Instagram’dan Etkili Satış Yapmanın Yolları

blog

Instagram’dan Etkili Satış Yapmanın Yolları

Sosyal medyanın öne çıkan araçlarından biri olan Instagram, bugün sahip olduğu görsel paylaşım platformu algısını çoktan yerle bir etmiş durumda. Görseller ve hikâyeler arasına aldığı sayısız reklam ile geniş bir pazarlama mecrasına dönüşen Instagram, büyük ve küçük ölçekli pek çok şirkete de satış kapılarını aralıyor. Ancak bu alanda yarış fazla olması nedeniyle daha etkili olup bir adım öne geçmek gerekiyor.

Instagram’da etkili satışın püf noktaları:

  • Fotoğraflarınız orijinal ve size özel olsun. Satışını yaptığınız ürünü öne çıkarmak için sanatsal fotoğraflar çekmeyi tercih edin. Tüketiciler bu tarz fotoğrafları daha çok beğeniyor. Akıllarda alışveriş ihtimali yokken bile tüketici, sanal vitrindeki görselden etkilenip ürünü satın alabiliyor.
  • Fotoğraflarınızda ürünü kendi renginden uzaklaştırmayın ve efekt kullanmayın. Böylece tüketicinin eline ulaşan üründe sorun yaşanmayacaktır. Tüketicinin güvenini kazanmış ve daha etkili bir satış yapmış olacaksınız.
  • Instagram’da özel kampanya ve çekilişler düzenleyin. Marka adınıza da yer vererek özel hazırladığınız hashtag’lerle bu kampanyayı duyurun. Bu, hem markanıza hem de hesabınıza olan ilginin artmasını sağlayacaktır.
  • Haftanın belirli günlerine özel kampanyalar düzenlemeniz sizi akılda kalıcı yapacaktır. Yalnızca o güne özel hazırlayacağınız “2 Alana 1 Bedava” veya “Ücretsiz Kargo” kampanyası satışlarınızın artmasına fayda sağlayabilir.
  • Ürününüzü diğerlerinden ayıran ve onu öne çıkaran özelliklerini kısa ve öz bir şekilde fotoğrafla birlikte paylaşın. Örneğin; su geçirmezlik, rahat tabanlar, kırılmazlık vb.
  • Tüketiciler metinleri okumaktansa fotoğraflara bakmayı daha çok tercih ediyorlar. Duyurusunu yapacağınız indirim ve promosyonları, paylaşacağınız fotoğrafın üzerine yazmayı tercih edin. Bu etkili satışta büyük rol oynuyor.
  • Kendi alanlarında tanınan blogger’larla satış odaklı işbirliği anlaşmaları yapın. Ürünlerinizin ve hesabınızın tanınmasında rol oynayacaklardır.
  • Tüketicinin satın alma, ürün ve hizmetlerle ilgili sorularını görmezden gelmeyin ve fotoğraf altındaki soruları yanıtsız bırakmayın.
  • Diğer sosyal medya hesaplarınızı da aktif kullanın. Gerekirse diğer mecralardaki hesaplarınızı Instagram hesabınıza bağlayın.
  • Instagram’da doğru bir strateji çerçevesinde reklam verin. Başarılı reklamlar etkili satışın yolunu açıyor.
  • Kendi alanınıza yönelik hashtag’ler kullanın. Marka isminize özel bir hashtag belirlemeyi de ihmal etmeyin.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA