Kurye & Kargo – Hangi Durumlarda Hangisi Avantajlı?

blog

Kurye & Kargo – Hangi Durumlarda Hangisi Avantajlı?

Bir yerden başka bir yere belge, ürün veya herhangi bir eşya gönderirken kurye veya kargo seçenekleriyle karşılaşılır. Peki kurye mi, kargo mu? Hangisi daha avantajlıdır? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Kuryenin en önemli avantajı gönderim süresi avantajıdır. Bu yüzden iş dünyasının oldukça sık kullandığı bir gönderi yöntemidir. Örneğin acilen iletilmesi gereken bir evrak için kurye tercih edildiğinde gün içerisinde, hatta birkaç saat içerisinde söz konusu evrak ilgili adrese ve kişiye ulaştırılır. Bu yüzden şehir içi transferlerde kurye, zaman açısından büyük avantajlar sağlar. Fiyat konusunda ise kargodan daha pahalı olduğu için dezavantajlı bir pozisyonda yer alır. Kuryenin tek dezavantajı fiyat konusu da değildir. Kuryeler, evrak, kitap gibi küçük eşyaların transferini gerçekleştirebilir. Görece büyük eşyaları kurye ile göndermek mümkün değildir.

gif

Zaman aciliyet seviyesi çok yüksek olmayan gönderilerde ise kargo tercih etmek fiyat açısından avantaj sağlar. Üstelik kargo ile sadece küçük nesneleri değil, neredeyse her ebattaki eşyayı istediğiniz yere gönderebilirsiniz. Hatta sadece yurt içinde değil, günümüzde dünyada dahi birçok noktaya gönderebilmeniz mümkündür. Bazı kargo şirketleri ek ücret alarak şehir içi gönderilerde gün içi ulaştırabilme imkanı da sunar fakat bu, kurye kadar hızlı değildir.

gif

Kargo ve kurye konusuna en fazla dikkat etmesi gereken şirketlerin başında ise e-ticaret siteleri yer alır. Çünkü özellikle internet alışverişlerinde, müşterilerin en dikkat ettiği konulardan biri ürünün teslimatı konusudur. Burada ise şirketlerin hem kurye hem de kargo anlaşması yaparak, müşterilerine iki seçeneği bir arada sunmaları, müşteri memnuniyeti açısından önemlidir. Alışveriş aciliyeti olan veya alacağı ürün için beklemek istemeyen müşterilerin, alışveriş yapmasını sağlar. Kargo konusunda ise, en avantajlı fiyatları müşterilerine sunmaları şirketlerin avantajına olur. Hatta ücretsiz kargo seçeneği veya belli bir tutarın üstündeki alışverişlerde ücretsiz kargo seçeneği satın alma eğilimi üzerinde pozitif etki yapar. Uygun kargo seçenekleri de müşterilerin satın alma eğilimini artırır. Bunun en kolay yolu da avantajlı ve efektif kargo anlaşmaları gerçekleştirmektir. Bu yüzden şirketiniz için kargo anlaşması imzalamadan önce, OfisPaneli’nden teklif istemeyi unutmayın derim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA