Musa Yuvacı, M2N1 Makina

blog

M2N1 Makina Kurucusu Musa Yuvacı ile OfisPaneli Hakkında

OfisPaneli Müşterileri kategorisindeki üçüncü yazımızla devam ediyoruz. Bu hafta içinde M2N1 Makina‘nın kurucu ve yöneticisi Musa Yuvacı ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Musa Bey merhaba, sizi daha yakından tanımak istiyoruz. Bize kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, öncelikle size ve OfisPaneli ailesine teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Kısaca kendimden bahsedecek olursam, 30 yaşında, Denizli doğumluyum. Bilgisayar Mühendisiyim, ayrıca Executive MBA masterım var, yazılım sektöründe 10 yıl kadar çalışıp, sonrasında da çok daha farklı bir sektörde (üretim-sanayi) kendi şirketimi kurdum.

Şirketinize geçecek olursak; 2014 yılında Denizli’de kurulan M2N1 Makina olarak, talaşlı imalat alanına yeni bir soluk getirerek kısa sürede sektörde kendinize yer edindiğinizi biliyoruz. Şirketinizin faaliyet alanlarını biraz detaylandırabilir misiniz?

Şirketimizi 2014 yılında Denizli’de kurduk, çok taze olarak da 2016 Haziran ayında İstanbul’a taşıdık, Allah’ın izniyle çok güzel istikrarlı hedeflerimiz var 2015-2016 planımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik, 2017 ve 2018 stratejik planlarımızı gerçekleştirmek İstanbul lokasyonunda daha rahat olacak.

Öncelikle talaşlı imalat hakkında kısa bir bilgi verirsem daha uygun olacaktır, Metallerin ve diğer katı malzemelerin (plastik vs..) CNC Makinalarda, kesme delme traşlama işlemleri sonucunda istenilen şekillere getirilmesi işlemidir. Aslına bakarsanız üretimin en temel noktasında yer alıyoruz. Günümüzde şirketlerin bilgiye (know-how) odaklanması ve konsolide olması gerekiyor, bunun içinde sahip oldukları ağırlıklardan kurtulmaları gerekiyor, bunu da bizim gibi şirketler vasıtasıyla gerçekleştirebiliyorlar. Normal şartlarda kendi bünyelerinde üretilen makina, otomotiv, savunma, sanayi vs gibi sektörlerdeki parçaları biz üretiyoruz, ana firmalar ise bu parçaları kullanıp ürün ortaya çıkartıyorlar. Bu işlemler sonucunda şirketler çok ciddi anlamda risk dağılımı yapıp, karlılık seviyelerinde ciddi artışlar meydana getirebiliyor, daha da önemlisi işin kendisi ile uğraşıyorlar.

Biz bu sektöre yeni bir soluk getirmek amacıyla girdik ve ciddi anlamda da güzel geri dönüşler aldık müşterilerimizden.

Peki işinizi yürütürken sizi en fazla zorlayan noktalar nelerdir? En büyük maddi yüklerinizi neler oluşturuyor?

Her zaman olduğu gibi KOBİlerin en büyük dertlerinden birisi nakit akışını düzgün yönetmek ve elinizde bulunan kaynakları en iyi şekilde kullanmak.

Gider kalemlerimizin büyük çoğunluğunu sabit giderlerimiz oluşturuyor, bunun haricinde kargo, akaryakıt, yemek gibi giderlerimiz var, bu giderlere tek tek bakınca çok olmayan fakat toplamında fazlaca yekün tutan bir rakam karşımıza çıkıyor.

OfisPaneli ile nasıl karşılaştınız? İnternet sitesini ziyaret ettikten sonraki süreciniz nasıl ilerledi? OfisPaneli temsilcimiz ile nasıl bir iletişiminiz oldu?

OfisPaneli ile internet üzerinden bir tanışmamız oldu, hemen sonrasında çok hızlı bir şekilde OfisPaneli temsilcisi bizimle iletişime geçti, öncelikle ihtiyaçlarımız hakkında bizden bilgi aldı, akabinde bize sunabileceği anlaşmaları (Kargo, akaryakıt vs) iletti, çok hızlı bir şekilde işlemleri gerçekleştirdik.

Tüm anlaşma süreçlerini internet üzerinden tamamlamak nasıl bir deneyimdi? OfisPaneli ile hangi anlaşmaları yaptınız? Bu anlaşmalar, şirket giderlerinizi düşürmede nasıl bir rol oynadı?

Bütün işlemleri internet üzerinden tamamlamak büyük bir nimet, OfisPaneli’ni bu konu için ayrıca tebrik etmek istiyorum, zamanın bu kadar değerli olduğu bir dönemde bu şekilde işlemleri tamamlamak gayet başarılı bir çalışma.

OfisPaneli ile kargo anlaşmasını gerçekleştirdik, bu bizim için önemli bir konu çünkü biz kargo gönderim sayısı fazla olmayan ama gönderdiği kargolar ağırlık bakımından ağır olan bir şirketiz, bu nedenle kargo şirketleri ile ferdi bir anlaşma yapamıyoruz. OfisPaneli sayesinde Kargo giderlerimizde %60 civarında bir iyileştirme elde ettik. Ayrıca tüm sözleşme işlemlerini OfisPaneli yaptığı için biz konuyla ilgilenmedik desek yeridir, bizim yerimize OfisPaneli işlemlerimizi gerçekleştirdi.

Son olarak; OfisPaneli’nin iyileştirmesi gereken noktalar nelerdir ve OfisPaneli’ni çevrenizdeki insanlara önerir misiniz?

OfisPaneli işini şu anda yeteri kadar güzel yapıyor, o yüzden şu noktayı iyileştirin demem doğru olmaz.

OfisPaneli’ni elbette çevremde bulunan diğer insanlara öneriyorum, ciddi anlamda giderlerini kontrol altına alabilirler, KOBİler için olmazsa olmaz bir konu.

Biz de Musa Yuvacı’ya keyifli sohbeti ve değerli yorumları için tekrar teşekkür ediyoruz.

Müşteri desteği ve geri bildirimleri ile büyüyen bir şirket olarak, OfisPaneli’ni hep birlikte daha iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz. Sizin de OfisPaneli hakkında yorumlarınız varsa veya müşteri olarak röportaj yapmak istiyorsanız iletisim@ofispaneli.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA