İşletmeniz için Hangisi Daha Avantajlı; Yemek Kartı mı Yemekhane mi?

blog

İşletmeniz için Hangisi Daha Avantajlı; Yemek Kartı mı Yemekhane mi?

Küçük ve orta ölçekli işletmelerde yemekhane kullanımı her ne kadar hala yaygın olsa da yemek kartı kullanımında vergi avantajları da göz önünde bulundurulunca, işletmeler çelişki yaşayabiliyorlar. Bu yazımızda yemekhane ve yemek kartının avantajları ve dezavantajlarını kıyaslayacağız.

Öncelikle seçim yaparken işletmenizin özelliklerini ve çalışanlarınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Sanayi ortamında olan veya depoya sahip işletmelerdenseniz, lokasyonunuz merkezden uzakta olacağından dolayı çevrede çok yemek seçeneği bulamayacağınızdan yemekhane daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bazı işletmeler ise çok fazla çalışana sahip olduğundan toplu yemekhane alışverişi yapıldığında mutfak masraflarının daha düşük olacağından dolayı yemek kartını elverişsiz bulurlar.

Ancak eğer işletmeniz merkezi bir lokasyona sahip ise yemek kartı kullanmanız kaçınılmazdır. Bu noktada çalışanların da isteklerini göz önünde bulundurarak, yemekhanede çıkan yemekler yerine dışarıdaki alternatifler arasından kendi isteklerine göre yemek yemeyi tercih ederler. Bunun dışında, yemek kartı kullandığınız zaman tarafınıza kesilecek fatura ile günlük 15 TL’ye kadar yüklenen bakiyeyi gider olarak gösterebilir ve OfisPaneli üzerinden Multinet Yemek Kartı anlaşması yaptığınız takdirde panel üzerinden aylık tasarruf raporlamanızı da yapabilirsiniz. Bu işlemler işletmenize büyük ölçüde muhasebe kolaylığı sağladığı gibi gider yönetminizi de kolaylaştırır.

blog

Yemekhane ve yemek kartı arasında bir karara vardıktan sonra sıra yemek kartı firması seçmeye geliyor. OfisPaneli de bu noktada devreye girerek sizler için Multinet’ten kolayca yemek kartı anlaşması yapmanıza olanak sağlıyor. (ayr. bkz. Şirketinizde Hangi Yemek Kartını Kullanmalısınız?) Sistem üzerinden yapacağınız yemek kartı başvurularında işletmenize özel iskontolar alabileceğiniz gibi Türkiye’nin en geniş kullanımına sahip yemek kartı firması olan Multinet ile çalışanlarınıza bu kartı bir çok süpermarkette veya fast-food zincirlerinde kullanabilmelerine de olanak sağlamış oluyorsunuz.

Yazımızdan edinemediğiniz bilgi veya sorularınız için ise dilerseniz OfisPaneli danışmanlarından yardım alabilir ve yemek giderlerinizde bir an önce tasarrufa başlayabilirsiniz.

Hemen avantajlı yemek kartı başvurusu yapmak için buraya tıklayın.

OfisPaneli danışmanlarına ulaşıp daha detaylı bilgi almak için 0212 272 37 37’yi arayın.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA