İşletmeler için Harcamaları Düşürecek Tavsiyeler

blog

İşletmeler için Harcamaları Düşürecek Tavsiyeler

Şirket giderleri, işverenlerin korkulu rüyasıdır. Kontrol altına alınmadığı zaman bu şirket giderleri, yapılan kârı sıfırlayabilir. Bunlardan kaçınmak için dikkat etmeniz gereken noktalar;

 

Küçük işletme sahibi olarak yapmanız gereken daha fazla para kazandıracak yöntemler bulmak ve şirket kârlılığını arttırarak yola devam etmektir.

Fakat daha fazla kazandıracak yöntemleri bulmak her zaman mümkün olmayabilir ve kârlılığı arttırmak için diğer yolu kullanmanız gerekebilir: HARCAMALARI DÜŞÜRMEK.

Şirket giderleri yüksek olduğu zaman, satış anlamında çok iyi bir dönem geçirseniz bile kontrolden çıkan harcamalar tüm kârınızı sıfırlayabilir ve ulaştığınız yüksek satış rakamları bir şey ifade etmemiş olur.

Finansal olarak iyi bir işletmeye sahip olmak için, çok sayıda işletmenin yaptığı hataları yapmamanız gerekiyor. Bu hataları farkedebilmek, önceden görüp önlem alabilmek için ise düzenli harcama takibi yapmanız çok önemli. Sonrasında kesinti yapabileceğiniz tüm harcamaları tespit edip, küçük de olsa bu kesintileri yapmak.

Rakipleriniz belki bunları gözden kaçırabilir, siz kaçırmayın.

1. Stajyerler ile çalışın

Bazen ofis dışından çalışan geçici personel ile işleri yürütmeniz mümkün olmayabilir, örneğin ofis içinde halledilmesi gereken işler olduğu zaman. Çoğu işletme bu tür işler için geçici personel kullanıyor fakat bu pahalı olabiliyor.

Bunun yerine, üniversite öğrencilerini bu işler için kullanabilirsiniz. Özellikle zorunlu stajı olan öğrenciler çok küçük bir maaş ile veya ücretsiz olarak çalışabiliyorlar. Hem onlar iş hayatını tecrübe ediyorlar hem de siz işlerinizi daha uygun bir maliyetle yaptırıp şirket giderlerine rahat bir nefes aldırıyorsunuz.

Kafanızda ben nasıl stajyer bulacağım gibi bir soru oluştuysa cevabı çok basit. İş arama sitelerine verebileceğiniz ilan ile bir çok üniversite öğrencisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Başvurular arasından size en çok katkı sağlayacağına inandığınız öğrenciyi stajyer olarak alır ve işe başlarsınız.

2. En avantajlı tedarik anlaşmalarını yakalayın

Şirketinizin temel giderlerinden tasarruf etmek aslında çok kolay. İşletmenizin büyüklüğü ne olursa olsun, giderleriniz belli bir limitin altında olsa da toplu satın almanın gücünden yararlanabileceğiniz şirketler mevcut.

OfisPaneli ile şirketinizin ihtiyacı olan tüm hizmetlere tek bir platformdan ulaşabilir, takibini ve raporlamasını yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olan hizmetlerin tedarikçileri ile tek tek konuşup teklifleri değerlendirmek çok zordur. OfisPaneli’nden teklif aldığınız takdirde, teklif istediğiniz hizmet için avantajlı fiyat teklifleri size iletilir. Sonrasındaki tüm süreçler internet üzerinden kolayca ilerler.

İşletmenize özel avantajlı kargo, akaryakıt, elektrik, damacana su, araç takip sistemi, yemek kartı, araç yıkama ve araç kiralama tekliflerini almak için buraya tıklayın.

3. Her zaman indirim isteyin

Ürün/hizmet aldığınız firmalar, reklamını yapmasalar da yapabilecekleri bir indirim her zaman vardır. Ve siz sormazsanız hiçbir zaman bundan bahsetmezler.

Satın alacağınız ürün adedi az ise, bir ürün için 2 TL indirim almanız anlamsız olabilir fakat toplu bir satın alma yapıyorsanız alacağınız toplam indirim sizi gerçekten şaşırtacaktır.

Pazarlık konusunda çok başarılı olmayabilirsiniz, çok yüksek bir indirim de alamayabilirsiniz. Fakat az da olsa indirim indirimdir ve toplu ürün alımlarında masraflarınızı büyük ölçüde düşürmenizi sağlar.

4. En uygun sigorta fiyatları için araştırma yapın

Sigorta giderlerinizi düşürmenin bir kaç yolu var. Sigorta seçiminin en güzel yolu hangi sigortayı istiyorsanız, onun için sigorta şirketlerinden teklifler almak ve birbiriyle karşılaştırarak karar vermek. Her zaman en iyi fiyatlı poliçeyi seçmek en mantıklısı olacaktır, tabii sigorta kapsamı sizin için uygunsa.

Poliçe yenileme tarihlerinde, mevcut sigorta şirketi ile devam edip etmemeye karar verebilmeniz için tekrar sigorta tekliflerini alıp değerlendirmenizi öneririz.

Tüm bunlarla uğraşmak size biraz zor geldiyse, OfisPaneli ile ihtiyacınız olan sigorta türleri için teklif alabilirsiniz ve şirket giderlerinde düşüş sağlayabilirsiniz. 

Buraya tıklayarak hangi sigorta türleri için teklif alabileceğinizi görebilirsiniz.

5. Banka bedelleri konusunda dikkatli olun

Bir çok işletme sahibi geç ödeme faizi, banka/kredi kartı işletim ücretleri, havale ve EFT ücreti gibi gereksiz harcamalar için yüzlerce TL çöpe atıyor. Bu konularda dikkatli olarak her ay hatırı sayılır bir miktar tasarruf yapmanız mümkün.

Faturalarınızı geç ödemeye dur demek adına, son ödeme tarihleriniz için telefon veya bilgisayarınızda bir hatırlatıcı kurarak bu tarihleri unutmaya engel olabilirsiniz.

Çoğu bankanın sahip olduğu internet veya mobil uygulamalarını kullanarak havale ve EFT ücretlerinden, düzenli olarak ödediğiniz birkaç fatura için otomatik ödeme talimatı vererek hesap/kart işletim ücretlerinden kurtulabilir ve şirket gideri olacak bu harcamalardan kaçınabilirsiniz. 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA