Kolay Uygulanabilir 4 Tasarruf Taktiği

blog

Kolay Uygulanabilir 4 Tasarruf Taktiği

Her şirketin düşünmesi gereken tasarruf tedbirleri ile siz de şirketinizin tasarruf etmesini sağlayabilirsiniz.

1.Yapmanız Gereken Ödemelerin Listesini Yapın

Paranızın nereye gittiğini öğrenebilmek, tasarruf tedbirleri almak ve tasarrufa başlayabilmek için ilk adım bir liste çıkarmaktır. Öncelikli olarak aylık ve düzenli ödemelerinize ağırlık vermeniz ve bunları kategorize etmeniz mantıklı olacaktır.

Kamu Hizmetleri : Doğal gaz, su, elektrik …

Teknoloji : İnternet, telefon, TV…

Sigorta : Araba sigortası, sağlık sigortası, hayat sigortası…

Üyelik : Spor salonu, sinema üyeliği, kurslar, online film/dizi üyeliği…

Diğer : Kredi kartı, ev kredisi, araba kredisi, aidat…

Listenizi yaptıktan sonra takviminizi ödeme tarihleri ile doldurmaktan korkmayın ve günü gününe takip edin. Hatta mümkünse, ödemiş olduğunuz faturaların – online veya offline- bir kopyasını alın. Hangi hizmet için ne kadar para ödüyor olduğunuzu bilmek her zaman önemlidir.

Ve tebrikler! Tasarruf tedbirleri için iyi bir başlangıç yaptınız.

blog

2.Araştırmacı Olun

Faturaların kopyaları ile hangi hizmetler için para ödediğinizi inceleyin. Sınırsız SMS hakkına ihtiyacınız var mıydı ? Veya hiç izlemediğiniz 547 adet TV kanalına ? Faturalarınızı incelemek, farkında olmadan yaptığınız ekstra ödemeleri görmenizi sağlayabilir. Verdiğiniz paraya karşılık gerçekten ne aldığınızı bilin. Tasarruf tedbirleri almak inanın sizi bir üst seviyeye taşıyabilir.

Eğer yapabilirseniz, diğer insanlara aldıkları hizmetler için ne kadar ödeme yaptıklarını sorun. Para hakkında konuşmayı sevmeyebilirsiniz ama emin olun işinize yarayacaktır.

İnternette dolaşırken firmaların yeni müşterilere yaptığı teklifleri araştırın ve aynı şekilde onların rakiplerini de. Bu araştırma, pazarlık yapmaya hazır olduğunuzda çok önemli hale gelecektir. Genellikle yeni bir müşteri, sizin sadık bir müşteri olarak uzun zamandır aldığınız hizmeti çok daha ucuza alabilecektir. Bu durumu avantajınıza çevirin.

blog

3.Arayın ve Sorun

Telefonda pazarlık yapmak sizi endişelendiriyor olabilir ama bir görevli ile yüz yüze konuşabilmenin zor olduğunu varsayarsak, bunu yapmanız gerekebilir. Tasarruf tedbirleri anlamında en mantıklı yollardan birisi pazarlıktır. İyi pazarlık etmek her zaman işe yarar.

Faturanın üzerinden veya internetten hizmet sağlayıcının telefonunu bulun ve arayın.

  • Kibar ve samimi olun : “Merhaba[temsilcinin adı] Bey/Hanım, Ben Burak. Hesabımla ilgili bir kaç sorum olacak umarım yardımcı olabilirsiniz.”
  • Kısa ve açıklayıcı konuşmayı deneyin : “Hizmet/Kimlik numaram şöyle; 123456.”
  • Rakip firmaların indirim oranları ve tekliflerinden bahsedin : “Yakın zamanda [rakip adı] firmasının [aldığınız hizmet] için fiyatının 35 TL olduğunu gördüm.”
  • Varsa konuştuğunuz firmanın yeni müşterilere yönelik kampanyalarından bahsedin, ve biliyorsanız ne kadar süredir bu firma ile çalıştığınızı da belirtin : “2003 yılından beri sizin müşterinizim ve aldığım hizmet için 50 TL ödüyorum. Fakat yeni müşteriler için yaptığınız kampanyada aynı hizmetin 35 TL olduğunu görüyorum.”
  • Telefonu kapatırken firmadan tam olarak ne beklediğinizi belirtin : “ Gerçekten sizinle çalışmaya devam etmek istiyorum fakat ödediğim ücreti karşılamakta güçlük çekiyorum. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ?”

Bu yöntem tabii ki %100 başarılı olmayacaktır fakat sizin için en fazla ne yapabileceklerini görmüş olursunuz. Pazarlık sırasında ödenen ücrette bir düşüş olmuyorsa, aynı fiyata daha iyi bir hizmet alabileceğinizi de unutmayın. En azından sormaktan çekinmeyin ve tasarruf tedbirleri almaya başlayın.

“Ama ben pazarlık yapmayı hiç beceremem” diyorsanız sizin için zaten pazarlık yapan OfisPaneli var. OfisPaneli’nin avantajlı anlaşmalarına göz atabilirsiniz.

blog

4.Kullanmadığınız Hizmetleri İptal Edin

Eğer kullanmadığınız bir hizmet için fazladan para ödüyorsanız pazarlık yaparken daha agresif hatta biraz da tehditkâr olabilirsiniz. Tasarruf tedbirleri arasında en agresif olan madde bu olabilir fakat üzgünüz bunu yapmanız gerekiyor.

Mevcut üyeliğinizi devam ettirmek için onlardan daha uygun bir teklif beklediğinizi aksi takdirde mevcut paket yerine en temel -yani en ucuz- paketi kullanacağınızı söyleyin. Mevcut paketinizin tüm özelliklerini kullanmadığınızı düşünürsek, uygun bir teklif yapmamaları durumunda en temel pakete geçişiniz size hiçbir şey kaybettirmeyecektir. Kazanan her hâlükârda siz olacaksınız.

blog

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA