İşletme Sahipleri için 13 Tasarruf Yöntemi

blog

İşletme Sahipleri için 13 Tasarruf Yöntemi

Tasarruf yöntemleri denince akla hep klasik şeyler gelir, bu klişelerden biz de sıkıldı bu yüzden işletmeniz için uygulayabileceğiniz kolay tasarruf yöntemleri altında tümünü derledik.

Tüm KOBİler bilir ki, küçük veya orta ölçekli bir işi yürütebilmek oldukça masraflıdır. Günlük veya bir anda ortaya çıkan beklenmedik harcamalar sürekli artarak KOBİleri zor durumda bırakabilir. Bunu engellemek ve işletmenizi büyütebilmek için yapmanız gerekenler aslında oldukça basit.

Tasarrufa başlayabilmenin ilk adımı; günlük harcamalarınızda yapacağınız küçük değişikliklerin uzun vadede size büyük tasarruf sağlayacağının farkında olmaktır. Nihayetinde her kuruşun bile değerli olduğunu göreceksiniz.

Kolayca uygulayabileceğiniz tasarruf yöntemleri şöyle sıralanabilir;

Ofis Tasarrufları

blog

Demirbaş, mobilya, pazarlama programı veya lisanslı yazılımlar… Ofisinizde her zaman satın alınması veya değişmesi gereken ürünler olacaktır. Önemli olan bu ürünleri minimum maliyetle alabilmektir.

Ofiste tasarruf yöntemleri :

  • İnternette yapacağınız doğru bir arama ile çok sayıda ücretsiz yazılım keşfedebilirsiniz. Müşteri ilişkileri yönetimi, muhasebe, insan kaynakları yönetimi programları ile işlerinizi kolaylıkla ve ücretsiz olarak yönetebilir ve takip edebilirsiniz.
  • Eğer uzun süredir aldığınız bir hizmet varsa, hizmet sağlayıcınızdan indirim istemeyi unutmayın. Nakit ödeme, erken ödeme veya toptan satın alma gibi opsiyonlardan birini sunarak indirim talep edebilirsiniz. Bu teklifi kaç firmanın kabul ettiğini görünce gerçekten şaşıracaksınız.
  • Bunu söylemek üzücü olacak fakat; başarılı firmalardan çok daha fazla sayıda başarısız olup kapanan firma var. Bu durumda 2. el ofis mobilyaları ve malzemeleri uygun fiyatlara bulunabiliyor. İnternette 2. el ofis mobilya ve malzemelerini arayarak uygun fiyatlı ofis alışverişinizi yapabilirsiniz.

Nakit Akışı Tasarruf Yöntemleri

blog

 

Müşterilerinizin ödemelerini geç yapması nakit akışınızı etkiliyor ve gecikme faizi uygulamak zorunda kalıyorsanız bu konuda uygulayabileceğiniz tasarruf yöntemleri şöyle;

  • Gelen veye gelecek olan ödemeleri basit şekilde görmenizi ve organize etmenizi sağlayacak muhasebe programlarını kullanabilirsiniz. Bu programların size sunduğu özellikleri ve fiyatlandırmalarını kontrol ederek en uygun paketi seçmelisiniz. Hangi özelliğin sizin için olmazsa olmaz, hangi özelliğin gereksiz olduğundan emin olarak ürün/paket seçimini yapmalısınız.
  • Hangi müşterilerinizin düzenli olarak geç ödeme yaptığını inceleyin ve kendinize şunu sorun : “ Bu müşterileri elimde tutmak için sarfettiğim zaman ve efor buna değer mi? “ Bu müşterileriniz, onların ödemelerinin peşinde koşan çalışan maliyetinizi düşününce gerçekten kârınızı arttırıyor mu? Bu soru sizi biraz düşündürdüyse incelemeniz gereken ödeme planları var demektir.
  • Bazen siz de müşterilerinizin size yaptığı gibi ödemelerinizi geciktiriyor olabilirsiniz. Durum böyle olunca ne yazık ki gecikme faizi ödersiniz. Yeni bir yöntem olmasa da düzenli faturalarınız için otomatik ödeme talimatı vermek sizi gecikme faizlerinden ve ödeme takip etme zorluğundan kurtarabilir.
  • Son olarak, ödediğiniz veya ödeyeceğiniz faturaları 2 kez kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü her zaman bir hata olmuş olabilir ve normal ödeme tutarınızdan fazlasını ödemek istemezsiniz.

Kontrat Tasarruf Yöntemleri

blog

Günlük hayatımızda bile en iyi fırsatları bulabilmek için araştırma yapıyoruz. Bunu iş hayatımızda uygulamamamız için hiç bir sebep yok.

Kontrat tasarruf yöntemleri :

  • Takviminize mevcut kontratlarınızın bitiş tarihlerinizi not edin. En az 1 ay öncesine bir hatırlatıcı ekleyerek kontrat bitiş tarihini kolayca takip edin ve yeni fırsatlar için araştırma yapmaya başlayın.
  • Otomatik yenileme talimatlarına dikkat edin. Yenileme periyotları genellikle 28 ile 120 gün arasında değişmektedir. Eğer yenileme tarihi öncesi iptal etmeyi unutursanız kontratınız otomatik olarak yenilenebilir ve ekstra faturalar ile karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca aşağıdaki basit tasarruf yöntemleri ile de tasarrufa başlayabilirsiniz;

  • “Ofisten en son çıkan ışığı kapatır” kuralını uygulayın.
  • Çalıştığınız bankanın mobil uygulamasını indirin. Böylece hem banka kesintilerinden kurtulabilir hem de hesabınızı ve ödemelerinizi kolayca kontrol edebilirsiniz. Ayrıca “Banka Masraflarınızı Azaltmak için 4 İpucu” yazımızı okuyabilirsiniz. 
  • Tasarruflu ampuller kullanarak elektrikten tasarruf edin.
  • Faturalarınızı postalamak yerine e-fatura göndermeyi deneyin. Hem baskı maliyetinden kurtulun hem de zaman kazanın.

Not: Şirketinizde ne kadar tasarruf edebileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayıp tasarruf raporunuzu alabilir veya şirketiniz için en avantajlı tedarikçileri görüp ihtiyacınız olan hizmetler için teklif alabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA