Şirketlerin Araç Kiralaması ile Araç Satın Alması Arasındaki Farklılıklar

blog

Şirketlerin Araç Kiralaması ile Araç Satın Alması Arasındaki Farklılıklar

Araç kiralama ya da satın alma konusu her zaman şirketler için zor bir karar olmuştur. İki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları olduğu için öncelikle şirketinizin durumunu düşünmeniz gerekir. Düşünceniz uzun vadeli bir yatırım yapmaktan yanaysa kiralamanın veya satın almanın maliyet anlamında pek farkı yoktur. Ancak daha kısa süreli dönemler yani sadece ihtiyaç durumlarında düşünüyorsanız kiralama ve satın alma konusunu olumlu olumsuz yönleriyle kıyaslayabiliriz.

İlk olarak araç kiraladığınız zaman vergi indirimi ve amortismandan faydalanıyorsunuz. Kira ücreti ve yakıtınızı gider olarak gösterebiliyorsunuz. Ancak satın aldığınızda alım ücretini gider olarak gösteremiyorsunuz. Böyle bir durumda da şirketinizden toplu nakit çıkışı gerçekleşmiş oluyor. Bu yüzden kiralama durumunda seri ve düzenli olarak bir ödeme gerçekleştiği için şirketinizde düzenli nakit akışını sağlamış olursunuz.

Aracı kiraladığınızda kaskosu, trafik sigortası, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi ödemeleri kiraladığınız şirket gerçekleştirmiş oluyor. Böylece zorunlu vergilerin ödeme tarihlerini kaçırma riskiniz ortadan kalktığı gibi bu ödemelerle uğraşarak fazladan iş yükünü de ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Bunun dışında yazlık – kışlık lastiklerin zamanı geldiğinde değiştirilmesi, olası kaza hallerinde araç tamirinin yapılması yine kiralanan şirket tarafından gerçekleştirilir. Hatta kiralama firmaları kaza sonrası anında yedek aracınızı size temin eder ve acil işlerinizin aksaması da önlenmiş olur. Buna ek olarak kaza yaptığınız araç size ait olduğunda gelecekte satışının gerçekleşeceği zaman değer kaybı yaşayacağından, kiralanan araçla kaza olmasının bütçeniz için bir zararı olmayacaktır. OfisPaneli aracılığıyla GRS Car Rental anlaşması yaparak şirketiniz için en uygun fiyatlarla araç kiralama yapabilirsiniz.

Bu tip faydalarından dolayı son zamanlarda Türkiye’de araç kiralama sektörü git gide büyümektedir. Yerli kiralama şirketleriyle birlikte global alanda hizmet veren de birçok şirket bulunmaktadır. Bu yüzden şirketinizin vergi durumu ve karlılığını gözeterek sizin için en uygun firmayla araç kiralama anlaşması sağlayabilir veya peşin ödeme gerçekleştirebiliyorsanız satın almayı düşünebilirsiniz.

Hemen başvuru yapmak için www.ofispaneli.com/basvur adresi üzerinden teklif isteyebilir veya 0212 272 37 37 numaralı telefondan danışmanlarımıza ulaşarak detaylı bilgi ve teklif alabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA