Elektrik Tasarrufu için 8 Kolay Yol

blog

Elektrik Tasarrufu için 8 Kolay Yol

Elektrik tasarrufu hakkında bilmediğiniz, en kolay tasarruf yöntemlerini okuyarak elektrikten nasıl tasarruf edilir sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

1.Elektronik Cihazlarınızı Kapatmayı Unutmayın!

Enerji kaybını azaltmanın ve daha önemlisi elektrik tasarrufu yapmanın önemli bir yolu; kullanmadığınız elektronik cihazları kapatmaktır. Bu yöntem basit görünebilir, fakat çok fazla insanın bu yöntemi gözden kaçırdığını söyleyebiliriz.

İş yerinde, ekibinizdeki herkesin ofisten ayrılmadan önce bilgisayarlarını ve ışıklarını kapattığından emin olun. Ayrıca ofisteki bilgisayarların 30 dakikadan fazla kullanımda olmaması durumunda uyku moduna alınması da tasarrufunuzu belirgin bir şekilde arttıracaktır.

 

Bu yöntemin gözle görülür bir tasarruf sağlayıp sağlamadığını merak edebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı’nın yaptığı araştırmaya göre; gece saatlerinde bilgisayar, fotokopi makineleri, yazıcıların kapatılması ve bu cihazların kullanımda olmadığında uyku moduna alınması cihaz başına yıllık 150 ile 450 TL arası bir elektrik tasarrufu sağlıyor. Bu rakam, cihazın tipine ve ne kadar enerji tükettiğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir fakat bu yöntemin her koşulda tasarruf sağlayacağını söylemek mümkün.

Gece saatlerinde elektronik cihazların kapatılması ve kullanılmadığı zamanlarda uyku moduna alınması sadece ofiste değil, evinizde veya bir yaşam alanında uyguladığınızda da aynı sonuçları verecektir.

blog

2.Dış Çevre Faktörleri Enerji Tasarrufu Sağlayabilir

San Diego Sürdürülebilirlik Ofisi’nin yapmış olduğu araştırmaya göre; 3 adet iyi konumlandırılmış ağaç, yaz aylarında bir binanın soğutma maliyetlerini düşürebilir. Kış aylarında ise ağaçları doğal bir rüzgar kesici olarak kullanabilirsiniz. Ağaçların rüzgar hızını %50 oranında kesebildiğini düşünecek olursak, bir binanın ısınmasını oldukça kolaylaştırabilir.

blog

3. Avantajlı Elektrik Dağıtım Şirketleri ile Çalışın

Mikhail Skachko; ‘Tüketiciler ve iş sahiplerinin büyük bir kısmı enerji giderleri konusunda pazarlık yapabileceklerini bilmiyorlar. Aslında kolaylıkla tedarikçi kurumu arayıp alınabilecek en iyi fiyat konusunda müzakerede bulunabilirler.’

 

Bu durumda hizmet sağlayıcılar size bir öneride bulunmadan önce enerji gereksinimine karar vermek için bir kaç önemli soru sorarlar.

Bu sorulara örnek olarak;

Ofisiniz saat kaçta açılıyor? Saat kaçta kapanıyor? Ofiste ne gibi elektronik cihazlar kullanılıyor? Yaptığınız işte maksimum talep nedir? Ofisinizin doluluk oranı nedir?

Bu sorulara vereceğiniz cevaplar ne tarz ürün ve koşulara ihtiyaç olduğunun belirlenmesine yardımcı olacaktır. Sonrasında hizmet sağlayıcılar tüm tedarikçilerden fiyat isteyip, bunları karşılaştırıp hangisinin en iyi teklifi verdiğini görebilirler.

 

Aylık elektrik faturası ortalama 82 TL ve üzerinde olan şirketler, serbest tüketici olarak nitelendirilmekte ve anlaşmalı elektrik kullanabilmektedirler. Siz de avantajlı elektrik dağıtım şirketleri ile çalışmak için OfisPaneli‘ni ziyaret ederek size özel avantajlı fiyat önerilerini alabilirsiniz. OfisPaneli ile indirimli elektrik kullanan şirketler, yılda iki aylık fatura bedelinden kurtulup elektrik tasarrufu yapıyorlar. Ayrıca gelişmiş paneli ile tüm elektrik faturalarının takip ve yönetimini yapabiliyorlar.

4.Güneş Enerjisi!

Güneş enerjisi kullanmak, elektrik tasarrufu nasıl yapılır sorusuna verilebilecek en mantıklı cevaplardan biridir. Tabii ki, solar panellerin bir maliyeti olacaktır fakat uzun vadede elektriğe ödeyeceğinizi paradan daha azını ödemiş olacaksınız. Güneş panelleri kullanılan bir ev için konuşacak olursak, bu panellerle yaşam süresi boyunca ortalama $10.000 gibi bir maliyetten tasarruf edilebiliyor.

Elektrik kullanımı, bu kullanımın karşılığı olan tutar ve güneş ışığı miktarı tahmin edilebilir değerler olduğu için güneş enerjisi kullanımına geçmenin sizin için ne oranda elektrik tasarrufu sağlayabileceğini ön görebilirsiniz. Böylece bu miktarın yapacağınız yatırıma değer olup olmadığına da karar verebilirsiniz.

blog

5.LED Kullanmaya Başlayın

Elektrik tasarrufu için neler yapmalıyız sorusuna cevap olarak; parlak ampullerden kurtulup onlar yerine LED ampuller kullanmaya başlamak. Önceden kompakt floresan lambalar en iyi opsiyon olarak görünüyordu. Fakat son yıllarda, çok daha verimli olan LED’lerin maliyeti son derece azaldı ve şu anda düşük fiyat, yüksek verim arayışında olanlar için en iyi seçenek haline geldi.

LED’lerin bir diğer avantajı ise içinde hiç cıva bulundurmaması. Parlak ampullerden kompakt floresan lambalara geçişte civa kirliliği azalmıştı ama bu floresan lambalar halen az da olsa cıva bulunduruyordu. Öte yandan LED’ler tamamen farklı bir teknoloji ile üretiliyor ve hiç bir şekilde civa ihtiyacı veya kullanımı bulunmamakta.

blog

6.Evden Çalışma Fikrine Açık Olun

Bazı günlerde, çalışanlarınızın evlerinden çalışmasına olanak tanıyın. Böylece hem ofiste oluşacak yoğun enerji kullanımından kurtulmuş olursunuz hem de çalışanlarınızı mutlu edebilirsiniz.

Evden çalışma fikri size uygun mu değil mi öğrenmek için evden çalışmak hakkında yayınladığımız blog yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

blog

7.Enerji Verimli Cihazlar Satın Alın

Enerji verimli cihazlar biraz daha pahalı olabilir fakat yıllar süren kullanımda size tasarruf sağlayacaktır. Elektrik ile çalışan her cihaz için bu geçerlidir, ürün satın alırken daha fazla harcamak yıllar içerisinde çok büyük tasarrufları getirebilir.

blog

8.Kağıt İsrafını Azaltın

Sadece gerekli olduğunda kağıda baskı yapın. Bu yalnızca kağıt israfını önlemekle kalmaz bir de yazıcıyı çalıştırmak için gerekli olan enerjiyi düşürmenizi ve elektrik tasarrufu yapmanızı sağlar.

blog

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA