Sosyal Medya Pazarlamasının Bitmediğini Kanıtlayan 9 Şirket

Sosyal Medya Pazarlamasının Bitmediğini Kanıtlayan 9 Şirket

Son birkaç yıldır sosyal medya pazarlamasının bitip bitmediği konusunda tartışmalar sürüyor. Yakın zamanda Content Marketing Institute; yaptığı açıklamada sosyal medya pazarlamasının aslında ölmediğini, ama genel olarak doğru kullanılmadığını söyleyerek bu tartışmalara ara verdi. Bu açıklamadan bir iyi bir de kötü haber çıkarılabilir.

Kötü haber, sosyal medyanın çoğu şirket tarafından yanlış kullanıldığı. İyi haber ise hala başarılı sosyal medya yönetimi yapıp diğerlerine ilham veren şirketlerin de var olduğu.

İşte bu şirketlerden bazıları :

1. Old Spice

Isaiah Mustafa’nın Old Spice’ın tanıtım yüzü olmasıyla birlikte kalabalık bir kitle farklı sosyal medya kanalları üzerinden bu markayı takip etmeye başladı. O günden sonra Old Spice yaratıcı fikirler üzerine daha fazla kafa yormaya başladı. Örnek olarak Mustafa’nın takipçilerden gelen tweetlere YouTube kanalında tek tek cevap vermesi gibi.

Old Spice’ın gerçekten doğru anlayıp iyi uyguladığı şey şu: pazarlamanın duygusal etkilerini iyi yakalamak. Bunu çok iyi kurgulayarak takipçilerinin; marka yüzü (Isaiah Mustafa) kadar hoş ve çekici olmak istemelerini sağlıyorlar.

Ayrıca Old Spice Twitter sayfasının 224 bin takipçisi bulunuyor.

2. TEDx

Eğitici dersler vermek ve bu bunları herkesin anlayıp konuşabileceği içerikler haline getirebilmek hiç kolay değildir. TEDx bu konuda çok başarılı olmakla kalmıyor, bir de tamamen özgün, kısa ve paylaşılabilir hikayeler şeklinde sosyal medyada yayınlıyor. TEDx’in Twitter sayfasına bakacak olursanız uzayda yaşayabilmemiz için asteroit madenciliğinin öneminden tutun yalnızlığın düşünce sistemimizi ne şekilde etkilediğine kadar eğitici içerikler bulabilirsiniz. Ayrıca dünyanın birçok yerinde yapılan TEDx etkinliklerinden harika yemek fotoğrafları ile içeriğini zenginleştiriyor.

TEDx’in Twitter takipçi sayısı ise 405 bin.

3. Starbucks

Starbucks, Super Bowl finalinde reklam yapabilecek kadar büyük bir bütçeye sahip olabilir. Fakat sosyal medya iletişimini bambaşka bir seviyeye taşıyarak takipçileri ile güzel bir bağ kuruyorlar. Bir süredir, Amerika ve Kanada’da ön ödemeli kahve kartları için müşterilerine sosyal medya üzerinden yükleme ve yönetme opsiyonu sunuyor. Ayrıca yakın lokasyondaki Starbucks şubeleri, dünya üzerindeki şubeler ve bu şubeler için iş imkanlarını sosyal medya hesapları üzerinden gösteriyorlar. İş arayan adaylar bu platformlar üzerinden iş başvurusu yapabiliyorlar.

Starbucks Twitter sayfasının takipçi sayısı 11,7 milyon. 

4. Denny’s

Bir yemek zinciri olan Denny’s lezzetli ürün görselleri ile sosyal medyada kısa sürede ün sahibi oldu. Denny’s, yoğunlukla geleneksel özel promosyonlarla ve insanlara en sevdikleri hamburger ve omlet çeşitlerini sorarak hızla büyüdü. Ayrıca rakiplerinden ayrışıp daha genç bir kitleyi etkilemek üzerine çalışmalar yapıyorlar.

Denny’s Twitter’da 306 bin takipçiye sahip.

5. Staples

Amerika’da ofis tedariğinin en güçlü markalarından biri olan Staples, müşteri kitlesine sunduğu eğitici ve bilgi verici içerikler ile, hediye kartları ile ve ürün promosyonları ile bir çok pazarlama faaliyetini en doğru şekilde yapıyor. Staples ayrıca takipçilerine ofis içinde yapılabilecek aktiviteler önererek sıkıcı iş hayatlarını değiştirmek için çabalıyor. Takipçilerinin sadece ofis için kağıt ve mobilya alma amacıyla orada olmadıklarını farkeden Staples, etkileşimi arttırmak adına “en sevdiğiniz Star Wars karakteri hangisi?” gibi sorular ve ofis arkadaşları ile izlenebilecek ilginç video içerikleri ile bu takipçiler ile samimi bir bağ kuruyor.

Staples Twitter‘ın takipçi sayısı 322 bin.

6. NASA

NASA’nın sosyal medya kanallarının sadece üst düzey uzay sohbetleri ve uzay araçları ile ilgili olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Twitter’daki Mars Curiosity profilinde, takipçilerini Mars’ın yüzeyini keşfetme görevlerinde neredeyse her gün bilgilendiriyorlar. Mars’a gönderilen keşif aygıtının alabildiği her görüntüyü bu sayfada paylaşıyorlar. NASA’nın ayrıca takipçilerini güldüren bir espri anlayışı var. Attığı bir tweette “Mars’a gezmeye gidiyorum. Sizde ne var ne yok?” gibi bir tweet atarak çok sayıda beğeni ve retweet almış.

NASA Twitter takipçi sayısı 16,7 milyon.

7. Pampers

Türkiye’de Prima ismiyle piyasaya yer alan ve dünyanın 1 numaralı bebek bezi markası olan Pampers, hedef kitlesini çok iyi tanıyor ve ebeveynlerin hislerinden çok iyi anlıyor. Sosyal medya sayfalarında düzenli olarak ebeveynlerin çocukları ile katılabileceği fotoğraf yarışmalarına en sahipliği yapıyorlar ve ödüller hakkında detaylı bilgi yayınlıyorlar. Yakın tarihte düzenlediği #BetterForBaby kampanyasında, hayat mücadelesi içindeki ailelerin bebeklerinin hayatlarını kolaylaştırma amacı birçok ailenin dikkatini ve kalbini kazandı.

Pampers Twitter takipçi sayısı 148 bin.

8. GoPro

GoPro, kullanıcılar tarafından YouTube’da yayınlanan videolar ile kısa sürede tanındı. Kullanıcı tarafından oluşturulan video içeriklerinin ne kadar değerli olduğunu anlayan GoPro, yoğunlukla buna odaklanıp içerik sayısını fazlasıyla arttırdı ve sosyal medyada büyük bir kitleye ulaştı.

Sonrasında GoPro videoları, insanların YouTube’da denk gelip izlediği videolardan daha fazlası haline geldi. Hatta GoPro’nun Virgin America Airlines’da bir kanalı ve Xboxlar için yayın özelliği var.

GoPro Twitter sayfasının 1,55 milyon takipçisi var.

9. XBox

XBox’ın Twitter sayfasının yeni haberleri, promosyonları ve reklam görsellerini paylaşan sessiz ve kurumsal bir görünüşü olsa da @XboxSupport adlı Twitter profilinde bilgisayar oyuncuları, sorularına çok hızlı şekilde yanıt buluyorlar. Bu belki de sosyal medya pazarlamasının en güçlü stratejilerinden biri. Çok sayıda tweetin arasında hiçbirini kaçırmadan cevap verebilmek için gerçekten sıkı çalışmak gerekiyor. XBox ayrıca takipçilerinin belirli sorulara kolay cevap bulabilmesi için sıkça sorulan soruları ve yanıtlarını gösteriyor.

XBox Twitter sayfasını tam 9,45 milyon kişi takip ediyor.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA