Evden Çalışmaya Gerçekten Hazır Mısınız?

blog

Evden Çalışmaya Gerçekten Hazır Mısınız?

Eğer yeni şirket sahibi olduysanız harcamalarınızı minimumda tutmanız gerekir. Bunu sağlamanın en iyi yollarından biri de evden çalışmaktır. Amerika’da 26 milyon küçük ve orta büyüklükte işletme olduğu biliniyor ve bu firmaların 16 milyonu tek kişinin çalıştığı; evinde, odasında veya mutfağında hayallerinin peşinden koştuğu firmalar. 2 veya daha fazla çalışanınız yoksa evinizde çalışmak, ofis masrafını> karşılayabilecek kadar para kazanmadan önce en iyi çözümdür.

Evde çalışmanın verdiği yalnızlık hissi zaman zaman insanı zorlayabilir fakat şirket sahiplerinin bir çoğu işkoliktir ve evden çalışmak onların işine gelir. Çünkü her an işin başında olmak onları güvende hissettirir. 

Tek başınıza çalışıyorsanız ve yalnız hissediyorsanız “Tek Kurucu Olmanın Yalnızlığı” yazısını okuyarak bununla nasıl başa çıkabileceğinizi görün.

Eğer evde çalışıyorsanız karşılaşabileceğiniz problemlerden birisi şu olabilir; bazen size yakın olan insanlar yaptığınız işi ciddiye almayabilir. Örneğin bir akrabanız – evde gerçekten çalıştığınıza inanmayıp – gün ortasında sizi arayıp saatlerce sohbet edebilir ve bu sizin dikkatinizi fazlasıyla dağıtır. İş hayatında zaman, para demektir. Bu yüzden aileniz ve arkadaşlarınıza karşı çalışma saatleriniz konusunda katı olmanız gerekecektir. Kişisel telefon görüşmelerinizi en fazla 10 dakika ile kısıtlayın.

Evde çalışmaya karar vermeden önce şu sorulara cevap verebilmeniz çok önemli;

  • Evde işinize sürekli odaklanabilecek kadar disiplinli misiniz ?
  • Plan/program yapmak ve bunlara sadık kalmakta iyi misiniz ?
  • Görsel materyaller kısıtlı ise bunlar hakkında iletişim kurmakta iyi misiniz ?
  • Arkadaşlarınızın sizi de dahil ettiği planlara hayır diyebilecek misiniz ?
  • İşinizin bir parçası olarak herhangi biriyle konuşmaya ihtiyacınız var mı ?
  • İş ve ev hayatınızı ayırabilecek misiniz ?

Cevapladınız ve hala olumlu düşünüyorsanız, işte sizin için bir kaç ipucu;

Ev-Ofisinizden haftada en az 2 kez çıkın

Yeni iş bağlantıları kurabileceğiniz yerlere gidin, müşteriler ile görüşün ve kendinize ev dışında çalışabilecek bir yer arayın. Kütüphaneler ve kitapçılar bir seçenek olabilir ama biraz da sosyalleşsek güzel olur diyorsanız kahve dükkanları insanlarla sohbet edip işlerinizi bitirebileceğiniz en iyi seçeneklerden biri. Üstelik hemen hemen hepsinde ücretsiz Wi-Fi da bulabilirsiniz.

blog

Size iyi gelecek aktivitelerden mahrum kalmayın

Diğer işletme sahiplerinin olduğu bir gruba dahil olun ve onlarla birlikte kendinizi motive edin. Bir iş sahibi olmanın ve evden çalışmanın ne demek olduğunu bilen insanlarla sohbet etmek size iyi gelecektir. En önemlisi; eğer bir türlü işe başlayamıyorsanız televizyon izleyin, Facebook’da 2 saat boyunca eski kız/erkek arkadaşınızı inceleyin, biraz uyuyun veya arkadaşlarınızla sohbet edin ama bunları yaptıktan sonra motive olmuş şekilde işinizin başına dönün.

blog

Yeni işiniz hakkında konuşun

Herkesin sizin içinde bulunduğunuz işi ve ne yaptığınızı biliyor olduğundan emin olun. Gittiğiniz her yerde yaptığınız iş hakkında konuşun. Bu konuşmaların ne kadar müşteri dönüşümü sağladığını görünce çok şaşıracaksınız. Ayrıca işinizden bahsetmek kendinize olan güveninizi de arttıracaktır. Uzun süre yaptığınız işten bahsetmemek bir süre sonra sunum yeteneklerinizin paslanmasına neden olabilir. İnsanlarla konuşmak her zaman iyi olacaktır, özellikle de size en yakın olanlarla. Belki de kardeşiniz sizin işinize çok yarayacak birini tanıyordur ve bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz.

blog

Stratejik anlaşmalar yapın

Birikte iş yapabileceğiniz diğer işletme sahiplerini bulun ve birlikte daha büyük fırsatların peşinden gidin. Partnerlik, büyümekte olan şirketlerin hızlı büyümesi için harika bir yoldur. Ortak promosyonlar, kampanyalar ve kaynaklar geliştirmeyi deneyin.

blog

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA