Ekinoks Patent Kurucusu Mustafa Şenocak ile OfisPaneli Hakkında

blog

Ekinoks Patent Kurucusu Mustafa Şenocak ile OfisPaneli Hakkında

OfisPaneli Müşterileri kategorisindeki ikinci yazımızla devam ediyoruz. Bu hafta içinde Ekinoks Patent‘in kurucu ve yöneticisi Mustafa Şenocak ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

blog

Merhaba Mustafa Bey, sizi daha yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden bahseder misiniz?

Mustafa Şenocak, Dazkırı-Afyon doğumluyum. Gazi Üniversitesi Maliye ve İşletme Lisans programlarından mezunum. İş hayatına bankacılıkla başladıktan sonra yaklaşık 5 yıldır Fikri Haklar ve Sınai Mülkiyet alanında Patent Vekilliği yetkisini de almış olarak çalışmaktayım. Bu 5 yıllık süreçte bir çalışan olarak başladığım sektörde şu an limited şirketimizin sahibi ve yöneticisiyim.

Biraz da şirketinizden bahsedelim; Ekinoks Patent olarak marka, patent, endüstriyel tasarım başvurusu ve tescil işlemlerinde yurtiçi – yurtdışı hizmet verdiğinizi biliyoruz. En çok hangi konularda zorluk yaşıyorsunuz? En büyük maddi yükleriniz neler?

Sizin de belirttiğiniz üzere Ekinoks Patent olarak marka, patent, endüstriyel tasarım başvurusu ve tescil işlemlerinde yurtiçi – yurtdışı işlemlerde yaklaşık 10 yıldır hizmet vermekteyiz. Açıkçası firma olarak yol alırken işleyişimiz içerisinde çok zorlukla karşılaşmıyoruz. Ancak maddi yükler her firmayı etkilediği gibi bizi de etkilememektedir. Firma olarak en büyük maddi yüklerimiz genel ofis giderleri, kargo giderleri ve yemek gibi lojistik giderler ile vergisel yüklerdir.

Şirket olarak kısa ve uzun vadeli planlarınız nelerdir? En büyük hedefiniz ne?

Şirket olarak kısa vadeli planlarımız mevcut müvekkillerimiz işleri en iyi şekilde sürdürmektir. Uzun vadeli planlarımız ise Limited Şirket olmamızla birlikte reklam sektörüne de adım atmamızla Fikri Haklar ve Sınai Mülkiyet konularındaki danışmanlıkla reklam-web danışmanlık altyapımızı birleştirip iş yaptığımız firmalara tümleşik bir vizyon hizmeti sunarak birlikte büyümeyi sağlamaktır. En büyük hedefimiz de ülke bazında sağladığımız bu başarıyı uluslararası platforma da taşımaktır.

OfisPaneli ile nasıl karşılaştınız? İnternet sitesini ziyaret ettikten sonraki süreciniz nasıl ilerledi?

OfisPaneli ile şirket giderlerimizi azaltmak için araştırma yapmamız sonucunda fark ettik. İnternet ortamındaki araştırmalarımızda OfisPaneli’ne denk geldik. İnternet sitesini ziyaret ettikten sonra başvuralım dedikten sonra her şey gayet hızlı ilerledi. Belki de bu hızlı ilerleyiş bizi daha da cezbetti. Tüm anlaşma süreçleri birkaç gün içinde tamamlandı.

Tüm anlaşma süreçlerini internet üzerinden tamamladınız. Nasıl bir deneyimdi? OfisPaneli ile hangi anlaşmaları yaptınız? Bu anlaşmaların şirket ekonominize ne ölçüde yararı oldu?

Tüm anlaşmaları internet üzerinden yapmak farklı bir deneyim oldu. Bir o kadar da hızlı olduğunu söylemek gerekir. OfisPaneli ile şu an için kargo anlaşması yaptık. Ancak diğer anlaşmaları da yapma niyetimiz bulunmakta. Kargo anlaşmamızla kargo anlamında şirket ekonomimizi neredeyse %35-40 oranında rahatlattı diyebiliriz. Bazı durumlarda kargo ekonomimizi yarı yarıya rahatlattı bile denebilir.

Son olarak; OfisPaneli’nin iyileştirmesi gereken noktalar nelerdir ve OfisPaneli’ni çevrenizdeki insanlara önerir misiniz?

OfisPaneli’ni çevremdeki insanlara öneririm.

İyileştirmesi gereken noktalar ise özellikle kargo bölgelerinde ve şube belirlemede kargo firmasıyla daha entegre bir sisteminizin olması gerektiğini düşünüyoruz. (Çünkü bizi yan sokağımızdaki şube yerine neredeyse başka bir ilçenin şubesine verme gibi bir talihsizlik olmuştu)

Biz de Mustafa Şenocak’a keyifli sohbeti ve değerli yorumları için tekrar teşekkür ediyoruz.

Müşteri desteği ve geri bildirimleri ile büyüyen bir şirket olarak, OfisPaneli’ni hep birlikte daha iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz. Sizin de OfisPaneli hakkında yorumlarınız varsa veya müşteri olarak röportaj yapmak istiyorsanız iletisim@ofispaneli.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA