Şirketinizde Hangi Yemek Kartını Kullanmalısınız?

blog

Şirketinizde Hangi Yemek Kartını Kullanmalısınız?

Şirketinizde vergi avantajı, ödeme ve muhasebe kolaylığı sağlamak; çalışan memnuniyetini arttırmak için hangi yemek kartını kullanmalısınız? Ticket, Sodexo, Multinet, SetCard veya Metropol? Hangi firma sizin için avantajlı olur yazının devamında karar verebilirsiniz.

Öncelikle yemek kartı firmalarını da ayrı ayrı tanıtarak başlayalım;

MultiNet

1999 yılında kurulan MultiNet, aynı yıl içinde Türkiye’de ilk kez akıllı kart teknolojisinin kurumsal harcamalar için kulanılmasına imkan verdi. 2010 yılına kadar kurumsal hediye kartı MultiGift, akaryakıt giderleri çözümü MultiPetrol, kurumsal konaklama ve seyahat çözümleri MultiTravel ile büyümeye devam eden MultiNet, 2010’da Fransız şirketi olan Groupe UP’a satıldı. Multinet Up, yemek kartı ile kolayca ödeme yapılabilmesi için MultiPay adı verilen yeni bir uygulama geliştirdi. Uygulama ile kart kullanıcıları, kartsız olarak uygulama üzerinden temassız ödeme yapabiliyor. MultiNet geniş üye iş yeri ağı sayesinde çalışanların kolayca restoranlarda yemek yemesini veya market alışverilerini yapabilmesini sağlıyor. Buna ek olarak TatlıPara adını verdiği sadakat uygulaması ile de çalışanlar, TatlıPara noktalarında harcama yaptıkça kazanıyor. 

Sodexo

Türkiye’de 1992 yılında faaliyete başlayan Sodexo, 1966 yılında Fransa’nın Marsilya şehrinde kurulmuştur. Dünya çapında 80 ülkede hizmet veriyor. Şirketlere kurumsal yemek kartı hizmeti veren Sodexo Avantaj ise 1993 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Sodexo yemek kartı ile çalışanlar Türkiye'nin birçok yerinde restoranları tercih edebiliyor ve ödemelerini kolayca yapabiliyor. 

Ticket Restaurant

Türkiye’de yemek kuponu hizmetini sunan ilk uluslararası firma olan Edenred, yaygın üye iş yeri ağı ile Ticket Restaurant yemek kuponu veya yemek kartı ile hizmet veriyor.Yemek hizmetinin yanında Edenred; çalışanların hayatını kolaylaştırmak ve firmaların tasarruf edebilmesini sağlamak için akaryakıt tarafında Ticket Car ve hediye kartı tarafında Ticket Compliments çözümlerini sunuyor.

     

    OfisPaneli ayrıcalığı ile yemek kartı anlaşması yapın,
    avantajlı fiyatlar ve %100'e varan vergi avantajı fırsatını yakalayın.

    Ücretsiz Teklif Al

    SetCard

    Türkiye’de firma personelinin yemek hakkını elektronik ödeme sistemi ile entegre etmeyi amaçlayan Set Kurumsal Hizmetler, 2001 yılında kurulmuştur. Türkiye'de yaygın üye iş yeri ağı ile hizmet veren SetCard, birçok şirket tarafından tercih ediliyor. Çalışanlar, SetCard ile kolayca ödemelerini yapabiliyor. 

    MetropolCard

    Metropal Kurumsal Hizmetler de, diğer yemek kartı firmaları gibi maaş dışı yemek ödeneklerinin tek bir kart üzerinden yönetilmesine imkan veren bir şirkettir. Online çalışan ve ön ödemeli bir sistem ile kurumsal hayatta firmaların dostu olmak için kurulmuştur. Şirketlere, çalışanlarına ve üye kuruluşlara hayatı kolaylaştıran MetropolCard, sorunsuz hizmet anlayışını benimseyerek birçok alanda faaliyet gösteren kurumlarla işbirliği içerisinde olmayı arzuluyor.

    Hangi Yemek Kartı Şirketim için Daha Avantajlı?

    Aşağıdaki tabloyu inceleyerek yemek kartları arasındaki benzerliklere ve farklara hakim olabilirsiniz.

     MultiNetSodexoTicket RestaurantSetCard
    Vergi AvantajlıVarVarVarVar
    Marketlerde Geçerli Mi?EvetEvetEvetEvet
    Geçerli Üye İş Yeri Sayısı35.000+80.000+60.000+60.000+
    Bakiye GörüntülemeVar / Mobil UygulamaVar / Mobil UygulamaVar / Mobil UygulamaVar / Mobil Uygulama
    QR Kod ile Kartsız ÖdemeVarVarVarVar
    Temassız ÖdemeVarVarVarVar
    Sadakat/Kampanya PlatformuTatlıParaMisketDolu DoluSetpara

     

    Tabloda da görüldüğü üzere, yemek kartı kullanımı – seçtiğiniz firmadan bağımsız olarak – nakit ödemeler ile karşılaştırıldığında şirketinize %100’e varan oranlarda vergi avantajı sağlayarak yemek giderlerinizi düşürmenizi sağlar. Tüm yemek kartı firmaları, yaygın hizmet ağı ile Türkiye’nin her tarafında müşterilerine ve kullanıcılarına kolayca ulaşabilmekteler. Şirketiniz için seçim yapıyorken sizin düşünmeniz gereken ise, çalışanlarınızın yakın çevrede gidebilecekleri restoranlarda hangi yemek kartının daha fazla geçerli olduğu.

    4 yemek kartı firması da market harcamalarında geçerli olup çalışanlarınız yüklenen bakiyeleri ile market alışverişlerini de yapabilirler. 

    Ticket, Sodexo, Multinet ve SetCard firmalarının, iOS ve Android telefonlarda kullanılabilir olan mobil uygulamaları ile kart kullanıcıları, bakiye ve işlem geçmişlerini akıllı telefonlarında görüntüleyebiliyorlar. MultiNet'i tercih eden işletmelerin çalışanları, iOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlarında MultiPay'i kullanıp TatlıPara noktalarını tercih edebiliyor ve kazanabiliyorlar. TatlıPara'nın en büyük avantajı ise kazanılan para doğrudan çalışanın bakiyesine eklenmesi. Yani TatlıPara noktalarında ödeme yapıldığında kazanılan para, MultiNet bakiyesine ekleniyor. Böylece çalışan dilediği restoranda kazandığı TatlıParaları harcayabiliyor.  

    Sonuç olarak şirketinizde yemek kartı kullanmaya başlayarak;

    • %100’e varan oranlarda vergi avantajı sağlarsınız
    • Yemek giderlerinizi düşürürsünüz
    • Faturalama ve muhasebe kolaylığı ile iş yükünüz hafifler
    • Şirkette yemek hizmeti verme veya yemek için ayrı muhasebe tutma problemleri ortadan kalkar
    • Günlük harcamaları limitlendirebilirsiniz
    • Çalışanlarınızın kendilerine ek bakiye yükleme veya kampanyalardan bakiyelerini arttırarak ay sonunu kolay getirmelerini sağlarsınız
    • Çalışanlarınız mobil uygulama destekleri ile anlık bakiye görüntüleme ve işlem geçmişine göz atma imkanına sahip olurlar. Ayrıca yakınlardaki üye işyerlerini görüntüleyip yeni restoranlar keşfedebilirler.

    Yorum Yap

    E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    CAPTCHA

    OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
    boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
    ÜCRETSİZ TEKLİF AL

    Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

    CAPTCHA