İşe Alım Sürecinde Tinder Kullanılabilir Mi?

blog

İşe Alım Sürecinde Tinder Kullanılabilir Mi?

İşe alım süreçlerinde artık alışılmışın dışında yöntemler deneniyor. Bunlardan biri de Tinder.

Bildiğiniz üzere Tinder, piyasada en çok kulanılan flört uygulaması. Uygulamaya Facebook ile giriş yaptıktan sonra 2-160 km arasındaki diğer Tinder kullanıcılarını cinsiyet, yaş gibi filtrelerden geçirerek aratabiliyorsunuz. Karşınıza çıkan kullanıcıları  butonuna basarak veya sağa çekerek beğenmeniz ardından, aynı kullanıcı da sizi beğendiyse karşınıza bir mesajlaşma ekranı açılıyor. Bu arada birini beğenmeniz durumunda karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmiyor.

Neyse, gelelim konumuza.

Hikaye şöyle başlıyor.

Londra merkezli bir girişim olan Mychefit’in kurucusu Ariella Young, ekibini genişletmek ve işe alım yapmak için çalışmalara başlıyor.

Profesyonel şefler tarafından yapılan yemekleri müşterilerin evine kadar götürmeyi amaçlayan Mychefit için çok sayıda şefe ihtiyaç var ve Young bu şefleri bulmakta güçlük çekiyor.

Sonrasını Ariella Young şöyle anlatıyor:

Mychefit’i Ekim ayında piyasaya sürdük. 

İşin ilk zamanlarında hem müşterileri hem de şefleri etkilemek zorundaydım. İlk işe alım sürecimin ilk adımı Londra’daki favori restoranlarıma gitmekti. Yemeğimi yedikten sonra görevlilerden, mutfağa girip şeflere teşekkür etmek için izin alıyordum ve şefle hızlı bir işe alım görüşmesi yapıyordum.

İlk ayımızda Mychefit, kulaktan kulağa hızla yayıldı. Şeflerimiz bir kaç hafta sonrası için bile doluydu. Her şey istediğimiz gibi gidiyordu fakat yeni müşteriler kazanımı da devam ettiği için daha fazla şefe ihtiyacımız vardı. Yeni adaylar bulmak ve görüşmek çok zaman alıyordu ve zamanımız gerçekten kısıtlıydı. 

İşte bu noktada aklıma Tinder geldi. Mychefit’e başlamadan önce uluslararası bir firmada avukatlık yapıyordum. Çok uzun ve stresli çalışma saatleri sosyal hayatımı neredeyse bitirmişti. Yeni insanlarla tanışmak artık o kadar zordu ki, ben de online flört uygulamalarını denemeye karar verdim. 

Tinder’ı çok eğlenceli buldum. Aynı anda 100 kişiyle tenis oynamak gibiydi. Bir süre aralıklı olarak kullanmaya devam ettim. 

Ve sonra, Mychefit’e başladığım zamanlarda Tinder’da, fotoğrafında pek gösterişli görünmeyen, üzerinde önlük olan hoş bir adamla karşılaştım. O anda Tinder’ı bir işe alım aracı olarak kullanma fikri bir anda aklımda belirdi.

Tinder’da dolaşırken, sadece fotoğrafında önlüklü olan adamları beğenmek uzun bir süreçti fakat bir süre sonra alıştım. 

Aşçı veya şef olduğunu gördüğüm adamlara ulaştığım zaman genellikle incelemek için websitemizi sordular. Benim ciddi olduğumu görünce de daha fazla bilgi almak için sorular soruyorlardı. 

Potansiyel bir şef gördüğüm zamanlarda Tinder’ı sanki bir işe alım uygulaması gibi kullanıyordum. Mesajlarımı da aynı ciddiyetle gönderiyordum. Onları beğenirken tek niyetim birlikte çalışabilmek oluyordu. 

Kişilik, işe alım yapacağım şefler için çok önemli bir kriterdi. İnsan ilişkileri iyi olan, müşteriler ile karşılaştığında samimi bir şekilde sohbet edebilecek olmaları benim için çok önemliydi.

Eğer Tinder’da beni güldürebilirlerse ve sohbet sırasında iyi bir uyum yakalayabilirsek, bu onların iyi bir kişiliğe sahip olduğunu gösteren bir ipucu gibi düşünürüm. Ayrıca Tinder’da herkes en iyi halini göstermeye çalıştığı için onların dış görünüşleri hakkında rahatlıkla fikir sahibi de olabiliyorum. Tabii ki model gibi olmalarına gerek yok ama yine de dış görünümüne önem vermeleri benim için önemli. 

Şeflerimi Tinder’dan bulmam, hemen ertesi gün onlarla işe başlayacağım anlamına gelmiyor. Her kişi işe başlamadan önce bazı süreçlerden geçiyor. 

Tinder’da kadın şeflerin işe alım konusunda ise ne yazık ki şanslı değildim. Problem şu ki, kadın şefleri bulmak için ya kendi cinsiyetimi erkek olarak gösterecektim ya da ilgilendiğim kısmında kadın seçecektim. Ayrıca kadın profillerinde, onların şef olduklarına dair bir ipucu bulamadım (erkeklerdeki çalıştığı yer yazısı veya önlüklü profil fotoğrafı gibi).

Ama sonunda 2 adet kadın şef ile de çalışmaya başladım. Birisi ile arkadaşım sayesinde tanıştım, diğeri ise bana kendisi ulaştı.

Sonuca bağlamak gerekirse Tinder, bana yakın lokasyonlarda yaşayan veya çalışan şeflerle tanışmamda çok yardımcı oldu. Şu anda kullandığımız işe alım yöntemleri daha profesyonel olsa da o zamanlarda Tinder gerçekten hayat kurtarmıştı ve işe alım sürecinde bana çok yardımı olmuştu.

İşte Tinder’ın, daha doğrusu lokasyon bazlı tüm uygulamaların, yaratıcı bir biçimde bir işe alım uygulaması gibi size hizmet edebileceğinin kanıtı. İşinize yarayacak benzer bir yol bulabiliyorsanız neden olmasın? Her zaman denemekte yarar var.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA