Dijital Bankacılık Nedir? Neden Dijital Bankacılık Kullanmalısınız?

blog

Dijital Bankacılık Nedir? Neden Dijital Bankacılık Kullanmalısınız?

Dijital bankacılık, müşterilere banka şubelerine gitmeden, dijital kanallar aracılığı ile işlem yapabilme imkanı sunan bir bankacılık teknolojisidir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında teknoloji durmaksızın gelişmeye devam ederken neredeyse tüm ticari ve finansal faaliyetler artık bilgisayarlar aracılığıyla yönetiliyor. Yani hayatı daha kolay bir hale getirmeye devam eden teknoloji, bankacılık işlemlerinin de daha kolay bir hale gelmesini sağlıyor. Eskiden bir para transferi için banka sıralarında veya bankamatik kuyruklarında beklerken artık dijital bankacılık sayesinde telefonunuzdan, tablet veya bilgisayarlardan birkaç tıkla çok basit bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Tabi ki dijital bankacılık sadece müşteriler açısından değil, bankalar açısından da oldukça önemlidir. Yani aslında iki yönlü fayda sağlayan bir sistemdir. Dolayısıyla win-win terimini dijital bankacılık için de kullanabiliriz. Zira dijital bankacılık sayesinde hem banka müşterileri zamandan ve enerjiden kazanmış olur hem de bankanın kendisi işlem yükünü azaltmış olur. Bu yüzden bankalar müşterilerini dijital bankacılık kullanmaya teşvik ederler. Ülkemizde de dijital bankacılık kullananların ve bu teknolojiden faydalananların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Neden Dijital Bankacılık Kullanmalısınız? Dijital Bankacılığın Avantajları Nelerdir?

Dijital bankacılık kullanmalısınız çünkü müşteriler açısından tamamen fayda sağlayan bir sistemdir. En önemli avantajlarından biri zaman kazandırmasıdır. Hele bir de İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız, bankaya gitmek, sıra beklemek, işlem yapmak ve geri dönmek saatlerinizi alacaktır. Ama dijital bankacılık sayesinde, işlemlerinizi saniyeler içerisinde yapabilirsiniz. Bir diğer önemli avantajı ise mesai saati gibi bir sınırınızın olmaması. Yani önceden bir havale işlemi için, mesai saatini kaçırdıysanız bir sonraki iş gününü beklemek zorundaydınız. Fakat artık bu işlemi gece yarısı bile yapabilirsiniz. Üstelik dijital bankacılık ile yapılan işlemlerde daha az işlem ücreti ödersiniz. Hatta birçok banka, dijital bankacılık kullanılarak yapılan birçok işlemden masraf almaz. Dilediğiniz zaman hesap hareketlerinizi görüntüleyebilir, ne zaman ne çekilmiş, kime ne kadar gönderilmiş, kimden ne kadar gelmiş anında erişebilirsiniz.

Dijital bankacılık sizi sadece banka şubelerinde sıra bekleme derdinden kurtarmakla kalmaz, faturalarınız için sıra bekleme derdine de son verir. Dijital bankacılığı kullanarak faturalarınızı da birkaç tıkla ödeyebilirsiniz. Aynı şekilde kredi kartı ödemelerinizi de yapabilirsiniz. Birçok banka, anlaşmalı oldukları İddaa sitelerine de dijital bankacılık yoluyla kolayca para transferi yapılmasına olanak sunmaktadır.


 
Dijital bankacılık kullanarak; Para transferi (Havale, EFT), hesap işlemleri, ödeme işlemleri (şans oyunları ödemeleri, kredi ödemeleri, fatura ödemeleri, kurum ödemeleri), kredi kartı işlemleri (ekstre görüntüleme, borç ödeme, limit arttırma, sanal kart oluşturma), yatırım araçları işlemleri (Döviz, fon, hisse senedi) gibi birçok işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

2017’de Türkiye Bankalar Birliği’nin yayımladığı verilere göre ülkemizde dijital bankacılık kullanıcıları 31 milyonu aşmış durumda. Dijital bankacılığın en yaygın kullanımı şekli ise mobil bankacılık olarak öne çıkıyor. Bu da tabi ki telefonların artık hayatımızın her anında olmasının doğal bir sonucu. Hala dijital bankacılık sistemlerini kullanmayarak şubeye gidiyor veya bankamatiklerden işlem gerçekleştiriyorsanız, bir an önce dijital bankacılık kullanmaya başlarsanız kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Zamanınızın ve enerjinizin değerli olduğunu unutmayın, teknolojinin sunduğu fırsatlardan faydalanın.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA