İşletmeler İçin Online Ödeme Sistemlerine Giriş

blog

İşletmeler İçin Online Ödeme Sistemlerine Giriş

Günümüzde ticaret çok hızlı bir şekilde internet ortamına kayıyor. Covid-19 öncesi popülerliği artan ve pandemi sürecinde zirve noktasına ulaşan online satışlar, bugüne kadar e-ticarete sıcak bakmayan ya da internet üzerinden satışları önemsemeyen firmaların da dikkatini çekti. Yüz yılı devirmiş birçok perakende firmasının iflas etmeye başladığı son aylarda Amazon.com gibi sadece e-ticaret üzerinden satış yapan firmaların rekor kazançlar açıklaması, durumun özeti olarak karşımıza çıkıyor. Ticaretin işletmeler açısından en önemli ayağı durumundaki ödemeler, e-ticaret için de aynı öneme sahiptir. OfisPaneli olarak bu yazımızda, online ödeme sistemleri hakkında ihtiyaç duyulabilecek temel bilgileri paylaştık.

E-ticaret İşletmeleri Hangi Yöntemlerle Ödeme Alabilir?

E-ticaret işletmeleri, normal işletmelerin kullandığı (nakit haricinde) tüm yöntemlerle ödeme alabilirler. Havale, EFT ve kapıda ödeme gibi yöntemlerin yanı sıra, fiziki mağazalarda kullanılan POS cihazı ile aynı işlevlere sahip sanal POS cihazı kullanarak da ödeme alabilirler.

Sanal POS Nedir? Nasıl Alınır?

Sanal POS, bankalar ya da sanal POS hizmeti veren firmalar tarafından geliştirilen ve kredi kartı, banka kartı ile sanal kart gibi ödeme araçları kullanılarak internet üzerinden ödeme alınmasını sağlayan sistemlere verilen isimdir.

Sanal POS alabilmek için ilk şart, vergi mükellefi olmaktır. Sanal POS hizmet sağlayıcıları farklı belgeler isteseler de genellikle aşağıda saydığımız belgeleri kullanarak birçok hizmet sağlayıcının sanal POS hizmetini almak mümkündür.

  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Şirket sahibinin, varsa ortaklarının ya da yetkilisinin kimlik fotokopileri
  • Şirkete ait banka hesap dekontu

Bu belgelerle başvurulduğunda, birçok hizmet sağlayıcı çok kısa süre içerisinde sanal POS hizmetini başlatabilmektedir.

Sanal POS Kurulumu İçin Teknik Bilgi Gerekiyor mu?

Geçmişte, yani e-ticaret sektörü günümüzdeki kadar gelişmemişken, sanal POS kurulumu için en azından teknik destek alınması gerekiyordu. Ancak şu anda e-ticaret altyapı hizmeti sunan firmalar ve sanal POS hizmeti sunan firmalar, kurulum işlemlerinde işletmelere büyük oranda yardımcı olmakta ve teknik bilgi sahibi olmayan işletmeciler de herhangi bir sorun yaşamadan sanal POS’a sahip olabilmektedirler.

Sanal POS Güvenlidir midir?

Her ödeme türünde riskler vardır. Ancak sanal POS ile gerçekleştirilen ödemelerde risk diğer yöntemlerden daha yüksek değildir. SSL sertifikası ile korunan, sahteciliğe karşı gelişmiş sistemler kullanan ve hizmet sağlayıcılar tarafından devamlı kontrol edilen e-ticaret siteleri ödeme alma konusunda son derece güvenlidirler.

Online Satışlarda Hangi Ödeme Yöntemini Kullanmalıyım?

Kapıda ödeme, havale ve EFT gibi ödeme yöntemleri eskiye nazaran çok daha az kullanılmakta; MultiNet, kredi kartı ve banka kartı gibi araçlarla ile ödeme alan Sanal POS yöntemi pastadan en büyük payı almaktadır. Havale ya da EFT gibi ödeme yöntemlerinin olmaması firmaların satışlarını çok fazla etkilemezken, sanal POS kullanmayan firmalar önemli miktarda müşteri kaybına uğrarlar. Bu nedenle, çeşitlendirme adına tüm ödeme yöntemlerinin olduğu bir e-ticaret sitesi üzerinden satış yapmak en makul yol olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Daha çok müşteriye ulaşarak, satışların artmasını sağlar.
  • Taksitli satış imkânı sunar.
  • Hızlı ve güvenli ödeme sistemidir.
  • Alınan ödeme çok kısa süre içerisinde işletmenin hesabına geçer.
  • Yurt dışına satış yapmak isteyen işletmeler için en kolay ödeme alma yöntemidir.
  • Düşük komisyon oranları sayesinde, işletmeler üzerinde maliyet yükü oluşturmaz.

Şirketiniz için tüm tasarruf ve yönetim tavsiyeleri için, OfisPaneli Blog bölümünü takipte kalmanızı öneriyoruz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA