Sosyal Medya Uzmanları Hangi Programları Kullanıyor?

blog

Sosyal Medya Uzmanları Hangi Programları Kullanıyor?

Sosyal medya, markaların kendini pazarlama biçimini tamamen değiştiriyor. Aslında bugüne kadar bunu fazlasıyla değiştirdiğini söylemek de mümkün.

Sosyal medya platformları da markaların iletişim yöntemlerini değiştirmesine olanak veriyor. Tüm bu değişiklikler hem markaların kendi mesaj veya kampanyasını duyurma şeklini hem de hedef kitlelerinin buna yanıt verme şeklini etkiliyor.

Bu yeni platformların ardından yardımcı araç olarak piyasaya çıkan çok sayıda yeni uygulama, sosyal medya pazarlama uzmanlarına hedef kitleleriyle daha yaratıcı biçimde etkileşime girmesini sağlıyor. Ayrıca bu etkileşimleri ve dönüşümleri kolayca takip edebileceği kanallar da sunuyor. En yeni sosyal medya trendlerine ayak uydurabilmek için kullanılan araç ve programları gözden geçirmenin tam zamanı. Hangi aracın ne için kullanılacağı, hangi aracın kullanımının gereksiz olduğu ve hangi aracın mevcut sosyal medya eforunu azaltarak iyi sonuçlar vereceğini bilmemiz gerekiyor.

İşte tüm sosyal medya pazarlamacılarının kullanması gereken 6 uygulama:

1. Buffer

Kolay kullanımlı arayüzü ve basit analitik özellikleri ile Buffer, Hootsuite’in bir adım önüne geçerek günümüzde en favori sosyal medya otomasyon uygulaması oldu. Farklı sosyal medya platformlarında, birden fazla hesabınız ile tek bir ekranda paylaşımlarınızı planlayabiliyorsunuz.

Ayrıca bir Google Chrome eklentisi bulunan Buffer ile Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ ve hatta LinkedIn’de eş zamanlı paylaşımlar yapabiliyorsunuz. Buffer Blog sayfasında ise başarılı sosyal medya kampanyaları, vaka çalışmaları ve sosyal medya uzmanlığı konularında oldukça faydalı yazılar bulabilirsiniz. Özellikle sosyal medya pazarlamasında yeni iseniz kesinlikle okumanız gereken bir blog olduğunu söyleyebiliriz.

2. Social Clout

Sosyal medya platformlarında güzel içerikler paylaşmak ve beğeniler almak harikadır. İşin doğrusu bu durum biraz bağımlılık yapabilir.

Hangi gönderilerin en fazla etkileşimi alacağını anlayabilmek için eskiye bakmak en iyi opsiyondur. Bu yüzden geçmişte çok fazla etkileşim alan gönderi metriklerine bakmamız gerekiyor ve bu gönderiler için bizi hangi metriğin ilgilendirdiğini bilmemiz.

Social Clout, sosyal medya dönüşüm oranlarını hesaplayan ve tüm etkileşimleri takip etmemize imkan veren bir sosyal medya analizi uygulaması.

Social Clout size, hangi özelliklere sahip kullanıcılardan en fazla etkileşimi aldığınızı, hangi platformun en iyi çalıştığını ve hangi zaman aralıklarında en iyi dönüşümün alınacağını gösteriyor.

3. Feedly

İçerik fikri üretimini otomatik pilota bıraktığınızı düşünün. Bunu yapmak için Feedly ile, favori bloglarınızın “RSS feedini” (zengin site özeti) ekleyin ve Feedly size tüm bu içeriklerden, kategorilerine göre bir günlük özet çıkarsın.

Dahası, Feedly sayesinde internet dünyasının bilinen kişilerinin neler hakkında konuştuğunu bilmenizi sağlayabilir, toplu konuşmalara katılarak en güncel sektör trendlerini alabilirsiniz. Güncel sektör durumundan haberdar olmanın; içerik stratejinizi ve sosyal medya gönderilerini planlamanıza çok büyük yardımı olacaktır.

Feedly ile ilgili bir diğer önemli özellik ise Buffer ve Hootsuite gibi sosyal medya planlama uygulamaları ile kolayca entegre olabilmesi. Bu uygulamaların entegre olması durumunda Feedly ana sayfası üzerinden direkt olarak yeni paylaşımda bulunabilir veya sonra paylaşılması için programlayabilirsiniz. Kaliteli içerikler bulmak ve bunları sosyal medya kanallarınızdan hızla paylaşmak için Feedly fazlasıyla yeterli diyebiliriz.

4. Canva

Grafik tasarımında iyi değilseniz Canva tam size göre.

Blog yazılarının görselleri, sosyal medya görselleri veya haftalık bülten için bir kapak görseli, bunların tümünü Canva ile oluşturmanız mümkün.

Photoshop gibi programları bilmeyenler için yaratılan Canva ile tüm sosyal medya platformları için harika görseller yaratabilirsiniz. Canva’nın çok sayıda hazır taslağı, yazı tipi ve renk seçeneklerini kullanarak sürükle-bırak yöntemi ile kolaylıkla istediğiniz görseli tasarlayabilirsiniz.

5. Socedo

Sosyal medya kampanyalarının çok sayıda hareketli parçası vardır ve bu kampanyanın başarılı olması için tüm parçaların birlikte çalışması gerekir. İster girişimci, ister sosyal medya yöneticisi olun tüm bu parçaları gün içinde tek tek yönetmeye vakit bulmanız çok zor. Çünkü tek işiniz bu değil ve diğer işlerinizi aksatamazsınız.

Socedo, kurumsal çözümler sunan bir talep oluşturma aracıdır. Sıkıcı işlerin çoğunu halleder, yani siz yapmak zorunda kalmazsınız. Farklı sosyal medya kanallarında potansiyel müşterilere ulaşamam için kullanılır.

Ulaşmak istediğiniz kitleden lead (hedef) toplamak için otomasyon yapmanızı sağlayan Socedo ile tekrar eden işler içinde boğulmadan satış ve pazarlama rakamlarınızı yükseltebilirsiniz.

Socedo, belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeler ve müşteri profilleri (yaş aralığı, cinsiyet, iş, öğrenim durumu vb.) ile sosyal platformlarda potansiyel müşterilere ulaşıp etkileşime girmenize imkan verir.  Bu tarz uygulamalar genellikle e-postaya odaklı olmasına rağmen Socedo sosyal medya odaklı az sayıda uygulamadan biri.

6. Edgar

Şunu farkettiniz mi bilmiyorum; sosyal hesaplarında katma değerli bilgiler paylaşan bazı ilham verici kişiler sürekli olarak eski içeriklerini yeniden paylaşıyorlar.

Bu iş biraz sıkıcı ve gereksiz gibi görünebilir fakat gerçek şu ki; eski gönderiler yeniden paylaşıldığında daha yüksek etkileşim alıyorlar. Aslında oldukça basit bir mantık.

Şunu unutmamak lazım, sosyal hesaplarınız zamanla takipçi kazanabilir de ve kaybedebilir de. Yeni takipçilerinize en iyi içeriklerinizi ulaştırmanın en iyi yolu da eski içeriklerinizi tekrardan paylaşmaktır. Ayrıca, en sadık takipçileriniz bile her an online olmayabilir. Gün içinde belli zaman aralıklarında aynı içeriği paylaşmak, tüm takipçilerinize ulaşmanın bir yolu olabilir.

Fakat sosyal medyanın yeni veya eski bir içerik için ne kadar uygun olduğunu anlık olarak bilmek zordur. Edgar bu noktada devreye giriyor. Takipçi kitleniz ile en fazla etkileşime girebileceğiniz zamanı biliyor ve o zamanlarda paylaşım yapıyor.

Tüm içeriklerinizi başlıklarına ve hedef kitlesine göre kategorize edip, hangi içeriğin hangi takipçiler tarafından hangi zaman aralığında en fazla dönüşümü alacağına karar veriyor.

Ulaşmak istediğiniz kitleden lead (hedef) toplamak için otomasyon yapmanızı sağlayan Socedo ile tekrar eden işler içinde boğulmadan satış ve pazarlama rakamlarınızı yükseltebilirsiniz.

Socedo, belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeler ve müşteri profilleri (yaş aralığı, cinsiyet, iş, öğrenim durumu vb.) ile sosyal platformlarda potansiyel müşterilere ulaşıp etkileşime girmenize imkan verir.  Bu tarz uygulamalar genellikle e-postaya odaklı olmasına rağmen Socedo sosyal medya odaklı az sayıda uygulamadan biri.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA