Şirketinizin Nüfusunu Arttırmayın, Dış Kaynak Kullanın

blog

Şirketinizin Nüfusunu Arttırmayın, Dış Kaynak Kullanın

İş akışı ve süreç otomasyon platformları, neredeyse her ölçekteki işletmelerde kullanılabilir. Sharepoint ve Salesforce, büyük işletmeler; Zapier, TallyFly gibi platformlar ise küçük ve orta ölçekli işletmeler için daha uygundur. Ayrıca süreç otomasyonları, iyi planlandığı durumda, işletmelerin yükünü bariz şekilde hafifletebilirler.

Girişimler ve küçük işletmeler için, genel masraflardan yapılacak bir miktar tasarruf, operasyonel büyüme için kullanılabilir. Böylece daha yüksek ciro yapmanıza imkan tanır. Outsource (dışardan destek almak); süreklilik, operasyonel harcama kontrolü ve risk yönetimi yapmanızı sağlar. Ayrıca iş/hayat dengesini iyileştirmenize yardımcı olur.

Zaman tasarrufu sağlarken, işinizi büyütmenize yardımcı olacak outsource yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz;

1. İçerik Pazarlaması

blog

İçerik pazarlaması; çok fazla satış odaklı görünmeden, hedef kitlenize ulaşmanın ve onları belirli konularda eğitmenin en kolay yollarından biridir. Ayrıca iyi bir içerik pazarlaması, hedef müşteriler tarafından rahatlıkla bulunmanıza yardımcı olur. Ana amaç satışa yönelebilecek müşterileri bulmaktır, ama yarattığınız içeriğe göre bu müşteriler ile sıkı ilişkiler kurabilir ve satış yapma şansınızı yükseltebilirsiniz.

Moz’un kurucusu Rand Fishkin’e göre “satış yapmanın en iyi yolu, hiçbir şey satmamaktır. Yapmanız gereken, satın alma potansiyeli olan kitlenin farkındalığını, saygısını ve güvenini kazanmak”.

Günümüzde bir çok büyük işletme bünyesinde, içerik pazarlamasından direkt olarak sorumlu olan yetkililer bulunuyor. Fakat ne yazık ki, küçük işletmelerin buna ayıracak yeterli bütçeleri olmuyor.

İçerik üretmek ve bu içeriği yaymak için zaman harcamak yerine veya bunun için bir pazarlama ekibini işe almak yerine, içerikleri dışardan almak en iyi yöntemdir. LinkedIn’ın pazarlama profesyonelleri ile yaptığı anket sonucunda, pazarlamacıların %75’i içeriklerini bir şekilde dışardan ediniyor.

Siz de küçük işletme sahibiyseniz, içerik pazarlamasına freelance çalışan bir editör ile veya bir ajans ile anlaşarak başlayabilirsiniz. Tam zamanlı bir içerik editörü çalıştırmaktansa bu şekilde bir yöntem izlemek size para tasarrufu sağlayacaktır ve ürettiğiniz içerikler ile müşterileriniz ile daha samimi bir ilişki kurabilme imkanı verecektir.

2. Ön Muhasebe

blog

American Psychological Association’un yaptığı araştırmaya göre, aynı anda birden fazla işe odaklandığınızda veya birden fazla projeyi yönetmeye çalıştığınızda üretkenliğiniz %40 oranında düşüyor. Ayrıca proje süreleriniz uzuyor ve stres seviyeniz sürekli artıyor.

Gary Keller’e göre; “Hokkabazlık bir ilüzyondur. Gerçekte; toplar birbirinden bağımsız şekilde yakalanıyor ve hızlıca tekrar atılıyor. Aslında tam bir görev değişimi yapılıyor”. 

İşletmenizde en son isteyeceğiniz şeylerden birisi; finansal işler ile uğraşırken hata yapmaktır. Bu yüzden finans konularında dışardan hizmet almanız işletmenizin yükünüzü hafifletecektir.

3. Maaş ve Sigorta Ödemeleri

blog

Çok sayıda hukuksal bilgiye ve vergi kurallarına gereksinim duyan maaş ve sigorta primi ödemelerinde dışardan hizmet almanız sizi oldukça rahatlatacaktır.

Sadece aylık çalışma saatini hesaplayıp bu rakamı saat başı ücret ile çarpmanın yeterli olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ödemelerde ve maaş bordrolarında yapılacak bir yanlış, mali denetime girmenize neden olabilir ve bu denetim sonucunda işletmeniz binlerce TL zarara uğrayabilir.

2014 yılında, Internal Revenue Service (IRS, Milli Gelirler İdaresi) küçük işletmelerin ihmali, yanlışları ve uygun olmayan beyanlarından dolayı $2 milyar ceza uyguladığını bildirdi.

Maaş, sigorta, prim ödemeleri ve bunların beyanları konusunu kendiniz kontrol etmekten veya bunlar için tam zamanlı bir finans sorumlusunu işe almaktansa, tüm bunları dışardan hizmet olarak alabilirsiniz. Kullanacağınız finansal servisler, sizin hata yapmanızı engelleyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca zaman tasarrufu yapmanızı sağlar, böylece işletmenizin hayati faaliyetlerine daha iyi odaklanabilirsiniz.

4. Dönüşüm Optimizasyonu

blog

Günümüzde işletmelerin çoğu, dijital pazarlama ve içerik pazarlama yöntemleri ile potansiyel müşterilerine ulaşıyor.

Search Engine Land’e göre, bir çok sektörün dahil edildiği araştırmada, ortalama dönüşüm oranları %2’nin biraz üzerinde. %5 veya daha fazla dönüşüm oranına sahip websiteleri ise tüm websiteleri arasındaki en iyi 1/4’lük kısma denk geliyor.

Dönüşüm oranınızı iyileştirebilecek bir çok yol mevcut, fakat bunların tümü zaman gerektiren süreçler. İş modelinize ve çerçevenize göre, dönüşüm oranınızın küçük bir miktar bile artması durumunda, bu artışın yıllık gelirinize yansıması hiç de küçük olmayacaktır.

Dönüşüm oranları, günümüz dijital dünyasında çok önemli hale geldiği için iyileştirme süreçlerini kendiniz yönetmek isteyebilirsiniz. Size tavsiyemiz; bu konuda özelleşmiş ajanslar veya iyileştirmeye yardımcı olabilecek bazı yazılım servislerini kullanmanız.

5. Günlük ve İdari İşler

blog

Her gün gününüzün belirli bir kısmını harcadığınız onlarda küçük iş içinde çıkmaza düşmeniz oldukça normal. İşletme sahibi olarak; işinizi büyütebilecek ana süreçleri iyileştirmeye odaklanmalısınız. Eğer tam zamanlı olmayan bir asistan işe alırsanız, sadece – gerçekten – iş yapılan saatler için maaş ödeyeceksiniz. Ayrıca e-posta gönderimlerini, toplantı ayarlamalarını ve diğer tekrar eden görevlerinizi ona devredebilirsiniz.

Son olarak;

Dışardan destek alabileceğiniz bir çok alan var. Takımınıza, iş akış ve süreçlerinize ve sürekli olarak neler yaptığınızı bir düşünün. Sizin ve takımınızın zorluk yaşadığı durumlarda dışardan hizmet almayı düşünün. Ayrıca, tam zamanlı bir personeli işe almak ile outsource arasındaki fiyat farkını hesaplayın. Bu fark tek başına bile sizi dışardan hizmet almaya yöneltebilir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA