Ekip Motivasyonunu Artıracak 6 Kurumsal Etkinlik Önerisi

blog

Ekip Motivasyonunu Artıracak 6 Kurumsal Etkinlik Önerisi

Ekip motivasyonu, bir işletmede verimliliği artıran en önemli etkendir. Motivasyonu yüksek olan çalışanlar işlerini severek yaparlar ve kaybetmek istemezler. Bu durum da doğrudan işletmenize yansır ve hem iş süreçlerinizin daha sağlıklı ilerlemesini hem de daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bir başka deyişle, mutlu çalışanlar mutlu müşteriler demektir. İşleriniz iyi gidiyorsa ve işletmeniz büyüyorsa bunda çalışanlarınızın büyük rolü olduğunu unutmayın. Çalışanlarınıza değer verin. Sürekli çalışmak ve bir iş yerinde sadece iş yapmak çalışanların stresli olmalarına sebep olur. Bu yüzden işletmeler, kurum içi bağları güçlendirmek ve motivasyonu yükseltmek için çeşitli aktiviteler gerçekleştirirler. Peki bu aktiviteler neler olabilir? Hangi etkinlikler ekip motivasyonunu daha fazla arttırır?

1- Canlı müzik canlandırır!

gif

Motivasyon artırmanın ve eğlencenin olmazsa olmazı müziktir. Çoğu insan çalışırken de eğlenirken de ve hatta hiçbir şey yapmazken dahi müzik dinler, çünkü müzik gerçekten ruhu besler. Çalışanlarınızın müzik zevkini de göz önünde bulundurarak düzenleyeceğiniz bir konser etkinliği, hem ekibinizdeki bağları güçlendirir hem de çalışanlarınızın stres atarak daha mutlu olmalarını sağlar. Bir pop grubu ya da rock grubu konseri ile eğlenceli bir akşam veya gece geçirilmesini sağlayabilir, çalışan memnuniyetini daha yükseklere çıkarabilirsiniz.

2- Yaşasın yemek yemek!

gif

Bulunduğunuz şehrin güzel bir restoranında düzenleyeceğiniz bir yemek etkinliği de çalışanlarınızın keyifle katılmak isteyeceği etkinlikler arasındadır. Bir de geniş yiyecek ve içeçek menüsü varsa tadından yenmez. Yemek etkinliğindeki en güzel durumlardan birisi hem sizin tüm çalışanlarınızla hem de çalışanlarınızın birbirleriyle sohbet edebilmeleri için çok uygun bir ortam oluşturmasıdır. Yemek yerken çalışanlarınızla samimi sohbetler edebilir, onları daha yakından tanıma fırsatı elde edebilirsiniz. Ayrıca onların da arkadaşlıklarını daha da güçlendirmeleri için oldukça uygun bir ortamdır.

3- Partilemeye kim hayır der ki?

gif

Eğlencenin en güzel hallerinden biri de dans etmektir. Ekipmanlı bir DJ ve biraz süs ile harika bir parti düzenleyebilirsiniz. Böylece çalışanlarınız dans ederek eğlenebilir ve yorulsalar dahi iş stresini tamamen atarak zihnen dinlenebilirler. Çalışanlarınızın talebine göre alkollü veya alkolsüz çok sayıda içececek ve aperitif seçeneğinin olması da partiyi daha eğlenceli hale getirecektir. O zaman Party Hard!

4- Doğada oksijen ve huzur dolu bir piknik

gif

Şehirler binalarla dolup taştıkça doğaya olan özlemimiz de giderek artıyor. Doğayı sadece izlemek bile strese deva olmaya yetiyor. Çalışanlarınızın doğayla iç içe olabilecekleri bir yerde düzenleyeceğiniz piknik etkinliği doğanın huzurunu çalışanlarınıza taşıyacaktır. Hem oksijene doyabilecek hem de güzel yiyecekler-içecekler eşliğinde samimi sohbetler edebileceklerdir. Ekibinizi doğanın kollarına bırakın.

5- Uygarlığın merdiveni sanattır

gif

Sanat hayata farklı bakmaktır. Farklı bakış açıları da gelişimi getirir. Sanat hayatı güzelleştirir. Çalışanlarınız için sanat galerisi etkinliği düzenleyerek çeşitli sanat galerinde çeşitli sanat dallarındaki eserleri görmelerine fırsat sunabilir, sanatsal ve kültürel açıdan beslenmelerini sağlayabilirsiniz. Yaratıcılıkla ilgili bir işletmeniz varsa sanatsal etkinlikleri düzenli aralıklarla gerçekleştirmeniz hem çalışanlarınızı motive eder hem de farklı bakış açıları ile tanışmalarını sağlayarak ufuklarını genişletir.

6- Oyun oynayın, genç kalın!

gif

Motivasyon arttırıcı etkinliklerde oyunlardan bahsedince akla ilk gelen oyunlardan birisi Paintball olur. Paintball da en eğlenceli etkinliklerden biridir. Bir de genç bir ekipseniz ekibinizdekiler Y kuşağındandır ve Y kuşağı, silahlı bilgisayar oyunlarıyla büyüdüğü için özellikle Paintball’u çok severler. Ayrıca son dönemlerde sayıları hızla artan korku evleri de gençler arasında oldukça rağbet görmektedir. Ekibinizdeki kişi sayısına göre gruplara ayrılabilir ve bir korku evi etkinliği düzenleyerek ilginç fakat eğlenceli bir etkinliğe imza atabilirsiniz. Fakat korku evi etkinliğine, çalışanlarınız tarafından az katılım gösterilmesi de olasıdır. Bu yüzden etkinlikten önce bu konuya dair çalışanlarınızın nabzını tutmanız daha iyi olacaktır.

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA