Şirket İçi Huzuru Sağlamada İşverenin Rolü

blog

Şirket İçi Huzuru Sağlamada İşverenin Rolü

İşini severek yapan ve motivasyonu yüksek bir çalışana iş yerinde rahat, güvenli, verimli ve en önemlisi huzurlu bir ortam sunmak çok önemlidir. Her gün yeniden işe gelmeyi isteyen ve zamanı sorun etmeyen başarılı çalışanlar bulmak çok kolay olmadığından burada işverene şirkette huzurlu bir ortam sağlama rolü düşüyor. Peki, şirket içi huzuru sağlamada işverenin rolü nedir? Bunun için işveren neler yapabilir?

Şirkette Huzuru Sağlamanın Yolları

  • Çalışanlar en çok işveren tarafından ihtiyaçlarının fark edilmemesi ve fikirlerinin dinlenmemesi nedeniyle şikâyetçi oluyorlar. Bu nedenle iş yerinde çalışanların belirli aralıklarla öneri ve fikirlerinin alınacağı anketler yapılabilir.
  • Şirkette düzenlenecek olan kahvaltılar, çay molaları, happy hour’lar ile hem çalışanların hem de işverenlerin bir araya gelerek keyifli zaman geçirmeleri ve fikirlerini paylaşabilecekleri ortak bir alan yaratılması sağlanabilir. Şirket başarısı, yılbaşı, özel günler gibi kutlamalar için ise partiler organize edilebilir.
  • Şirket çalışanları emeklerinin karşılıklarını aldıkları zaman daha verimli ve mutlu bir şekilde çalışma sergileyeceklerdir.
  • İş yerinde kariyer yapma veya konumunu yükseltmek isteyenlere karşı tahammülsüzlük olur. Bu durumda mobbing başlar. Mobbing ile çalışanda verimsizlik başlar ve işin yavaşlamasıyla bu döngü diğer çalışanlara da yansır. Bu nedenle iş verenin mutlaka çalışanlarla bağ içerisinde olması gerekmektedir; bu duruma engel olması ise önemlidir.
  • Şirkette eğlenceli bir ortam yaratılabilir; böylece çalışanın motivasyonu yükselir. Motivasyonu yükseldikçe de çalışma verimi artar.
  • Özel günlerde çalışanlara ufak sürprizler yapılabilir. Bunlar küçük maliyetlerdir. Çalışanı motive ederek verimli çalışma yapması ile şirkete büyük katkısı olacaktır.
  • Yıl sonunda çalışanların performans ölçümleri yapılabilir. Böylece performanslara daha objektif yaklaşım olacağından çalışanların motivasyonu artacaktır. Performans bazlı ödüllendirmeler de çalışan motivasyonunu arttıracak ve tekrar aynı performansı göstermeleri için onlara bir neden verecektir.
  • Şirketinizde esnek çalışma saatleri uygulanabiliyor ise, esnek çalışma saatleri devreye alınabilir.
  • İş yerinde açık sözlü olmak önemlidir. Böylece dedikoduya fırsat verilmez ve iş yerinde huzursuzluğun önüne geçilmiş olur.
  • Yaratılacak iç iletişim organizasyonu ile şirket çalışanları belirli aralıklarla iş yerinin finansal ve operasyonel durumu hakkında bilgilendirilebilir. Böylelikle kurum hakkında bilgi sahibi olarak rahat bir şekilde çalışmalarına devam edebilirler.

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA