Enerji Tasarrufu Nedir ?

Enerji tasarrufu; evde, ofiste veya üretimde, enerjinin kayıpsız ve bilinçli şekilde kullanışının yarattığı enerji verimi olarak tanımlanabilir. Enerji tasarrufu, gereksiz enerji tüketimini ve israfı önlemekle yapılabilir.

Enerji tasarrufu, çeşitli tedbirler alınarak da yapılabilir. Basit olarak örneklendirmek gerekirse; elektronik cihazların kullanım dışında açık olmaması, enerji tasarruflu cihazların kullanılması, dış çevre faktörlerine dikkat edilmesi (rüzgar, güneş vs.)

enerji-tasarrufu

Enerji tasarrufu, evimizde, ofisimizde ve aklınıza gelebilecek her yerde yapılabilir. Sadece basit kuralları izlemek bu tasarrrufu sağlamak için yeterli olacaktır. Enerjinin verimli kullanılması, doğal kaynaklar hızla tükendiği, çevre hızla kirlendiği için ve enerjiye yüksek miktarda para ödediğimiz için çok önemlidir.

Enerji tasarrufu yapıldığı zaman, standart üretim miktarı ve kalitesinin düşeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsanız. Enerji tasarrufu, standart miktar ve kaliteyi düşürmeyecek şekilde, tüketilen enerjinin gereken en aza indirilmesidir. Bu yüzden standart üretim faaliyetlerini etkilemez.

Enerji Tasarrufu ile İlgili Yazılar

blogİndirimli Elektrik Kullanmak için Tedarikçinizi Kendiniz Seçin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) belirlediği limitin üzerinde elektrik tüketen herkes birer serbest tüketicidir ve elektrik tedarikçisini kendisi seçerek daha ucuz elektrik kullanabilir! Birkaç yıl içinde sıfırlanması planlanan serbest… Devamını Oku

Etiketler: Enerji Tasarrufu Nedir ?
blogElektrik Tasarrufu için 8 Kolay Yol

Elektrik tasarrufu hakkında bilmediğiniz, en kolay tasarruf yöntemlerini okuyarak elektrikten nasıl tasarruf edilir sorunuza yanıt bulabilirsiniz. 1.Elektronik Cihazlarınızı Kapatmayı Unutmayın! Enerji kaybını azaltmanın ve daha önemlisi elektrik… Devamını Oku

Etiketler: Enerji Tasarrufu Nedir ?

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA