hiçbir organizasyon yapmamaları gerektiğini göstermez.

Herkese açık olan bir parkta veya bahçesi olan bir restoranda yapılacak bir yemek organizasyonu, müşterilerinizle ve iş ortaklarınızla samimi ilişkiler kurmanızı ve markanız hakkında fikirlerini almanızı sağlayacaktır.

Şunu unutmayın; müşterileriniz için yaptığınız aktivitelerin harcamalarını, doğru bir iş amacı gösterdiğiniz sürece vergi beyanınızdan düşebilirsiniz.

Konumuza geri dönecek olursa, böyle organizasyonlara en büyük müşterilerinizi ve iş ortaklarınızı çağırmayı unutmayın. Hatta onlar için ayrı bir organizasyon düzenleyerek ilişkilerinizi güçlendirmeyi de düşünebilirsiniz.

3. Müşterilerinize hediyeler verin

Yıllardır denenen sıradan bir pazarlama tekniği gibi görünebilir fakat gerçekten çok iyi çalışan bir teknik olduğunu söylemek mümkün.

Hediyeniz için yaz temalı bir konsept bulabilirseniz harika olur ama yine de yaratıcı olduğuna inandığınız her konsepti hediyeniz için kullanabilirsiniz.

Yaz aylarında insanların birçoğunun tatile gidip tüm yılın yorgunluğunu attığını düşünürsek, direkt olarak işinizle ilgili bir hediye bulamamanız durumunda yaz tatilinde yanında taşıyacakları küçük bir hediye bile onları yeteri kadar mutlu edecektir. Örneğin üzerinde markanızın logonusu barındıran portatif şarj cihazları.

4. Yarışmalar düzenleyin

Yaz başına denk gelen NBA Finalleri, düzenlenen büyük futbol turnuvaları (Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası, Amerika Kupası gibi) ve Ağustos ayında futbol liglerinin başlaması nedeniyle çoğu insanın o günlerdeki rekabetçi ruhu daha diri oluyor. Peki siz neden bu ortamı sağlayan şirket olmayı düşünmüyorsunuz?

Şirketiniz ve yaptığınız iş ile alakalı olabilecek konularda bir yarışma düzenlemek için beyin fırtınası yapın.

Örnek fikirler olarak şunlar gösterilebilir; bir restoran, kazanan kişinin 1 haftalık yemek çeki ile ödüllendirileceği bir yemek yeme yarışması düzenleyebilir veya bir temizlik şirketi en pis oda yarışması düzenleyebilir ve katılımcılar temizliğe ihtiyaç duyan odalarının fotoğraflarını sosyal medya platformlarından birinde paylaşarak yarışmaya katılabilirler. Kazanan kişi ise bu şekilde ücretsiz ev temizliğine hak kazanabilir.

Yarışmaya ve ödüle karar vermeden önce, insanların gerçekten katılmak isteyeceği ve eğleneceğinden emin olun. Ayrıca bu yarışmadan sonra, markanız ile ilk kez tanışan müşterilerin ilerde sadık bir müşteri olabileceğini unutmayın. Tüm bunları düşünerek bir sosyal medya kampanya kurgusu da yapmanız marka ve bu yarışmanın bilinirliğini oldukça arttıracaktır.

5. Tanışma etkinliklerine katılın

Aslında bu, yaz dönemimde işiniz çok iyi gidiyorsa da, duraklama dönemindeyse de yapmanız gereken bir madde. Katılabileceğiniz etkinlikleri internette mutlaka takip edin ve fırsat buldukça katılmaya çalışın. Potansiyel iş ortaklarınızla ve danışmanlar ile tanışmak için çok iyi bir fırsat yakalayabilirsiniz, bunu kaçırmayın.

Şuna da dikkat edin, sizi maddi veya fiziksel açıdan zorlayabilecek etkinliklere katılmak için 2 kez düşünün. Harcayacağınız para veya eforun buna değer olup olmadığını iyi ölçün. Sonuçta siz de, birkaç yerel sektör lideri ile çok resmi olmayan bir etkinlik düzenleyebilirsiniz ve belki çok daha az maliyetle.

Nereden başlamalısınız?

Yaz döneminin ortasına doğru yaklaştığımız bugünlerde pazarlama faaliyetleri için çalışmalara başlamalısınız.

  • Müşterilerinizin aklında yer edecek bir ödül veya yarışma düzenleyin.
  • Yaklaşan bayram tatilleri için kampanya kurgularını oluşturun..
  • Katılabileceğiniz tanışma etkinliklerini takip edin. Eğer yoksa kendiniz küçük bir organizasyon düzenlemeyi deneyin.
  • Müşterilerini için eğlenceli aktiviteler düzenleyin.
  • Turistleri işletmenize çekebilecek dijital pazarlama kurgunuzu güçlendirin. 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA