İş Kurmak İsteyenler için Güncel 10 İş Fikri

blog

İş Kurmak İsteyenler için Güncel 10 İş Fikri

İş kurmak, çoğu kişi için sermayeye bağlı bir durummuş gibi görünebilse de önemli olan sadece bir iş kurmak değil başarılı bir iş kurmaktır. Aksi halde çevrenizde de gözlemleyebileceğiniz gibi birçok iş yeri açılıp bir süre sonra kapanmaktadır. Bunun sebebi doğru işi veya lokasyonu seçememek olabildiği gibi elbette işi kötü yapmak da olabilir. Bu yüzden kuracağınız bir işte başarıyı hedefliyorsanız, öncelikle işinizi iyi yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Tabi ki bunun dışında birbirine bağlı birçok faktör de var fakat diğer tüm faktörler uygun olsa dahi işin kötü icra edilmesi durumunda er ya da geç hüsran gelecektir. Bu yüzden, öncelikle işi iyi yapmak için gerekli araştırmaları veya eğitimleri almanız veya seçeceğiniz konuda gerçekten yetkin olan kişilerle çalışmanız gerektiğinin bilincinde olarak yeni bir girişime yeltenmelisiniz. Aksi halde hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz olacaktır. Bu önemli bilgiye değindikten sonra yeni bir iş kurmak isteyenler için günümüzde kazanç olasılığı yüksek olan girişim ve iş fikirlerine geçebiliriz.

1. Yoga – Pilates Merkezi

Son yıllardaki popülerliğini hızla arttırmaya devam eden yoga ve pilates merkezlerine duyulan ilgi ülkemizde de her geçen gün artıyor. Bu ilgiye televizyon kanalları da kayıtsız kalmıyor ve birçok kanal yoga veya pilates programları yayınlıyor. Bu durum da birbirini çift yönlü pozitif etkileyerek yoga ve pilatesin daha da yaygınlaşmasını sağlıyor. Özellikle gelir düzeyinin yüksek olduğu bölgelerde oldukça rağbet gören yoga ve pilates merkezleri yavaş yavaş her yere yayılmaya başlıyor. Üstelik bu merkezleri kurmak için gereken sermaye bir fitness salonu açmak için gereken sermayeden çok daha az olmasına karşın daha yüksek kayıt fiyatlarına sahip oluyor. Yani kurması kolay ve getirisi yüksek bir iş diyebiliriz. Tabi ki yukarıda da bahsettiğimiz üzere diğer tüm işlerde olduğu gibi yetkin eğitmenler, etkili PR ve doğru lokasyon gibi faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerekiyor.

2. Mobil Aplikasyon Geliştirme

Artık dünya nüfusunun büyük bir kısmı akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefonlarda kullanılan aplikasyonlar elbette sadece sosyal medya aplikasyonları değil. Her gün onlarca hatta yüzlerce yeni mobil uygulama çıkıyor ve akıllı telefon kullanıcılarının hizmetine sunuluyor. Sadece çeşitli konulardaki yeni uygulamalar değil, markalar da kendi mobil aplikasyonlarını tasarlatıyorlar. İyi bir ekiple kuracağınız bir mobil aplikasyon geliştirme merkezinde, hem müşterilerinizin taleplerine göre uygulamalar tasarlayabilir hem de yeni uygulamalar geliştirerek bir anda tahmin bile edemeyeceğiniz miktarlarda gelir elde edebilirsiniz. Milyonlarca kişi tarafından indirilen uygulamalardan biri neden sizinki olmasın ki?

3. E-Ticaret Sitesi

İnternet kullanımının artık hayatın her alanına girmesiyle birlikte online alışveriş oranları da hızla artmaya devam ediyor. Eskiden internetten alışveriş yapmak, çoğu kullanıcı tarafından güvenilir bulunmazken artık internet kullanıcılarının büyük bir kısmı online alışveriş yapıyor. Bu durum da e-ticaret sitelerini gözde bir pozisyona getiriyor ve en karlı işler arasına sokuyor. Spesifik bir alanda bir e-ticaret sitesi açabileceğiniz gibi çok geniş bir kategori yelpazesine sahip bir e-tiaret sitesi de kurabilirsiniz. Buradaki en büyük risk ise güçlü rakiplerin olması. Bu yüzden internette eksikliğini gördüğünüz bir alana yönelebilirsiniz.

4. Solucan Gübresi Üretim Tesisi

Solucan gübresi, son yıllarda çiftçiler tarafından tercih edilme oranının artmasıyla birlikte girişimcilerin de dikkatini çekiyor. Düşük sermayeyle kolayca kurulabilecek olan bir solucan üretim tesisi için gereken şeyler bir miktar Kırmızı Kaliforniya Solucanı, alacağınız solucan miktarına uygun bir kapalı alan ve bir reaktör. Üstelik solucanları bir seferlik alıyorsunuz ve üç ayda bir üreyerek kendi sayılarını iki katına çıkıyorlar. Bu da her üç ayda bir gübre üretiminizin de yaklaşık iki katına çıkabileceği anlamına geliyor.

5. Etüt Merkezi

Dershanelerin kapanmasıyla birlikte etüt merkezleri öğrenciler için kaçınılmaz bir hal alıyor. Zira eğitim sistemimiz değişse de maalesef sınavları kazanmak için çoğu okulda verilen eğitim yeterli olmuyor. Zaten dershanelerin de hemen hepsinin dolu olmasının sebebi buydu. Şimdi ise bu durum etüt merkezi ihtiyacı doğuruyor. Öğrencilerle iletişimi güçlü, alanında başarılı öğretmenlerle kuracağınız bir etüt merkezi de iyi bir iş fikri olarak güncelliğini koruyor.

6. Mobil Oyun Şirketi

Özellikle çocukların ve gençlerin vazgeçilmezi haline gelen mobil oyunlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Üstelik mobil oyunlara duyulan ilgi çok büyük ve gelişmiş oyunlardan ibaret değil. Oldukça basit bir arayüze sahip olan, çok düşük maliyetli bazı oyunların kısa sürede milyonlarca kişi tarafından indirilerek tasarımcısını zengin ettiği hikayeleri hepimiz biliyoruz. Yaratıcı bir ekiple siz de bunlardan biri olabilirsiniz.

7. Güzellik Merkezi

Güzellik merkezleri uzun yıllardır güncelliğini ve karlılığını koruyan işlerden biri olmaya devam ediyor. Üstelik teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu sektör de hızla gelişiyor ve yepyeni aletler, yepyeni ürünler ve yepyeni yöntemler geliştiriliyor. Özellikle kadınların, harcamalarının önemli bir kısmını ayırdıkları güzellik merkezleri ülkemizde karlılığı en yüksek işlerden biri. Son yıllarda erkeklerin çok rağbet göstermesi de cabası. Sermayenize göre, açacağınız güzellik merkezinin detaylarını belirleyebilir; lazer epilasyondan solaryuma, cilt bakımından kalıcı makyaja kadar birçok alanda faaliyet gösterebilirsiniz.

8. Korku Evi

Son yılların bir başka trendi ise korku evleri. İlk başlarda sadece büyük şehirlerde olsa da artık giderek tüm ülkeye yayılmaya başladı. Üstelik etkileyici bir konseptte ise, kısa sürede kulaktan kulağa yayılarak kendi reklamını yaptırabiliyor. Fakat bir handikap mevcut. Lokasyona ve hedef kitlenizin sayısına bağlı olarak, bir süre sonra konsepti müşterileriniz çözeceği ve senaryonuz eskiyeceği için yeni bir konsepte geçmeniz gerekebiliyor. Bu da eski konsepti bırakarak yepyeni bir konsept kurmanız demek.

9. Evcil Hayvan Oteli

Evcil hayvanların bakımını üstlenerek evine alan insan sayısı da her geçen gün yükseliyor. Ülkemizde sokaklarda bolca karşılaştığımız kedi ve köpeklerin, biz insanlar olmazsa yaşamlarını sürdürmeleri çok zor. Üstelik gerek kazalar, gerekse bilinçsiz atılan gıdalar yüzünden her gün onlarca sokak hayvanı yaşamını yitiriyor. Bu yüzden petshoplardan evcil hayvan satın alarak bu ticareti desteklemek yerine sokaktaki canlara destek olmak için sokaktan veya iyi durumda olmayan barınaklardan evcil hayvan alanlar da giderek artıyor. Evinize hayvan almak, pek tabii beraberinde bir takım sorumluluklar da getiriyor. Örneğin evinizde hayvan varsa ve onunla birlikte tatile gidemeyecek durumdaysanız tatile çıkmadan önce ona gözünüz arkada kalmadan bakabilecek bir yer bulmanız gerekiyor. İşte bu durumda, evcil hayvan otelleri bulunmaz bir nimete dönüşüyor. Üstelik sayıları da henüz çok değil. Bu da fiyatlarının yüksek olmasını sağlıyor. Bu rekabete katılarak daha uygun fiyatlar verip kolayca sektörde tutunabilirsiniz.

10. Sosyal Medya Ajansı

Sosyal medyanın gücünü artık anlatmaya gerek yok. Neredeyse herkesin en az bir sosyal medya hesabı var ve bu durum da markaları sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaya zorluyor. Aksi halde markalar gerçekten değer kaybediyor. Üstelik sadece büyük işletmeler değil, küçük iş yerleri de sosyal medyanın bu gücünü fark ederek etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Kısa bir süre sonra sosyal medyayı etkin kullanmayan hiçbir işletme kalmayacak diyebiliriz. Tabi ki sosyal medyayı kullanmak ve sosyal medyayı başarılı bir şekilde kullanmak arasında büyük bir fark var. Hal böyle olunca da işi profesyonel ellere bırakarak garanti altına almak isteyen işletmeler sosyal medya ajanslarına yöneliyor. Genç, dinamik ve yaratıcı bir ekiple kuracağınız bir sosyal medya ajansı ile işletmelerin teknoloji çağındaki iletişimine yön verebilir, başarılı projelerinize göre kolayca büyüyebilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA