Reintjes Eurasia Finans Müdürü Emine Ward ile OfisPaneli Hakkında

blog

Reintjes Eurasia Finans Müdürü Emine Ward ile OfisPaneli Hakkında

OfisPaneli Müşterileri kategorisinde yeni yazımızla devam ediyoruz. Bu hafta içinde Reintjes Eurasia Makina Sanayi‘nin İdari İşler ve Finans Müdürü Emine Ward ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Emine Hanım merhaba, sizi daha yakından tanımayı çok isteriz. Bize kendinizden bahseder misiniz?

Son 3 yılı Reintjes Eurasia Makina Sanayi’de İdari İşler ve Finans Müdürü olarak toplamda 21 yıllık çalışma hayatımı tamamlamış bulunuyorum. 21 yıla çok iş yeri ve birbirinden farklı pozisyonlar sığdırdım. Sektör ve pozisyon farklılıklarını kendime bilgi ve donanım zenginliği olarak kazandırdım. Sürekli yeni şeyler öğrenmek ve öğrendiklerimi verimliliğe dönüştürmek iş hayatında en çok keyif aldığım durumdur.

Şirketinize geçecek olursak; İstanbul’da kurulan Reintjes Eurasia olarak, sektörde kendinize yer edindiğinizi biliyoruz. Şirketinizin faaliyet alanlarını biraz detaylandırabilir misiniz?

1879 yılında Hannover/Hameln’de kurulmuş olan Reintjes GmbH’in Türkiye ofisi olarak 2014 yılından beri faaliyetteyiz. Almanya’da bulunan fabrikamızda gemi şanzımanı ve yedek parçaları üretimi yapılmakta. Biz Türkiye ofisi olarak satış-servis ve yedek parça sağlama üzerine faaliyette bulunuyoruz. Satışlarımız sadece kendi üretimimiz olan gemi şanzımanları ile sınırlı değil. Entegre system satışı olarak tanımladığımız bir satış yolu ile müşterilerimizin tek bir tedarikçi ile muhatap olmalarını sağlayabiliyoruz. Tek bir tedarikçi ile muhatap olmak müşterilerimize zaman ve enerji kazandırdığı gibi, daha ekonomik çözümler de sunabiliyor.

Peki işinizi yürütürken sizi en fazla zorlayan noktalar nelerdir? En büyük maddi yüklerinizi neler oluşturuyor?

İronik olacak ama beni en çok yoran/zorlayan ve maddi kayıplar verdiren işler küçük kalemler olarak tanımlayabileceğim işlerdi. Ofis olarak toplamda 4 kişi ile tüm işlerimizi halledebiliyoruz. 4 kişi de outsource olarak bize gerekli desteği sağlıyor. Personel sayımızın az olması ve yaptığımız işin işlem hacminin küçük olması bazı kalemlerde avantajlar elde etmemizi engelliyordu. Örnek verecek olursam, hiçbir kargo firması ile fiyat avantajlı anlaşma yapamamıştım. Mutlaka bir gönderi alt limiti istiyorlardı fiyat avantajı sağlamak için. Ancak onların talep ettikleri aylık alt limit benim yıllık gönderimime eşitti. Bu nedenle maksimum rakamlarla kargo gönderimimi yapmak ve bana gelen ödemeli kargoları kabul etmek, ofiste sürekli nakit para tutmak ve ayrıca bu paranında takibini yapmak zorunda kalıyordum. Başka bir örnek daha verecek olursam, şirketimize ait 2 adet araç var ve 2 araç için ne taşıt tanıma sistemi uygulaması ne de indirimli yakıt kullanımı sağlayabiliyordum. Araçları kullanan çalışma arkadaşlarımın yakıt ödemesi yapmak için araçlarından inmeleri, yakıt fişlerini kaybetmemeleri gerekiyordu. Şimdi bunlardan geçmiş zaman olarak bahsetmek ne kadar keyifli bilemezsiniz.

OfisPaneli ile nasıl karşılaştınız? İnternet sitesini ziyaret ettikten sonraki süreciniz nasıl ilerledi? OfisPaneli temsilcimiz ile nasıl bir iletişiminiz oldu?

OfisPaneli’nden Mali Müşavirim sayesinde haberdar oldum. Bana web adresini yollamıştı ve görür görmez inceleyerek işte aradığım çözüm bu dedim. Mail ile ilgilendiğimi belirttim. Anında telefon ile tarafıma dönüldü. Çok hızlı bir şekilde gerekli tüm bilgilendirmeler yazılı/sözlü yapılıp, ihtiyacımız olan çözümler ivedi biçimde devreye alındı.

Tüm anlaşma süreçlerini internet üzerinden tamamlamak nasıl bir deneyimdi? OfisPaneli ile hangi anlaşmaları yaptınız? Bu anlaşmalar, şirket giderlerinizi düşürmede nasıl bir rol oynadı?

Keşke bütün işlerimiz bu kadar kolay halledilebilse. Zaman gerçekten çok değerli bir kavram. İyi ve verimli kullanmak gerekiyor.

OfisPaneli sürekli gelişiyor. Geliştikçe bizim işleyişimize uygun yeni çözüm süreçleri de olacaktır. Şimdilik MNG kargo ve Shell Akaryakıt sözleşmelerimiz bulunmakta. Süreçlerim kolaylaştı ve bu iki kalemden kargo için olanını önceki yıla ait gider rakamlarımla kıyasladığımda oldukça yüksek oranda tasarruf ettiğimi görebiliyorum. Yakıt için kıyaslama yapmak çok doğru olmuyor, malum 1 yıl içerisindeki yakıt zam oranı sürekli yükselerek değişkenlik gösteriyor ancak şu anda mevcut rakamdan %10 indirim ile ve taşıt tanıma sistemi kolaylığı ile kullanmak zaten ekonomik ve pratik.

Son olarak; OfisPaneli’nin iyileştirmesi gereken noktalar nelerdir ve OfisPaneli’ni çevrenizdeki insanlara önerir misiniz?

OfisPaneli gerekli tüm vizyon ve misyona sahip. Benim onu geliştirmeye, iyileştirmeye yönelik önerilerim yok. Mevcut şartlarımla firmam için bulup üretemediğim çözümleri OfisPaneli’ni takip ederek sağlayabileceğimi biliyorum. Ilk günden beri çevreme önermekteyim. Bizim gibi küçük yapıların OfisPaneli gibi büyük çözümlere çok ihtiyacı var.

Teşekkür ederim.


Biz de Emine Ward’a keyifli sohbeti ve değerli yorumları için tekrar çok teşekkür ediyoruz.

Müşteri desteği ve geri bildirimleri ile büyüyen bir şirket olarak, OfisPaneli’ni hep birlikte daha iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz. Sizin de OfisPaneli hakkında yorumlarınız varsa veya müşteri olarak röportaj yapmak istiyorsanız iletisim@ofispaneli.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA