Lead (Potansiyel Müşteri) Nedir? Nasıl Daha Fazla Lead Kazanılır?

blog

Lead (Potansiyel Müşteri) Nedir? Nasıl Daha Fazla Lead Kazanılır?

Reklam sektörü hızla gelişiyor. Bu alanda yürütülen reklam kampanyalarının daha verimli olması adına da pek çok çalışma yapılıyor. Bunlardan biri de potansiyel müşteri kazanımına (Lead Generation) yönelik çalışmalar.

Lead, Türkçe’de “potansiyel müşteri” olarak kullanılıyor. Bir markadan satış ve pazarlama teklifleri almak amacıyla markaya iletişim bilgilerini verenler, potansiyel müşteri olarak tanımlanıyor. Marka, potansiyel müşteri bilgilerine form (ad-soyad, e-posta, adres vb.) aracılığı ile ulaşıyor. Potansiyel müşteri bulmak ise, sunduğunuz ürün veya hizmetleri satın alma niyetinde olanları belirleyip onlara rakiplerinizden önce ulaşabilmek olarak ifade ediliyor.
Sizin reklamlarınızı almak üzere, e-posta ve iletişim bilgilerini markanızla paylaşan potansiyel müşteriye izinli pazarlama yapma şansına ulaşıyorsunuz. Ancak burada esas nokta, potansiyel müşteriyi müşteriye dönüştürmekte yatıyor. Yani onları satışa ikna edebilmek.

Potansiyel Müşterileri Nasıl Kazanırım?

Bir marka sahibiyim ve elimde henüz hedef kitlemin iletişim bilgileri bulunmuyor diyorsanız; daha önceden markanızı tanımayan ve tamamen markanıza yabancı olanların dikkatini çekmesi amacıyla bir strateji oluşturmanız gerekiyor. İkinci aşamada, yabancı olanların mağazanız, e-posta veya internet siteniz gibi araçlarla ziyaretçi olması amaçlanıyor. Sonrasında ise ziyaretçiler birer potansiyel müşteriye dönüştürülüyor. Başarılı bir iletişim çalışmasının ardından da potansiyel müşterinin, müşteri olması sağlanıyor. Memnuniyet sağlanırsa, her müşteri sonrasında birer marka savunucusu oluyor. Potansiyel müşteri elde etmek bu süreçteki en zor aşama olması nedeniyle, verilen reklamlar büyük önem taşıyor. Bu nedenle süreçte tüm hedeflerin doğru belirlenmesi ve reklam kanallarının ona göre oluşturulması gerekiyor.

Potansiyel müşteri ve müşteri farkına örnek vermemiz gerekirse; e-ticaret yapan bir şirkete sahipsiniz ve sitenize kayıt olmuş ancak daha önce hiç alışveriş yapmamış kişilere bir indirim kampanyası e-postası gönderiyorsunuz. Kupon koduyla kampanyadan faydalanıp sitenizden alışveriş yapanlar müşteri olarak tanımlanırken, kayıtlı olanlar ise potansiyel müşteri olarak ifade ediliyor.

Potansiyel Müşteri Kazanmada Nelerle Karşılaşılabilir?

Potansiyel müşterinin kısa ömürlü olması nedeniyle, müşteriye dönüştürülmesi için hızlı davranılması gerekiyor. Bu süreçte nelerle karşılaşılabilir?

  • Potansiyel müşteri hiçbir etkinliğe yanıt vermeyebilir ve bulunduğu konumda kalabilir. Bu durumda marka çalışmalarına devam edilmesi gerekiyor.
  • Potansiyel müşteri niteliksiz konumuna gelebilir; bu da markanın verdiği hizmetler ile potansiyel müşterinin beklentilerinin örtüşmediği anlamına geliyor.
  • Potansiyel müşteri nitelikli konumuna gelebilir; marka ile ortak bir noktada anlaşılabiliyor ve müşteriye dönüşebiliyor.

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA