Yüksek Başarı İçin 6 Önemli Girişimcilik İpucu

Birçok insan kendi işini kurmak, geliştirmek ve başarılı bir şekilde devam ettirmek ister. Girişimci olmak isteyen insanların büyük bir kısmı fikirlerinden, kişisel becerilerinden ya da piyasada gördüğü eksikler gibi bir noktadan yola çıkma planı yapar. Ancak girişimci olmak için bunlardan daha fazlasının gerekli olduğunu, birçok insan kısa sürede fark eder. Multinet Up olarak bu yazımızda, yola çıkan ya da çıkmaya hazırlanan girişimci adaylarının işine yarayabilecek ve işlerini başarılı bir şekilde devam ettirmelerini sağlayacak 6 ipucunu paylaştık.

Yola Çıkın

Girişimci olmayı bir hayal ya da fikirden öteye götürmemek, birçok başarı hikayesinin henüz başlamadan bitmesine neden olmaktadır. Oysa ki, her başarılı girişim hikayesinin altında yatan ilk kural, bir şekilde başlamış olmasıdır. Eğer fikriniz iyiyse ya da siz kötü bir fikri bile başarıya ulaştırabilecek becerilere sahipseniz, işe koyulun.

Risk Alın

Her girişimcilik faaliyeti mutlaka risk içerir. Girişimciliği maaşlı işlerden ayıran en büyük fark budur. Girişimcilikte “Risk ne kadar büyükse, kazanç da o kadar büyük olur!” sözü tam da bu amaçla söylenmiştir. Ancak riskleri değerlendirirken, ayakları yere basan çözümler üretin. Bazen risk olarak görülen ve bu nedenle atılmaktan vazgeçilen birçok adım, bu riski alanlara büyük kazançlar sağlar.

İş Süreçlerini Basitleştirin ama Detaylı Çalışın

Siz ya da birlikte çalışacağınız kişiler, yaptıkları işe ait tüm konuları anlayıp, doğru şekilde hareket edebilmelidirler. Bu nedenle, iş süreçlerini anlaşılır ve girişiminizde yer alan herkesin anlayabileceği şekilde yapılandırın. İşletmenizde yer alan herkesin anlayacağı basitliğe indirgenmiş iş süreçlerini yaratırken, işinizle ilgili detayları asla göz ardı etmeyin. Size zaman kaybı yaratmayacak fazladan her bir detay işinizi geliştirmenize ve işinizle ilgili oluşabilecek sorunların çözümüne daha fazla katkı sağlayacaktır.

İletişime Önem Verin

İş hayatında etkileşim içerisinde olduğunuz her sektörden, her kıdemden insanla iletişim kurun. İletişim içerisinde olduğunuz insanların işteki pozisyonuna bakmadan, ast ya da üst olmasını önemsemeden iletişim kurduğunuz takdirde, birçok konuda yeni fikirler, gözünüzden kaçan sorunlar ya da sorun çözümleri, faaliyette olduğunuz iş alanı hakkında tüyolar gibi birçok konuda bilgi sahibi olabilir, edindiğiniz bu bilgileri işletmenizin gelişimi ya da risklerden korunması için kullanabilirsiniz.

Ortaklık Kurmaktan Çekinmeyin

İşinizi kurarken ya da büyütürken, kaynaklarınız yetersiz olabilir. Bu durum nedeniyle adım atmaktan vazgeçmek yerine, sizde olan artılara sahip olmayan ama sizin ihtiyacınız olan artılara sahip kişilerle ortaklık kurmanız doğru olacaktır. Ancak, sırf size destek sağlayacağı için yanlış bir ortaklığa “Evet” demek, işlerinizi bozmaya ya da sizin girişimcilik hevesinizin ortadan kalkmasına neden olabilir. Ortaklık ilişkisi kurmadan önce, yola birlikte devam edeceğiniz kişi ya da kuruluşu detaylı bir şekilde inceleyip, girişiminizin hedefleriyle, sizin iş yapış şekliniz ve girişiminizden beklentilerinizle ne kadar uyuştuğunu anlamaya çalışıp, kararınızı bundan sonra verin.

Düzenli Bir Şekilde İş Yapın

İşe başlarken ve işi devam ettirirken hep düzenli olun. Bu düzen, işlerle ilgili not tutuşunuzdan ürünleri depolama şekline varana kadar işinizin her adımında kendini hissettirmeli ve ne siz ne de birlikte çalıştığınız insanlar gereksiz sorular ya da arayışlarla zaman kaybetmemelidir. İşlerinizi belirli bir düzende yapmaya başladığınızda başta zaman olmak üzere, birçok konuda kayıpların önüne geçmeye başladığınızı göreceksiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA