İyi Bir Kargo Anlaşması İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

blog

İyi Bir Kargo Anlaşması İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

Kargo anlaşması özellikle e-ticaret şirketlerinin ve Instagram veya diğer internet kanalları üzerinden satış gerçekleştiren işletmelerin kargo giderlerini minimuma düşürmek amacıyla gerçekleştirdikleri anlaşma türüdür. Özellikle düzenli kargo gönderimi yapan şirketlerin mutlaka yapması gereken kargo anlaşması, beraberinde birçok avantaj da getirir. Daha uygun fiyatlardan gönderim yapabilmenizi sağlayarak giderlerinizin doğrudan düşmesini sağlar ve aynı zamanda müşterilerinize daha uygun fiyatlar vermenize fırsat sunarak satışlarınızın artmasında da etkili olur. Peki en iyi kargo anlaşması nasıl yapılır? Her kargo anlaşması avantajlı mıdır? İşletmem için en faydalı kargo anlaşmasını nasıl imzalarım? İyi bir kargo anlaşması için nelere dikkat etmek gerekir? Gibi soruları ve iyi bir kargo anlaşması hakkındaki tüm merak edilenleri masaya yatıralım.

Neden Kargo Anlaşması Yapmalıyım?

Farz edelim ki bir Instagram butiğiniz, e-ticaret siteniz veya herhangi bir e-ticaret platformu üzerinden satış gerçekleştiren bir işletmeniz var. Düzenli olarak kargo gönderimi gerçekleştiriyorsunuz. Kargo ücretini sizin karşılamanız da alıcının ödemesi de satışlarınıza etki eder. Yani müşterilerinize ücretsiz kargo seçeneği sunuyor olsanız dahi, gönderilen kargo sizin için bedava olmaz. Siz, müşterilerinize kargoyu ücretsiz gösterip, aslında o gönderimin ücretini ürünün kârından ödemiş olursunuz veya ürün fiyatını belirlerken gönderi ücretini de hesaba katarsınız. Bu da ya üründen ettiğiniz kârı düşürür ya da ürünü daha pahalıya satmanıza sebep olur. Dolayısıyla kargo gönderilerinizi avantajlı bir şekilde gerçekleştirebilmek, daha fazla kazanmanızı sağlar. İşte bu yüzden iyi bir kargo anlaşması yapmalı ve böylece hem müşterilerinize uygun kargo fiyatları sunmalı hem de kargo giderlerinizi düşürmelisiniz.

İyi Bir Kargo Anlaşması için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kargo anlaşması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular vardır. Elbette kargo anlaşmasındaki en önemli hususlardan birisi fiyattır ancak sadece en uygun fiyatı baz alarak gerçekleştireceğiniz kargo anlaşması, diğer konulardaki dezavantajları sebebiyle satışlarınıza olumsuz etki edebilir. Bu yüzden kargo anlaşmanızı birçok farklı açıdan değerlendirmeli ve anlaşmanızda yer alması gereken konulara özellikle dikkat etmelisiniz.

– Kargo Firmasının Mesafesi

İşletmenize yakın olan bir kargo şirketiyle anlaşmanız, kargo şirketi tarafından ürün teslim alımının daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlar. Olmazsa olmaz bir konu değildir fakat anlaşma yapacağınız kargo şirketinin, dükkanınıza, şirketinize veya işletmenize yakın olması gönderim süreçleriniz açısından avantaj sağlar.

– Ürünlerin Teslim Alınma Saati

Kargo firmasının, sattığınız ürünleri saat kaçta teslim alacağı da bir başka önemli bir konudur. Burada dikkat etmeniz gereken şey ise, ürünlerinizin erken değil geç bir saatte teslim alınmasını sağlamaktır. Örnek vermek gerekirse, aynı gün kargo seçeneği sunulan ürünler satın alma eğilimini ve müşteri memnuniyetini artırır. Ancak eğer anlaşmalı kargo şirketiniz ürünleri öğleden sonra teslim alıyorsa, o saatten sonra yapacağınız satışlarda ürünü aynı gün kargoya veremiyor olursunuz. Ancak eğer kargo şirketi, mesai saatinin sonunda ürünlerinizi teslim alıyorsa, bu aynı gün kargoya vereceğiniz ürün sayısını maksimuma çıkarır. Doğal olarak müşteri memnuniyeti sağlayan bir konuda daha fazla hizmet verebilmiş olursunuz ve bu da satışlarınızı pozitif etkiler.

– Mesai Saatleri

Kargo şirketinin mesai saatleri de sizden aynı gün içerisinde teslim alabilecekleri ürün sayısı açısından önemlidir. Daha geç saate kadar açık olan kargo şirketleri, cumartesi günü belli bir saate kadar açık olan kargo şirketleri işletmeniz açısından daha avantajlı olur.

– Ürünlerin Kargo Şirketi Tarafından Teslim Alındığına Dair Belge

Anlaşma yaptığınız kargo şirketine, gönderimi gerçekleştirilecek siparişleri teslim ettiğinizde ne ve kaç adet teslim ettiğinize dair belge almanız gerekir. Aksi halde olası kayıp gibi durumlarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden ürünleri kargo şirketine teslim ederken bu teslimata dair belge almanız büyük önem arz eder.

– Farklı Teklifleri Değerlendirin

Kargo anlaşması yapmadan önce birkaç farklı firmadan teklif isteyin. Böylece teklifler arasında karşılaştırma yaparak işletmeniz için en avantajlı kargo anlaşmasını seçebilirsiniz. Bizim aracılığımızla kargo giderlerinizi minimuma düşürecek kargo anlaşması teklifi alabilirsiniz.

– Teslimat Süresi

Kargo şirketi, ürünlerinizi nereden nereye ne kadar sürede teslim edecek? Bu soru, müşteri memnuniyetini ve yine buna bağlı olarak satışlarınızı artıracak önemli bir konudur. Teslimat süreleri genel olarak kargo şirketleri arasında birbirine oldukça yakındır fakat sözleşmede bu maddenin yer alması, gönderim süresinden kaynaklanan olası bir sorunda hukuki açıdan yaptırımın lehinize sonuçlanmasında da önemli bir etki sağlayacaktır.

– İade Şartları

Müşteriniz satın aldığı ürünü iade etmek isterse hangi şartların geçerli olacağı, sözleşmenizde mutlaka belirtilmelidir. İade fiyatları ürün gönderim fiyatıyla aynı mı olacak farklı mı olacak, farklı olacaksa fiyatlandırma nasıl olacak gibi konuların sözleşmede net bir şekilde yer alması gerekir.

– Hasarlı Ürün

Ürünler taşıma sırasında hasar görürse nasıl bir tazmin sürecinin işleyeceği, hangi tür ürünlerin hangi durumlarda hasarlı ürün tazmin kapsamına gireceği de anlaşmada belirtilmelidir. Cam gibi kırılacak ürün kategorisindeki ürünler genellikle hasarlı tazmin kapsamına girmezler fakat cam içeren bir ürünün camı değil de diğer taraflarından bir yere hasar gelmişse bunun tazmin kapsamına girmesini sağlamanız da avantajınıza olacaktır.

– Sipariş Sayınız

Günlük veya aylık sipariş sayınız da kargo anlaşmanızdaki fiyatlar üzerinde önemli bir role sahiptir. Bu yüzden, özellikle gönderi miktarı çok olan işletmelerin bunu kargo anlaşmasında avantaja çevirerek daha uygun fiyatlardan faydalanmak için kullanmaları gerekir. Fakat bizim aracılığımızla, ayda bir kargo bile gönderiyor olsanız indirimli fiyatlardan faydalanırsınız.

– Fiyatlar

Hangi desi aralıklarında hangi fiyatların uygulanacağının da kargo anlaşmasında mutlaka net bir şekilde belirtilmesi gerekir. Böylece fiyatlandırma konusunda ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçilmiş olunur.

– Taahhütsüz Anlaşma

Kargo anlaşmanızın taahhütsüz olması da sizin açınızdan bir başka avantaj sağlayacak konudur. Bu durum size anlaşmayı dilediğiniz zaman iptal etme şansı sunduğu için alacağınız hizmetin kalite standardının bozulmaması üzerinde de önemli bir etki yapar.

– Müşteri Bilgilendirme

Müşteriniz kargo şirketi tarafından bilgilendirilecek mi? Eğer müşteriniz, evinde bulunmazsa ürün kargo şubesine gittiğinde müşterinize herhangi bir bilgi verilecek mi? Eğer müşteriniz kargo şirketi tarafından bilgilendirilmeyecekse bu bilgilerin sizin tarafınıza mutlaka iletilmesi gerekir ki söz konusu bilgileri siz müşterilerinize aktarabilin. Ürünün kargoya verildiği, kargo takip numarası, ürünün kargo şubesinde olduğu gibi bilgileri müşterilerinize iletmeniz memnuniyet açısından hanenize önemli bir artı olarak yazılır.

En Uygun Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?

Gönderi boyutları ne olursa olsun ve aylık gönderi miktarınız kaç olursa olsun, OfisPaneli ile indirimli fiyatlardan faydalanırsınız. Kargo işlemlerinizi tek bir panel üzerinden kontrol edebilme gibi bir avantaja sahip olurken, kargo giderlerinizi aylık olarak raporlayabilir ve ne kadar harcadığınızı, ayrıca ne kadar tasarruf ettiğinizi de görebilirisiniz. Bunların yanı sıra herhangi bir taahhüt vermezsiniz ve dilediğiniz zaman cezai bir yaptırım olmaksızın anlaşmanızı iptal edebilirsiniz. Üstelik bu uygun kargo anlaşması için bize herhangi bir ek ücret ödemezsiniz.

Biz; OfisPaneli olarak, işletmenizin kargo giderlerini minimuma indirmeniz ve en avantajlı koşullardan faydalanabilmeniz için, en uygun tedarikçi anlaşmalarına imza atmanızı sağlıyoruz. Bizim aracılığımızla en uygun kargo anlaşmasını yapmak için teklif al butonunu kullanabilirsiniz.

Bireysel Kargo Anlaşması Yapmak Mümkün mü?

Geçerli bir vergi numaranızın olması durumunda bireysel kargo anlaşması gerçekleştirmeniz de mümkünüdür. Ancak bu hizmet tüm kargo şirketleri tarafından verilmeyebilir. Kargo şirketleri bireysel anlaşmalar için çeşitli kampanyalar sunabilir. Vergi numaranız varsa en uygun anlaşma teklifini almak veya konu hakkında detaylı bilgi edinmek için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA