Çalışanlarına Çılgın İmkanlar Sağlayan 24 Şirket (Bölüm 1)

blog

1.Google

Başlığı okuyunca “Kesin Google vardır” dediğinizi duyar gibiyiz. Çok haklısınız, Google çalışanlarına sağladığı imkanlar açısından en iyi şirketlerden biri.

Teknoloji devi Google, çalışanlarını şımartmak için elinden geleni yapıyor. Gurme yemekler, kendi bünyesindeki spor salonu, çamaşırhane, kuaför, bowling alanı, masaj/yoga salonu, oyun alanları ile çalışanlarına mükemmel bir çalışma ortamı sunuyor, üstelik bu hizmetlerin tamamı ücretsiz! Bunun yanında Google, eğer başka bir yere gitmek isterseniz ücretsiz araba yıkama, yağ değişimi ve yine kendi bünyesinde çocuk bakım ve yardım hizmeti sunuyor. Daha da önemlisi, çalışanlarına yıllık $12.000‘a kadar öğrenim kredisi sunuyor. Bu kadar çekici imkanlar varken Google’ın en popüler şirketlerden biri olması aslında hiç de şaşırtıcı değil. Yıllardır çalışan memnuniyetinde zirveye oynayan Google, yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

blog

 

Googleplex – Mountain View, California

2.Yahoo!

Şirket toplantıları her zaman sıkıcıdır. Tabii Yahoo!’da çalışmıyorsanız. Yahoo! ekibi gerçekten çok fazla çalışıyor ama aynı zamanda çok fazla eğlenmeleri için teşvik ediliyorlar. Çalışanlar, şirketin içinde bulunan basketbol ve plaj voleybolu sahalarında eğlenerek günlük iş stresinden kurtuluyor. Yahoo! ayrıca çalışanlarının sosyalleşmesi için barbekü partisi ve canlı konser gibi mükemmel organizasyonları sık sık düzenliyor.

Yahoo!, çalışanlarının sürekli olarak kendini geliştirmesi gerektiğini savunuyor ve bu doğrultuda üst düzey konuşmacıları -Tom Cruise, Deepak Chopra gibi- kampüslerine getirerek çalışanlarına dersler vermesini ve konuşma yapmalarını istiyor. Ayrıca, çalışan herkesin mutluluğundan emin olmak isteyen Yahoo!, ücretsiz yemek, spor salonu hizmeti, canlı konser, yeni ebeveynler için bebeğe hoş geldin partisi ve hatta bazı kayak merkezleri ve tema parklarına indirim kuponları sunuyorlar.

Son olarak, eğer Ekim ayında Yahoo!’da çalışıyor olursanız Oktoberfest cümbüşüne hazırlıklı olun!

blog

Yahoo! – Sunnyvale, California

3.Uber

Uber çalışanlarının da çok şanslı olduğunu söylemek mümkün. Çalışanlara her ay belirli bir kredi veriliyor ve bu kredi çalışanların yapacakları tüm yolculuklarda geçerli oluyor. Böylece Uber ekibindeki herkesin ev-ofis yolculuklarının daha zevkli ve lüks olması sağlanıyor.

blog

Uber – San Francisco, California

4.Facebook

Facebook da, Google gibi çılgın imkanları ile tanınmış şirketlerden birisi. Doğum izinleri politikası, mükemmel tasarlanmış ofisleri ve gurme yemekler bunlardan bazıları. Çalışanlarının söylediğine göre şirket onlara, hayır kurumlarına bağışlayabileceği Facebook reklam kredileri hediye ediyor. Ayrıca Facebook’un Palo Alto, California’daki genel merkezinde çok şık bir kuaför bulunuyor ve çalışanlar istedikleri zaman buraya gidebiliyorlar.

blog

Facebook HQ – Palo Alto, California

5.Airbnb

Kişisel ev kiralama servisi olan Airbnb, çalışanlarının dünya üzerinde yeni yerler görebilmeleri için yıllık $2.000’lık ekstra ücret sunuyor. En büyük hayali dünyayı gezmek olan insanlar için Airbnb belki de en doğru adres.

Çalışanlar ayrıca köpek dostu bir ofiste çalıştıklarından bahsediyorlar ve günlük yemek menüsünden oldukça memnunlar:

“3 çeşit sağlıklı ve organik yemek + abur cubur! ”

blog

 

 

Airbnb – San Francisco, California

6.Netflix

Netflix’in yakın zamanda duyurduğu “sınırsız doğum izni politikası” şu anlama geliyor; doğum/evlat edinme durumunda ilk yıl için anne ve baba istedikleri kadar izin alabilecekler. Netflix’in bu durumda çalışanları için istediği; maddi durumlarını çok düşünmeden rahatlık ve güven içinde bir aile kurmalarına yardımcı olabilmek. Aile olmayı bu kadar teşvik eden Netflix’de çalışmak resmen bir ayrıcalık.

blog

Netflix – Los Gatos, California

7.Twitter

Twitter’ın gittikçe büyüyen San Francisco ofisinde çalışanların yoga ve pilates derslerine katılım hakkı, çamaşır yıkama ve kurulama servisleri ve hatta bir araba kiralama şirketinden indirim kuponları var. Ayrıca musluktan servis edilen Kombucha ve sıklıkla yapılan barbekü partileri için açık hava alanları çalışanların hizmetine sunulmuş durumda. En eğlenceli ofis ve ekiplerden birine sahip olan Twitter’da çalışmayı kim istemez ki.

blog

Twitter – San Francisco, California

8.GoCardless

Yeni bir yetenek veya tecrübe kazanmanın ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. GoCardless şirketi, çalışanlarının yeni beceriler kazanması ve bunu sürdürebilmesi için her birine özel bir konferans bütçesi veriyor. Bu bütçe ile çalışanların önemli konferansların çoğuna katılması amaçlanıyor. Ayrıca şirket, gerekli gördüğü konularda çalışanlara kurslar ve özel dersler veriyor.

blog

GoCardless – Londra

9.TransferWise

TransferWise şirketine göre, bir çalışanın verimli olabilmesi için güzelce dinlenmiş olması gerekiyor. Bu yüzden onlar için geçirilen boş zamanlar da oldukça önemli. Bu çılgın startup, yılda 2 kez düzenlenen şirket tatillerinde çalışanlarının tüm harcamalarını karşılıyor. Airbnb gibi, TransferWise da gezmeyi çok sevenler için oldukça doğru bir adres.

blog

Transferwise – Londra

10.Onfido

Günümüzde, çalışan herkesin ne kadar yoğun çalıştığını biliyoruz ve bu yoğunlukta sağlıklı ve psikolojik olarak dengeli olabilmek gerçekten zor olabiliyor. Onfido, çalışanlarının bu durumunu düşünerek onlara haftalık yoga dersleri veriyor. Çalışanlar ayrıca 3 ayda bir verilen aşçılık kursu, özel sinema gezisi gibi sosyal etkinliklerden yararlanabiliyor ve oldukça eğlenceli bir iş ortamına sahipler. 

blog

Onfido – Londra

11.Pusher

Eğer bir teknoloji firmasında çalışıyorsanız, hızlı gelişen teknolojiye ayak uydurabilmeniz için kullandığınız cihazların güçlü olması çok önemlidir. Pusher, çalışanlarının en yüksek performansa ulaşabilmeleri için onlara MacBook Pro veriyor.

blog

Pusher – Londra

12.Insomniac Games

1994’te Amerika’da kurulan Insomniac Games bir bilgisayar oyunu şirketi. Eğer bir gün burada çalışırsanız imkanlarınız şunlar olacak;

Yılda 55 gün izin, gün içinde masaj imkanı, happy hour ve kutlamalar, film günleri, (şirket biletinizi ve patlamış mısırınızı karşılıyor) şirket içinde spor salonu, tam donanımlı bir mutfak ve Cuma günleri ücretsiz öğle yemeği!

Genç, eğlenceli ve dinamik bir ofis için Insomniac Games en doğru adreslerden biri.blog

Genç, eğlenceli ve dinamik bir ofis için Insomniac Games en doğru adreslerden biri.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA