E-Ticaret Sitelerinin Giderlerini Azaltacak 5 Öneri

blog

E-Ticaret Sitelerinin Giderlerini Azaltacak 5 Öneri

Gelişen teknoloji ile birlikte artık internet kullanımı da ciddi manada artmıştır. Bilindiği üzere ilk olarak bilgisayarlara gelen internet teknolojisi daha sonra akıllı telefonlar ile cebimize girmeyi başarmıştır. Hal böyle olunca da bireyler akıllı telefon üzerinden banka işlemleri, alışveriş gibi birçok işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Kullanıcıların akıllı telefon üzerinden en çok uyguladığı yöntemlerden birisi de alışveriş yapmak olarak gösterilmektedir. Açıklanan rakamlara göre dünya üzerinde internete giren kullanıcıların %20’si alışveriş yapmak amacıyla giriş yapmaktaymış. Bu da internet üzerinden yapılan alışverişin ne derece fazla olduğunu göstermektedir.

İnternetten alışveriş artması ile birlikte günümüzün en favori sektörlerinden birisi de e-ticaret olmaktadır. Ülkemizde devlet desteklerinin de sıkça verildiği e-ticaret sistemleri sayesinde artık internet üzerinden online satış artış göstermiştir. Ayrıca dükkan masrafı gibi fiziki masrafların olmaması da yine e-ticaret sektörünü cazip bir hale getirmiştir. Burada önemli olan düzgün bir web sitesine sahip olmak, tasarımı ile kullanıcılara hitap etmek, güven vermek ve birbirinden farklı ödeme yöntemleri belirlemektir. Bunların yanı sıra e-ticaret giderlerini de azaltmak için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Her ne kadar fiziki masraflar olmasa da e-ticaret sitelerinde; web sitenin barınması için sunucu, kargo ücretleri, ürün tedarik ücretleri, fiş kesme ve vergiler gibi giderler de ortaya çıkabilir. Bunların azaltılması halinde ise sitenin kazanacağı rakam yükselişe geçecektir.

E-Ticaret Sitelerinin Gideri Nasıl Azaltılır?

blog

Eğer sizler de e-ticaret site sahibi iseniz ve giderlerden dolayı kara geçemiyorsanız, mutlaka aşağıda yer alan yönergelere dikkat etmeniz gerekir. Bu yönergeleri uygulamanız halinde ise e-ticaret sitenizden edeceğiniz kar çok daha fazla olacaktır. Düzensiz bir şekilde harcamaların yapılması ya da raporlanmaması halinde ise kar oranı düşmekte, zaman zaman da eksi olarak seyretmektedir.tedarikçi giderleri

1- Tedarikçi Giderlerini Düşürün

Her işletmede olduğu gibi e-ticaret site sahipleri de belli bir tedarikçiden ürünleri almaktadır. Tedarikçiye ödenen para ise e-ticaret sitesinin en büyük giderleri arasında yer alabilir. Bu yüzden tedarikçi giderlerini düşürmek ve yapılan pazarlıklar ile ürünleri ucuza almak önemlidir. Eğer indirim konusuna yanaşmıyor ise ek ürünler alarak da yine telafi etmeniz mümkündür. Ancak yüksek fiyatlardan ürün almanız halinde koyacağınız kâr da piyasanın altında olacak ve gelirlerinizi düşürecektir. Tedarikçiden aldığınız ürünlerin fiyatını düşürdükten sonra diğer gider düşürme yöntemlerine geçiş yapabilirsiniz.

2- Reklam Giderlerini Düşürün

E-ticaret siteleri internet üzerinden müşterilerine ulaşmak için TV, arama motorları ya da billboardlara reklam vermektedir. Ancak bu aşamada tecrübesiz kişiler tarafından reklam verilmesi halinde hem ayrılan bütçe fazla olacak hem de geri dönüşümü az olacaktır. Bu yüzden reklam giderlerini azaltmanızda fayda var. Ayrıca fiyat/performans açısından da incelemeler yapmanız hem reklam giderlerini düşürecek hem de alacağınız verimi arttıracaktır. Reklam giderleri bir sitenin en büyük giderlerinden birisi şeklindedir.

3- Kargo Anlaşmaları

Fiziksel olarak caddede ya da pazarda hizmet veren mağazalar için kargo gibi bir problem bulunmamaktadır. Aksine müşteri mağazaya gelmekte, ürünü almakta ve taşıma işlemini de genellikle kendisi yapmaktadır. Ancak internet sitesi üzerinden satış yapılması durumunda 81 şehre, bazen de yurtdışına hizmet verilmektedir. Bu aşamada ise kargo devreye girmekle birlikte ciddi bir gider haline gelebilir. Müşterinin aldığı ürünlere kargo ücretinin fazla olması, müşteriyi mutsuz edecektir. Bu ücretleri sizin ödemeniz ise giderlerinizi arttıracak ve bütçenize zarar verecektir. Bu yüzden kargo firmaları ile anlaşma yapmalı ve en iyi rakamı almalısınız. Çoğu e-ticaret sitesi giderlerini azaltmak için kargo firmaları ile anlaşma yapmaktadır. Kargo firmaları da aynı şekilde e-ticaret sitesi sahiplerine özel kampanyalar düzenler.

4- Kart Komisyonları

Her ne kadar göz ardı edilen bir masraf olsa da özellikle kart komisyonları ciddi problem oluşturabilir. Bilindiği üzere kredi kartı ile ödeme yapılması durumunda bazı kart komisyonları devreye girebilir. Bunu müşteriye yansıtmanız halinde ise 30 TL fiyatı olan bir ürün 6 taksite çıktığında 45 TL’ye yükselebilmektedir. Böyle bir durumda ise ödeme ve satın alma kısmına kadar gelen bir müşteri, ürünü almadan geri dönebilir. Bu komisyonları firmanın ödemesi halinde ise ortaya ciddi bir gider meydana gelecektir. Bankalar ile anlaşma yapılması halinde ise çok daha düşük komisyonlarla ya da komisyonsuz bir şekilde kart ödemesi gerçekleştirilebilir.

5- Raporlama Yöntemini Kullanın

Yukarıda yer alan yöntemleri uygulasanız bile hala dikkat etmeniz gereken bir nokta daha bulunmaktadır. Belli bir kontrol ve düzen içerisinde yapılmayan giderler ciddi problem oluşturabilmektedir. Bu yüzden e-ticaret sitesi sahiplerinin mutlaka raporlama yöntemini kullanması gerekir. Bu sayede günlük, haftalık ya da aylık olarak alınan, satılan ürünlerin raporlarına göz gezdirilmiş olur. Raporlama sistemini kullanan sitelerin ve işletmelerin giderlerini kontrol altında tuttuğu görülmektedir. Bu durum ayrıca sizin gelirlerinizi ve gelişmenizi de olumlu manada etkileyecek bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA