Hafta Sonu Tatilinde Kendinizi Yurt Dışında Hissedebileceğiniz, Türkiye’deki 5 Yer

blog

Hafta Sonu Tatilinde Kendinizi Yurt Dışında Hissedebileceğiniz, Türkiye’deki 5 Yer

Türkiye, gerek doğal gerekse tarihi güzellikleri ile birçok turiste ev sahipliği yapan bir ülke. Yabancı ülkelerden insanların görmeye geldiği, fakat vatandaşlarımızın birçoğunun hiç görmediği, hatta bazılarının gördüğünde “Türkiye’de böyle yerler de mi varmış?” diyebileceği birçok konum var. Şehirlerimizdeki birçok yapı birbirine benziyor. Tabi ki tüm şehirlerimiz değil fakat birçoğu benzer yapılarla donatılmış şekilde. Hal böyle olunca bu benzer yapıların biraz farklılaştığı yeni yerler görmek insanda yurt dışındaymış hissi uyandırıyor. Benzer şekilde, internette fotoğraflarını gördüğümüzde “dünyada ne güzel yerler varmış” diyebileceğimiz kadar muhteşem tarihi ve doğal güzelliklere de sahibiz elbette. Üstelik çok büyük bütçeler ayırıp sadece uzun uzadıya tatil yapmak için değil, makul bütçelerle bir hafta sonu kaçamağı, bir hafta sonu tatili yaparak da değerlendirilebilecek yerler.
Peki yurt dışındaymış gibi hissettiren, hafta sonu tatili için de gidilebilecek bu yerler nereler?

Kapadokya

Balon turu fotoğraflarını bile görünce Kapadokya’nın hepinizde yurt dışında bir yermiş gibi bir his uyandırdığına eminim. Türkiye’ye gelen turistlerin büyük bir kısmının görmeden gitmediği Kapadokya’ya bir hafta sonunuzu ayırabilir, balon turuna katılarak güneşin doğuşunu gökyüzünden izleyebilirsiniz. Benzersiz bir gün doğumu manzarası ile, balonlarla dolu muhteşem Kapadokya manzarası unutamayacağınız bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Peri bacalarına kurulan oteller, harika şarap mahzenleri ve leziz yemekler de cabası…

Pamukkale Travertenleri

Haftasonu tatili için gidilebilecek en ideal ve nadide yerlerden biri diğeri de Pamukkale Travertenleri. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de bulunan Pamukkale Travertenleri, doğanın tüm yeteneklerini sergilediği görsel bir şölen sunuyor. Bölgede 17 adet sıcak su kaynağı yer alıyor ve sıcaklıkları 35 ila 100 derece arasında değişiyor. Travertenlerin giriş saati yaz aylarında sabah 8:00’de başlıyor, akşam 21.00’da ise kapanış yapılıyor. Kapanış saati kış aylarında 17.00 olarak düzenleniyor. Hafta sonu tatilinde kendinizi yurt dışında hissetmek ve harika bir deneyim yaşamak için Pamukkale Travertenlerini mutlaka planlarınıza dahil etmelisiniz. Üstelik aynı alanda Kutsal Kent adıyla da anılan Hierapolis Antik Kenti’ni de görebilir, St. Philippe Martyrion Kilisesi gibi tarihi yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Hatta Denizli’de yer alan Laodikya Antik Kenti, Kaklık Mağarası, Ağlayan Kaya Şelalesi gibi yerlere de vakit ayırabilirsiniz.

Mardin

Mardin de daha önce hiç görmeyenler için Türkiye’den bir yer değilmiş gibi his uyandıran bir şehir. Tarihi dokusu, taşlardan yapılmış mimari yapısı ile görülmeye değer yerler arasında üst sıralarda bulunuyor. Tarihte birçok farklı medeniyete yuva olarak üzerinde farklı dil, din ve ırka sahip insanların bir arada yaşadığı Mardin, Mezopotamya’nın incisi olarak da anılıyor. Sümerlerden Babillere, Hititlerden Romalılara, Abbasilerden Osmanlı’ya kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yaparak adeta tarihe şahitlik eden bu kent, hafta sonu tatili için görülmesi gereken yerlerden biri. Yörenin mutfağı da harika.

Alaçatı

Alaçatı, İzmir’e yakınlığıyla dikkat çeken bir yer. Bodrum, Çeşme, Marmaris gibi yerlere nazaran daha sakin bir yer olduğu için son zamanlarda popülerliği artıyor. Sörf Cenneti olarak bilinen Alaçatı, özellikle sörf tutkunları için bir cazibe merkezi. Dünyanın her yerinden Alaçatı’ya sörf yapmaya turistler akın ediyor. Gerek ulaşım kolaylığı gerekse Alaçatı’daki insanların nezaketi ve anlayışı da Alaçatı’yı huzur dolu bir sahil kasabasına dönüştürüyor. Sakız ağaçlarıyla ünlü olan Alaçatı’da sakızlı muhallebi yemeyi de sakın ihmal etmeyin.

Salda Gölü

Haftasonu tatili için kendinizi yurt dışında hissedeceğiniz bir yer olmakla kalmayan; “dünya dışında” bir yer hissini de yaşayabileceğiniz muazzam bir yere geçiyoruz şimdi: Salda Gölü. Volkanik etkilerle oluşan bu nadide göl, sadece ülkemiz için değil, dünya açısından da oldukça önemli ve özel bir yer. Göl, karstik yapısı sebebiyle bembeyaz bir kumsala sahip ve bu muazzam bir görüntü sunuyor. Görselliğiyle “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölünü asıl özel kılan şey ise Mars ile olan benzerliği. Mars’ın yüzey oluşumları ile Salda Gölünün yüzey oluşumları çok benzerlik gösteriyor. Bu yüzden Salda Gölü, dünyadaki iki “doğal laboratuvar”dan biri olarak görülüyor. Mars’ta da aynı beyaz stromatolik yapıların yer alması sebebiyle, Salda Gölünde yaşamın sürdürülebilmiş olması, Mars’ta da bir zamanlar yaşam olasılığının en güçlü referanslarından biri.
Üstelik Salda Gölü, dünyanın en temiz 5. gölü ve aynı zamanda Türkiye’nin en derin tatlı su gölü. Suyunda yer alan yüksek magnezyum ve sodanın yanı sıra kumunun da zengin mineralli olması cilde ve bazı hastalıklara iyi geliyor. Hafta sonu tatil planlarınızda mutlaka olması gereken bir yer. İyi tatiller!

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA