Küçük İşletmeleri Büyütecek 5 Tasarruf Önerisi

blog

Küçük İşletmeleri Büyütecek 5 Tasarruf Önerisi

Küçük işletmeler için kolay uygulanabilir 5 yöntem ile hem işinizi daha hızlı büyütebilir hem de tasarruf sağlayabilirsiniz.

Daha Fazla İş Yükü Alın

Söylemesi kolay dediğinizi duyar gibiyiz. Yine de çalışan ihtiyacı duyduğunuz işlerin bir kısmını kendinizin yönetebileceğini biliyorsunuz. Mesela sosyal medya yönetimi veya muhasebe yazılımı kullanımı. Eğer kendiniz yapmayı düşünürseniz yeni yetkinlikler kazanmaya ve daha fazla sorumluluk almaya hazır olun. YouTube üzerinden çok sayıda eğitici video izleyip öğrenmek istediğiniz konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca girişimcilere özel online derslere kayıt olup boş vakitlerinizi yeni konularda bilgi sahibi olmak için kullanabilirsiniz. Yeni yetkinlikler kazandıktan sonra da çalışan masrafından yaptığınız tasarrufu küçük işletmenizi büyütmek için başka alanlarda kullanabilirsiniz.

blog

Sıradan İşler ile Zamanınızı Öldürmeyin

Saat başı uygun ücretler ile yaptırabileceğiniz işleri kendiniz yapmamaya gayret edin. Bu tam olarak bir tasarruf yöntemi olmasa da kazancınızı arttırabilecek bir yöntemdir. Şirket e-postalarına cevap verilmesi, yazar kasa yönetimi gibi sıradan işleriniz için yarı-zamanlı birini işe alarak başlayabilirsiniz. Sıradan işlerinizi uygun ücretlerle yarı-zamanlı bir çalışana yaptırmak, sizin en fazla para kazanacağınız işe odaklanmanıza fırsat tanıyacaktır. 

blog,

Evinizden Çalışmayı Deneyin

Tabii ki bu yöntem tüm iş sahipleri için geçerli olmayacaktır (bir restoran veya satış mağazası işletiyorsanız geçerli değil) fakat eğer ofis alanı gerekli değil ise evinizden çalışarak büyük miktarda tasarruf sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; işleri evden idare edebileceğinizden emin olmak. Evde çalışabilmek için en önemli nokta ise çalışma alanınızı dikkat dağınıklığını engelleyecek şekilde biçimlendirmek olacaktır. Peki gerçekten evden çalışmaya hazır mısınız?

blog

Ücretsiz Deneme Sürümü olan Yazılımları Kullanın

Küçük işletmeler, daha üretken ve verimli olabilmek için doğru yazılımı veya uygulamayı kullanmak zorundadırlar. Basit bir araştırma ile ücretsiz veya çok uygun ücret ile sahip olabileceğiniz uygulamalar bulabilirsiniz. Sorun çözeceğine inandığınız bir uygulama bulduğunuz zaman uygulamanın ücretsiz deneme sürümü olup olmadığına bakmanızı tavsiye ediyoruz. Genellikle bu tarz yazılımların 30-90 günlük deneme sürümlerini kullanabiliyorsunuz. Bu süreç size uygulamanın beklentilerinizi karşılayıp karşılayamayacağını göstermiş oluyor. Ayrıca uygulama ücretli ise bu ücrete gerçekten değer mi sorusuna cevap bulabiliyorsunuz. Bazı durumlarda, size uygun olan yazılım ücretli fakat sınırlı kullanımı ücretsiz olabiliyor. Eğer sınırlı kullanım işinizi görecek ise bunu da denemeniz mantıklı olacaktır. Örneğin, e-mail pazarlaması yapıyorsanız ve e-mail listeniz henüz çok kalabalık değil ise sınırlı sayıda bir e-mail pazarlama yazılımını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Harcamalarınızı Dikkatlice Değerlendirin

Aylık iş harcamalarınızı gözden geçirmek sizin için zorlu olabilir fakat bunu dikkatlice yapmanız gerektiğini göreceksiniz. Öncelikle kendinize şunu sormalısınız : “Hangi harcamamı düşürebilirim?“ Gerçekten ofisinizde bir sabit hatta gerek var mı yoksa cep telefonu mu kullanmalısınız ? Diyelim ki bu ay sonu hesaplama yaptıktan sonra maddi olarak biraz sıkışık olduğunuzu farkettiniz. Belki de her gün içilen spesiyal kahveler veya ofiste yenen organik meyveler çok da gerekli değildi. Ne dersiniz?

Yaptığınız her harcamayı sorgulamak ve parayı doğru yerlere harcayıp harcamadığınızı görmek size büyük farkındalık kazandıracaktır. Sonunda, tasarruf ettiğiniz her bir kuruşun ilerde işinizi büyütecek bir yatırım olabileceğini fark edebilirsiniz. 

blog

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA