Instagram Satışlarınızı Arttırmanız İçin 12 Kritik Tüyo

blog

Instagram Satışlarınızı Arttırmanız İçin 12 Kritik Tüyo

Kurulduğu günden itibaren kullanım oranları hızla artan ve kendinden önce kurulmasına rağmen Twitter’ı geride bırakan Instagram, bu şekilde ilerlerse yakın bir gelecekte tüm dünyanın en fazla tercih ettiği sosyal ağ olacak. Instagram’ın gerek bu özelliği gerekse kullanıcılarının paylaşımlarla sık etkileşime geçiyor olması, bu mecrayı markalar ve satış kanalları için de bulunmaz bir nimete dönüştürüyor. Farz edelim ki bir e-ticaret siteniz, bir mağazanız veya sadece Instagram üzerinden satış yapan bir butiğiniz var, bazı püf noktalara dikkat ederek bu platformu etkin bir şekilde kullanabilir ve satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz. Şimdi, Instagram satışlarınızı nasıl artırabileceğinize ve satışlarınızın artmasını sağlayacak bu püf noktaların neler olduğuna geçelim.

1- Hesabınızı Kesinlikle Gizli Hesap Yapmayın

Satış arttırmanın en temel noktası daha fazla kişiye ulaşmaktır. Profilinizi gizli yaparsanız ulaştığınız insan sayısını kendi ellerinizle azaltmış olursunuz. Zaten özel fotoğraflar veya tanımadıklarınız dışındaki insanların bilmesini istemeyeceğiniz şeyler paylaşmıyorsunuz. Satış yapıyorsunuz ve olabildiğince fazla kişinin ürünlerinizden haberdar olabilmesini sağlamak için profilinizi görünür yapmalısınız.

2- Fotoğraflarınızın Kaliteli ve Estetik Olmasına Dikkat Edin

Instagram’ı Facebook ve Twitter’dan ayıran en temel nokta tamamen görselliğe dayalı bir sosyal medya platformu olması. Bu yüzden paylaştığınız fotoğrafların kaliteli olmasına özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Günümüzde, kaliteli fotoğraflar çekebilmek için profesyonel kameralara sahip olmak şart değil, artık akıllı telefonlar da gayet kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Fakat fotoğraf çekme konusunda kabiliyetli değilseniz, tabi ki profesyonel destek almak her zaman faydanıza olacaktır.

3- Fotoğraflarınıza Bilgi Ekleyin

Çeşitli görsel düzenleme programlarını kullanarak ürünlerinizin üstüne fiyatını veya diğer özelliklerini yazabilirsiniz. Mağazanız için bir fotoğraf konsepti oluşturun ve paylaşımlarınızın aynı konseptte olmasına özen gösterin. Unutmayın, bir müşteri bir ürünün fotoğrafını görünce belki altına yazdığınız yazıyı okumadan geçebilir ama fotoğrafa fiyat eklerseniz ve onun için uygun bir fiyatsa, bu onu doğrudan müşteriniz haline dönüştürebilir.

4- Hikaye Özelliğini Aktif Bir Şekilde Kullanın

Instagram, çok önemli bir yenilik yaparak hikaye özelliği ekledi ve bu özellik sosyal medya kullanıcılarının gözdesi haline geldi. Snapchat gibi bazı platformlarda hikaye paylaşmak mümkündü fakat o platformlar da sadece bunun üzerine kurulu olduğu için diğer platformlar ile yarışamıyordu. Instagram’ın story hamlesi, bu yüzden çok önemli bir hamleydi ve gerçekten başarıya ulaştı. İşte sizin de, kullanıcılar tarafından bu kadar fazla tercih edilen bir özellikten mutlaka faydalanmanız yani bu fırsatı kaçırmamanız gerekiyor. Instagram’da düzenli olarak mutlaka hikaye paylaşımı yapın. Küçük bir butikseniz, ürün almadan önce hangi türlerin daha fazla tercih edileceğini anlamak için hikaye kısmında anket yaparak takipçilerinizin hangisine daha fazla ilgi göstereceğini öğrenebilirsiniz.

5- Video İçerikler Paylaşmayı İhmal Etmeyin

Video izlenme oranlarının her geçen gün giderek arttığını, internet kullanıcılarının en büyük hobilerinden birinin video izlemek olduğunu artık herkes biliyor. Zaten bu yüzden ortalık Vlogger ve Youtuberlardan geçilmiyor. Siz de videoların bu özelliğinden faydalanmayı ihmal etmeyin. Videolarınızın kaliteli olmasına özen gösterin. Yine birçoğumuzun elindeki akıllı telefonlar yeterli kalitede videolar çekmek için uygun. Telefonunuzu sabitleyin, titrememesini sağlayın, doğru ışığı ayarlayın ve kayıt! Bu videolarda ürünlerinizden kısaca bahsedebilirsiniz, mağazanızı gösterebilirsiniz, takipçilerinizle, sektörünüzle ilgili bilgiler paylaşabilirsiniz. Modaysa kombinler yapmak, kozmetik ise güzellik tüyoları bu video içerikler için güzel fikirlerdir. Videolarınızı yaparken kestiğiniz bölümleri de, özellikle komik olanlarını hikaye olarak paylaşabilirsiniz.

6- Yarışmalar, Kampanyalar ve Çekilişler Düzenleyin

Paylaşımınızı beğenenler arasından belirli kişilere hediye göndereceğiniz veya tüm beğenenlere %X indirim yapacağınız kampanyalar düzenleyerek takipçilerinizle olan etkileşimi arttırabilirsiniz. Etkileşimin artması hem takipçi sayınızı hem de satışlarınızı arttırır. Arkadaş etiketleme kampanyası veya soru sorma gibi etkinlikler de düzenleyebilirsiniz. Yapacağınız çekilişleri canlı yapmanız takipçilerinizin güvenini kazanmanıza yardımcı olacaktır. İşletmenizin ismi hashtagini kullanarak fotoğraf gönderen kişiler arasından x sayıda kişiye y hediyesi veya indirimi vermek de en başarılı etkileşim yöntemlerinden biridir.

7- Hashtag Limitini Tam Kullanın

Instagram’da hashtag’in ne kadar önemli olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Zira her Instagram kullanıcı hashtaglerin önemini biliyor ve kendi paylaşımlarında kullanmasa dahi bir şey ararken mutlaka hashtaglere bakıyor. Bu yüzden hashtag kullanmaktan sakın çekinmeyin ve 30 hashtagin tamamını da kullanın. İşletmenize uygun hashtagler kullanmaya özen gösterin.

8- Her Mesaja ve Yoruma Mutlaka Cevap Verin

Müşterilerinizin mesajlarını veya yorumlarını asla cevapsız bırakmayın. Laubaliliğe kaçmadan samimi ve sevimli cevaplar verin. Unutmayın cevap verdiğiniz her kullanıcı kendisini markanıza çok yakın hissedecektir. Zaten hem insanların sizinle etkileşime geçmesi için uğraşıp hem de sordukları sorulara cevap vermemek başlı başına saçma olacaktır.

9- Paylaşımlarınızda İletişim Bilgilerinizi Kullanın

Paylaşımlarınızın altına mutlaka telefon numarası veya internet sitesi gibi bilgileri girin. Bir internet siteniz varsa insanları sitenize yönlendirmek için siteden alışveriş yapanlara ücretsiz kargo veya %x indirim gibi avantajlar sunabilirsiniz. Bu tür bir kampanya yaparsanız bunu mutlaka paylaşımınızın altında belirtin ve link verin. Bir web siteniz yoksa sadece Instagram üzerinden online satış yapıyorsanız Whatsapp bilgilerini girmeyi unutmayın.

10- Mobil Uygulama Geliştirtin

Bir e-ticaret sitesiyseniz, müşterileriniz mobil tarayacı üzerinden sitenizde dolaşırken zorluk yaşayabilirler. Bunun önüne geçmenin en etkili yolu mobil aplikasyon tasarlatmaktır. Hem işletmenizin bir uygulamasının olması müşterilerinizin güveni üzerinde de olumlu etki yapacaktır. Kullanım açısından da basit bir arayüze sahip bir uygulamanız olursa müşterileriniz kolayca alışveriş yapabileceklerdir.

11- Instagram’ınızı Twitter ve Facebok ile Bağlayın

Instagram hesabınızı Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarına bağlayın ve Instagram’da yapacağınız her paylaşımın diğer platformlarda da aynı zamanda paylaşılmasını sağlayın. Böylece diğer platformlardan da insanlara ulaşmış olursunuz.

12- Yüksek Etkileşimli Sayfalara Reklam Yaptırın

Yukarıda anlattıklarımı yaptığınızda hem etkileşim oranlarınızda, hem takipçi sayınızda hem de satışlarınızda artış olacaktır. Ancak bunlara ek olarak bir de Instagram’daki yüksek etkileşimli sayfalarda reklamınızı yayımlatmak oranlarınızın daha hızlı artmasını sağlayacaktır. Ancak yukarıdaki maddelere dikkat etmeden sadece reklam yayımlatmanız durumunda aynı şey söylenemez. Çünkü insanlar reklamı yapılan sayfanıza tıklayıp profilinizi inceleyecek ve sonra takip edeceklerdir. Yukarıdakilere dikkat etmezseniz, insanların sayfanızı inceledikten sonra takip etmeden ayrılması olasıdır.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA